Wimbledon 2012

1

Wimbledon 2012

offline
  • Spartanac
  • Radim zgibove
  • Pridružio: 05 Jun 2012
  • Poruke: 1232
  • Gde živiš: This is Sparta!!!

Napisano: 25 Jun 2012 0:03

Wimbledon 2012



Mislim da ovaj turnir zasluzuje da ima zasebnu temu.
Sta mislite ko pobjedjuje ove godine?

Ja cu zapoceti ovu temu,zanimljivim tekstom Sase Ozmoka.


Vimbldon: Koji put vodi do trofeja?

Nezvanično prvenstvo sveta, najveći turnir na svetu, bela oprema, tradicija i prestiž.




U ponedeljak (danas) počinje 126. izdanje Vimbldona, a trofej brani prvi teniser sveta Novak Đoković.

Srpskog asa žreb nije milovao, ništa bolje nije prošao ni Endi Mari, dok se čini da su Rafael Nadal i Rodžer Federer dobili za nijansu lakši posao. Ko će se na kraju radovati, pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti osmog jula, a sada ćemo se pozabaviti putem koji četvorica najboljih moraju da prođu ne bi li osvojili Vimbldon.



Đokovićev put





Braniocu titule Novaku Đokoviću žreb je namenio prilično trnovit put do odbrane trofeja. Prva prepreka mu je bivši broj jedan Huan Karlos Ferero, sa kojime je igrao dva puta i dobio jedan meč. Međutim, nisu se sastali više od pet godina, sada je situacija sasvim drugačija, pošto se Novak 2011. transformisao u potpuno drugog tenisera, pre svega na mentalnom planu. Takođe, Fereru je trava daleko od omiljene podloge, mada je dva puta igrao u četvrtfinalu na terenima Ol Ingland Klaba (2007, 2009).

Novak je u prošlosti dva puta imao problema na startu Vimbldona – 2010. izgubio je dva seta od Rohusa, a godinu dana ranije izgubio je set od Benetoa. Jedini problem može da bude nedovoljna naviknutost na travu, pošto Đoković nije odigrao nijedan pripremni meč osim egzibicije „Budls“. Mada, tako je bilo i prošle godine, pa svi znamo kako se završilo...

U drugoj rundi Đokovića čeka ili Herison, koji nikako da opravda toliku veru koju u njega imaju američki stručnjaci i mediji, ili neugodni Jen-Hsun Lu, kojeg je Novak 2010. izbacio u četvrtfinalu. Momku sa Tajvana to je bio najbolji turnir u karijeri, nikada ni pre ni posle nije dogurao dalje od treće runde nekog GS turnira.

Nijedan od tih tenisera nema igru ni da namuči Đokovića, ali bi već četvrtfinale moglo da donese iz temelja drugačiju sliku, pošto je Novakov potencijalni suparnik Tomaš Berdih. Istina, Čeh je dobio samo jedan od deset međusobnih mečeva sa Đokovićem, ali baš na Vimbldonu u polufinalu 2010. godine. Iste sezone Tomaš je izbacio i Federera – on spada u grupu od 5-6 tenisera koji pod određenim uslovima mogu da iznenade nekoga od trojice najboljih.

I Berdih na startu ima ’minu’ u vidu Gulbisa, mada hiroviti Letonac igra sve lošije, a u Čehovoj osmini žreba nalazi se i Gaske, polufinalista iz 2007. godine.

Eventualno polufinale Đokoviću najverovatnije donosi okršaj sa šestostrukim šampionom Vimbldona Rodžerom Federerom (da li je neko i sumnjao u to?), koji u London dolazi silno motivisan da prekine dominaciju Đokovića i Nadala na GS turnirima.

U međusobnim duelima Federer vodi sa 14-12, ali je Novak dobio šest od poslednjih sedam mečeva.

ovak je branilac titule, pritisak jeste ponajviše na njemu, ali on je nebrojeno puta dokazao da može da se nosi sa njime. Već je uspeo da odbrani jedan GS trofej (Melburn ove sezone), što može da mu bude olakšavajuća okolnost. Mišljenja stručnjaka su podeljena – npr. Navratilova smatra da je Đoković glavni favorit za osvajanje turnira, dok je kolumnista ESPN-a i portala tennis.com Piter Bodo prognozirao da će Novak ispasti od Federera u polufinalu.

Naravno, sada se ništa sa sigurnošću ne može predvideti, ali možemo da navedemo faktore koji bi mogli da pretegnu na ovu ili onu stranu. Pre svega, Đoković mora bolje i raznovrsnije da servira nego na Rolan Garosu, naročito se to odnosi na slajs-servis sa desne (’djus’) strane, koji je naročito delotvoran na travi.

Takođe, Novak neće smeti sebi da priušti ogromne oscilacije u igri kao protiv Conge u Parizu ili onako loš dan kao protiv Sepija. Mislim da je to jedini meč u poslednjih dve godine, možda i više, da Đokoviću ritern nije funkcionisao. Taj udarac jedan je od značajnijih u Novakovom arsenalu i preduslov je ofanzivne igre koju Đoković voli.

Na volejima ne treba i suviše insistirati, oni nisu Novakova jača strana, ali u pojedinim situacijama kada potpuno izgradi poen, trebalo bi i morao bi da kreće napred, a ne da ostaje zakovan za osnovnu liniju.


Federerov put




Utisak je da je od četvorice najboljih Rodžer Federer dobio najlakši žreb, mada ni Nadalov nije posebno težak. Rodžer turnir počinje duelom sa levorukim Albertom Ramosom (24), Špancem kome je šljaka omiljena podloga i koji će ove godine debitovati na Vimbldonu.

U drugom kolu Rodžera čeka bolji iz duela Ljodra – Fonjini. Iako se očekuje neizvestan meč, Francuzu zbog načina igre više odgovara travnata podloga i on ima više šansi za pobedu. Ljodra je do sada izgubio oba meča od Federera, a pre prošlogodišnjeg plasmana u osminu finala nikada nije dobio dva meča u nizu na Vimbldonu.

Prema projekciji, treća runda donela bi Rodžeru okršaj sa 29. nosiocem Žilijenom Benetoom, mada on već u prvoj rundi ima delikatan posao u vidu Žila Milera. Levoruki Luksemburžanin, nekadašnji prvi junior sveta, jako je nezgodan protivnik zbog snažnog servisa i težnje da poene završava brzo.

Prošle sezone je u prva dva seta igrao (i gubio) taj brejkove sa Nadalom u meču trećeg kola, a u prvom setu čak je imao i dve set lopte. Kada je koncentrisan, Miler je opasan rival i ne bi bilo veliko iznenađenje da pobedi Benetoa na startu takmičenja.

Federerovi eventualni suparnici u osmini finala jesu Fernando Verdasko i Žil Simon, nekadašnji Top 10 teniseri kojima je na Vimbldonu najbolji rezultat plasman u četvrtu rundu. Rodžer je Verdaska dobio u sva četiri međusobna meča, a sa Simonom ima skor 2-2 (oba poraza 2008. godine).

Rodžerov protivnik u četvrtfinalu trebalo bi da bude Janko Tipsarević, koji je bolja opcija od Berdiha ili Conge, koji je prošle sezone pobedio Federera u četvrtfinalu. Međutim, Janko će počev od prvog kola i meča sa Nalbandijanom imati zamršen put do najboljih osam, pošto je u njegovom delu žreba Mihail Južni, ali i Džon Izner, od kojeg se očekuje da napokon napravi zapažen rezultat na Vimbldonu.

Iako je prethodne dve sezone takmičenje završavao u četvrtfinalu, Federer je šestostruki prvak Vimbldona i tu se oseća kao kod kuće. Međutim, Rodžerovi rezultati u poslednje vreme na najvećim turnirima ne govore mu u prilog – od titule u Melburnu 2010. godine, igrao je jedno finale (RG 2011), četiri polufinala i tri četvrtfinala.

Najveće šanse da takvu situaciju promeni Federer će imati upravo na Vimbldonu, a njegovi navijači nadaju se da bi Nadal i Đoković mogli da kiksnu kada malo ko to očekuje jer već veoma dugo drže maltene nestvarno visok nivo igre. Videćemo koliko su ta nadanja opravdana.


Marijev put




Ni u doba kada je bio u prva četiri na svetu, Nikolaj Davidenko nije bio respektabilan protivnik na travi, samo je jednom igrao četvrto kolo (2007). Realno gledano, Endi Mari ne bi trebalo da ima poteškoća u prvom kolu, mada Škot ne prestaje da nas neprijatno iznenađuje, a Davidenko je iskusan teniser i neće se uplašiti prilike ako mu se eventualno ukaže.

Od devet međusobnih okršaja Endi je dobio pet, ali poslednji put igrali su još u avgustu 2009. godine.

Mariju verovatno pozli kada baci pogled na žreb jer ga u drugoj rundi verovatno čeka 208cm visoki Ivo Karlović. Iako je ’doktora Iva’ pobedio u sva tri okršaja, Mari je izgubio dva seta i četiri puta bio primoran da igra taj brejk.

Karlović je trenutno 59. na svetu, pre četiri godine bio je i 14, a te 2008. igrao je i četvrtfinale na Vimbldonu. Prošle godine mu je Tipsarević predao meč na startu, a zatim je izgubio od Kubota u drugom kolu. U prvoj rundi Hrvat igra sa hitrim i omalenim Dudijem Selom, Izraelcem koji takođe preferira travnatu podlogu. To bi mogao da bude uzbudljiv meč.

Ništa manje ’gusto’ nije ni među Endijevim potencijalnim rivalima u trećoj rundi – tu su četvrtfinalista iz 2007. Markos Bagdatis, zatim ’udarač’ Kevin Anderson, ali i Bugarin Grigor Dimitrov.

Najveže šanse da dogura do treće runde ipak ima Južnoafrikanac Anderson, sa kojim Mari ima skor 1-1.

Osmina finala najverovatnije nosi još jedan težak dvoboj za Marija – ili Marina Čilića ili Miloša Raonića, igrača sa jakim servisima i solidnim kretanjem uzevši u obzir stil igre koji gaje. Kanađanin crnogorskog porekla izraziti je predstavnik igre koja se bazira na servisu i snažnom forhendu, dok je Čilić za nijansu sposobniji i da se nadigrava sa osnovne linije.

Protiv Čilića je Škot dobio pet od šest međusobnih duela, a od Raonića je izgubio jedini okršaj, ove godine u Barseloni.

U četvrtfinalu bi, prema žrebu, Marijev protivnik trebalo da bude David Ferer, ali podloga i imena u tom delu kostura govore drugačije. Tu je Endi Rodik, vicešampion iz 2009, ali i Argentinac Huan Martin del Potro.

Pre nego što je ispao u četvrtfinalu Rolan Garosa, Mari je četiri puta u nizu igrao polufinale na GS turnirima, a pre toga je bio vicešampion u Melburnu. Takav bilans daje za pravo onima koji tvrde da postoji ’velika četvorka’ u svetskom tenisu, mada je Škot nesumnjivo najslabija karika tog četverca.

Prethodne tri godine na Vimbldonu je dolazio do polufinala – jednom ga je izbacio Rodik, a dva puta Nadal. Ranije je veliki pritisak bio na Mariju, ali čini se da sada ni domaća javnost, baš kao ni strana, ne očekuje previše od njega.

Pitanje „hoće li Mari konačno osvojiti GS turnir?“ prestalo je toliko da zaokuplja pažnju i to je jedan od faktora koji Britancu idu u prilog. Međutim, mnogo toga bi moralo da se poklopi kako bi on slavio na Vimbldonu, a Endi sa svoje strane mora da igra agresivnije i odlučnije, prevashodno forhendom. To je jedini put koji mu pod nekim okolnostima može doneti toliko sanjanu titulu, mada iz ove perspektive to deluje kao naučna fantastika.

Nadalov put





Tomaž Beluči, Brazilac sklon prevelikim oscilacijama u igri, protivnik je po meri Rafaelu Nadalu u prvoj rundi. Očekuje se da ga Španac samelje tempom, a nešto slično moglo bi da se dogodi i u drugoj rundi kada će mu protivnik biti pobednik meča Rosol – Dodig.

Malo ozbiljniji test Nadal bi mogao da ima u trećoj rundi, gde će ga najverovatniji čekati jedan od dva Nemca koji igraju jedan protiv drugog u prvom kolu – Kolšrajber ili Has.

U pet duela sa Hasom Nadal nije izgubio ni set, a posle osam vezanih trijumfa nad Kolšrajberom Španac je izgubio u Haleu pre nešto više od nedelju dana. Čini se da bi, uprkos statistici, Has trenutno bio teži protivnik za Nadala.

Ni pogled na potencijalne rivale u osmini finala neće prouzrokovati nelagodu kod Rafaela – nepredvidivi Dolgopolov kojem trava ne leži ili Felisijano Lopes, kojeg je Nadal dobio u devet od deset međusobnih okršaja.

Ni među nenosiocima u tom delu žreba nema nikoga opasnog – Per, Ebden, Bogomolov jr, Mačado, Bejker i Nieminen.

U stvari, prvo pravo iskušenje trebalo bi da sačeka Nadala u četvrtfinalu. Conga je već viđen među najboljih osam, ali žreb ga nije pomilovao – otvara turnir protiv bivšeg šampiona, uvek borbenog Lejtona Hjuita, a do mogućeg okršaja sa Nadalom moraće verovatno da dobije Vavrinku, a zatim oporavljenog Fiša ili prošlogodišnjeg četvrtfinalistu Bernarda Tomića.

Prema projekciji, suparnik Nadalu u polufinalu biće Endi Mari, čovek kojeg je baš na Vimbldonu dobio tri puta u poslednje četiri sezone.

Rafael na Vimbldon dolazi pun samopouzdanja posle trijumfa na Rolan Garosu i potvrde epiteta ’kralja šljake’. Takođe, prekinuo je niz poraza od Đokovića u GS finalima i to umnogome može da mu olakša situaciju pred Vimbldon, turnir koji je već dva puta osvajao.

Na pariskoj šljaci delovao je nepobedivo, i jeste bio nepobediv, ali na travi će biti sasvim druga priča jer Nadal svojim načinom igre ne može da bude superioran kao na zemlji. Naravno, kao i svake godine, Rafael će izvršiti potrebne korekcije u igri – stajaće bliže osnovnoj liniji i biće agresivniji, više će rizikovati pri prvom servisu, a za nijansu češće viđaćemo ga i na mreži.

Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/teme.php?yy....._id=621094

Polazem nade u Noleta Ziveli

Dopuna: 25 Jun 2012 9:41

TVB92: Novak otvara Vimbldon (14h)

Šestoro srpskih tenisera nastupiće prvog dana Vimbldona, a treći Gren slem sezone otvoriće branilac titule Novak Đoković.




Najbolji teniser sveta će na Centralnom terenu igrati protiv Španca Huana Karlosa Ferera, a meč počinje u 14 časova, dok program na televiziji B92 počinje već dva sata ranije.

U isto vreme, na terenu broj 1 prvi meč igraće David Nalbandijan i Janko Tipsarević, a treći duel na tom terenu odigraće Kim Klajsters i Jelena Janković. U međuvremenu će igrati Rodžer Federer i Albert Ramos.

U ponedeljak će igrati još Troicki, Jovanovski i Dolonc. Upoznajte se sa rivalima naših tenisera u prvom kolu Vimbldona.

Vesna Dolonc će igrati drugi duel na terenu broj 4 protiv Cvetlane Pironkove, posle duela Fernanda Verdaska i Džimaja Vonga. Bojana Jovanovski će protiv Elene Danilidu igrati na terenu broj 5 posle okršaja Sorane Kristee i Polin Parmentje. Viktor Troicki će nastupiti na terenu broj 14, a duel protiv Marsela Granoljersa uslediće posle meča Jarmile Gajdošove i Ajumi Morite.



Centralni teren, od 14.00h:
Novak Đoković - Huan Karlos Ferero
Marija Šarapova - Anastasija Rodionova
Ernests Gulbis - Tomaš Berdih

Teren 1, od 14.00h:
David Nalbandijan - Janko Tipsarević
Rodžer Federer - Alberto Ramos
Kim Klajsers - Jelena Janković

Teren 4, od 12.30h:
Fernando Verdasko - Džimi Vong
Vesna Dolonc - Cvetlana Pironkova

Teren 5, od 12.30h:
Sorana Kristea - Polin Parmentije
Bojana Jovanovski - Elena Danilidu

Teren 14, od 12.30h
Jarmila Gajdošova - Ajumi Morita
Marsel Granoljers - Viktor Troicki

Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621073

Dopuna: 25 Jun 2012 14:33

U Londonu počeo 126. Vimbldon

Mečevima prvog kola u singlu u obe konkurencije počelo je 126. izdanje Vimbldona, koje i ove godine možete da pratite na televiziji B92.




Prvu pobedu na trećem Gren slemu sezone ostvarila je Australijanka Samanta Stosur, koja je pobedila Karlu Suares Navaro iz Španije 6:1, 6:3.

U muškoj konkurenciji, prvi je plasman u drugo kolo obezbedio Rajan Sviting, kojem je Italijan Potito Staraće predao meč pri rezultatu 6:2, 2:0 za Amerikanca.

Tokom prvog dana na terene ‘Ol Ingland’ kluba izaći će šestoro srpskih predstavnika – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.

Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621305



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Djokovic vodi 1:0 u setovima, Tipsarevic takodje uzeo prvi set protiv Nalbandijana...njega ako pobedi, ide na 130-og Rajana Svitinga, koji je dobio Staracea...



offline
  • Spartanac
  • Radim zgibove
  • Pridružio: 05 Jun 2012
  • Poruke: 1232
  • Gde živiš: This is Sparta!!!

Troicki ipak osvaja prvi set.

Citat:Troicki je veoma loše ušao u meč i već na startu je izgubio svoj servis, a pošto je Granoljers bio veoma siguran, Španac je brzo poveo sa 2:0. Troicki je, ipak, potom uspeo da osvoji prvi gem na meču i smanji na 2:1. U narednim gemovima, obojica su osvajali svoje servise, iako je Troicki vršio veliki pritisak na španskog tenisera. Granoljers je već u desetom gemu servirao za set, ali je Troicki tada napravio brejk, potom došao i do vođstva prvi put u setu za 6:5, da bi bez izgubljenog poena ponovo oduzeo servis Špancu i osvojio set.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621321

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Dobili su poprilicno teske protivnike, nadam se da ce proci...

offline
  • Spartanac
  • Radim zgibove
  • Pridružio: 05 Jun 2012
  • Poruke: 1232
  • Gde živiš: This is Sparta!!!

Napisano: 25 Jun 2012 15:24

Novak osvaja i drugi set rezultatom 6:3.

Dopuna: 25 Jun 2012 15:25

Janko se dobro drzi u drugom setu.
Vodi sa 4:2

Dopuna: 25 Jun 2012 15:27

Bojana Jovanovski je izgubila prvi set.

Citat:Od početka duela Jovanovski i Danilidu viđena je velika borba, obe teniserke su i male nekoliko brejk prilika, ali nisu uspevale da ih iskoriste, bar u prvih nekoliko gemova. Bojana je imala odličnu priliku da oduzme Grkinji servis uz šestom gemu, ali je Danilidu uzvratila za 3:3.

Set je odlučen u finišu – Grkinja je iskoristila ukupno treću brejk loptu u 11. gemu i povela je sa 6:5. Jovanovska se nije predala, u sledećem gemu imala je brejk loptu, ali je Danilidu uzela tri poena u nizu povela sa 1-0 u setovima.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621336

Dopuna: 25 Jun 2012 15:51

Djokovic je pobjedio u mecu protiv Ferera.rezulatatom 3-0.
Iako je mec zavrsen rezultatom od 3-0 ipak Djokovic nije igrao svoj najbolji tenis.
Bekend ga nije sluzio.
Treci set je zavrsen rezultatom od 6:1,ali u ovom setu Ferer je prestao da se trudi jer je shvatio da tesko moze pobijediti Novaka.

Citat:Đoković je odlično ušao u meč i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, da bi mu Ferer uzvratio, pošto je srpski teniser poslao nekoliko lopti u aut. U trećem gemu Đoković je svojim greškama svom protivniku dozvolio da dođe do nekoliko prilika za brejk, a iako se prvi reket sveta nekoliko puta odbranio, na kraju je ipak morao da popusti, pa je Španac poveo sa 2:1.

Prvi reket sveta je odmah agresivno uzvratio za izjednačenje, da bi sigurnim servisom došao do novog vođstva. Ferero je uspeo da izjednači na 3:3, da bi potom Đoković vezao dva gema odličnom igrom, kako na svom, tako i na Fererovom servisu za 5:3. Đoković je u narednom gemu servirao za set u čemu je i uspeo posle 33 minuta igre.

Đoković je u drugom setu zaigrao značajno agresivnije pa je već u trećem gemu došao do brejka za 2:1. Novak je tu prednost održavao u gemovima koji su sledili, da bi Španac imao šansu da mu oduzme servis. Ipak, srpski teniser se odlično odbranio i poveo sa 5:3. U narednom gemu Novak je došao do dve set lopte, ali je Ferero obe odbranio i posle tri izjednačenja prvi reket sveta je poveo sa 2:0 u setovima.

Novak je bio veoma siguran na startu trećeg seta i u drugom gemu je došao do brejka zahvaljujući greškama Ferera za 2:0. U trećem gemu prvi reket sveta je imao malih problema da zadrži svoj servis, ali je ipak došao do 3:0, da bi potom samo nastavio niz, koji je Ferero prekinuo tek u šestom gemu za 5:1. Đoković je u narednom gemu odservirao za meč, ali tek pošto mu je Španac malo otežao posao


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621314

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Nije Ferer, vec Ferero Razz

offline
  • Spartanac
  • Radim zgibove
  • Pridružio: 05 Jun 2012
  • Poruke: 1232
  • Gde živiš: This is Sparta!!!

Napisano: 25 Jun 2012 15:56

E jbg,imaju slicno prezime Razz

Dopuna: 25 Jun 2012 16:06

Vesnina izbacila Venus Vilijams

Već prvog dana Vimbldona desilo se veliko iznenađenje u konkurenciji žena gde jec Elena Vesnina izbacila bivšu šampionku Venus Vilijams.




Ruskinja je do pobede došla više nego lako, rezultatom 6:1, 6:4, po setovima.

Petostruka šampionka Vimbldona ima velikih problema sa povredama i bolešću u prethodnih dve godine i nikako ne uspeva da pronađe staru formu i vrati se na pobednički put.

Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621363

Dopuna: 25 Jun 2012 16:08

Janko vodi 2:0 u setovima.

Citat:Nalbandijan je uz malo muke uspeo da zadrži svoj servis i povede sa 1:0, da bi Tipsarević izjednačio bez izgubljenog poena. U naredna dva gema obojica su bili sigurni pa nije bilo ni prilika za brejk, da bi u četvrtom Janko došao do brejk šanse, koju je i iskoristio za 3:2. Nalbandijan je imao priliku da odmah uzvrati, ali se Tipsarević odbranio i poveo sa 4:2.

Nalbandijan je vršio veliki pritisak u narednim gemovima, ali je Janko uspeo da im se odupre. Argentinac je tako u devetom gemu servirao za opstanak u setu, što je i uradio, ali je tako samo malo produžio set, pošto je Tipsarević odmah potom došao do tri set lopte, od kojih je iskoristio već prvu.

Janko je odlično započeo drugi set pošto je odmah poveo sa 2:0, da bi Nalbandijan potom osvojio prvi gem u tom setu. Prvu priliku da se vrati u set Nalbandijan je imao u šestom gemu, ali je Tipsarević brejk loptu spasao asom. I do kraja gema Janko je servirao odlično i poveo je sa 4:2.

Na nove probleme Janko je naišao u osmom gemu, kada je bio u još težoj situaciji jer se suočavao sa dve uzastopne brejk lopte. Na prvoj je srpski teniser smestio forhend tačno na liniju, da bi na drugoj Nalbandijan ritern posle drugog servisa poslao u mrežu.

Taj gem igrao se duže od deset minuta, ali Janko se sjajnim servisima izborio za vođstvo 5:3. U prethodna dva gema na svoj servis Tipsarević je ’bežao sa ivice nože’, ali u desetom gemu Nalbandijan konačno pravi brejk. Janko je poklonio rivalu prva dva poena, Nalbandijan je izvrsnom odbranom i drop šotom stigao do 15:40, a zatim je napravio viner za 5:5.

Nalbandijan je bio u naletu, poveo je sa 6:5, a bio je i na dva poena do osvajanja seta. Međutim, Janko je izborio taj brejk, a tamo su oba tenisera osvajali poene na svoj servis do rezultata 4:3 za Tipsarevića.

Tada je Janko sa dva duboka riterna došao do tri vezane set lopte i iskoristio je drugu nakon što je Nalbandijan poslao slajs u aut.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621316

Dopuna: 25 Jun 2012 16:32

Bojana Jovanovski je izjednacila na 1-1.

Citat:Od početka duela Jovanovski i Danilidu viđena je velika borba, obe teniserke su i male nekoliko brejk prilika, ali nisu uspevale da ih iskoriste, bar u prvih nekoliko gemova. Bojana je imala odličnu priliku da oduzme Grkinji servis uz šestom gemu, ali je Danilidu uzvratila za 3:3.

Set je odlučen u finišu – Grkinja je iskoristila ukupno treću brejk loptu u 11. gemu i povela je sa 6:5. Jovanovska se nije predala, u sledećem gemu imala je brejk loptu, ali je Danilidu uzela tri poena u nizu povela sa 1-0 u setovima.

Bojana je još dva puta imala prednost brejka, Danilidu se prvi put vratila u set, ali je naša igračica konačno osvojila gem na svoj servis i izjednačila je na 1-1 u setovima (6:3).

I treći set počeo je odlično za našu teniserku, koja ga je otvorila brejkom.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621321





Viktor Troicki vodi za 2:0 u setovima.

Citat:Troicki je veoma loše ušao u meč i već na startu je izgubio svoj servis, a pošto je Granoljers bio veoma siguran, Španac je brzo poveo sa 2:0. Troicki je, ipak, potom uspeo da osvoji prvi gem na meču i smanji na 2:1. U narednim gemovima, obojica su osvajali svoje servise, iako je Troicki vršio veliki pritisak na španskog tenisera. Granoljers je već u desetom gemu servirao za set, ali je Troicki tada napravio brejk, potom došao i do vođstva prvi put u setu za 6:5, da bi bez izgubljenog poena ponovo oduzeo servis Špancu i osvojio set.

U drugom setu, Viktor je ponovo od starta imao zaostatak od jednog brejka. Najbliži brejku srpski teniser bio je u šestom gemu, kada je imao nekoliko prilika da oduzme servis španskom teniseru, ali mu je on uzvratio i poveo sa 4:2. Troicki je i dalje pritiskao Granoljersa, ali je brejk osvojio tek u desetom gemu, u kojem je Španac servirao za set za 5:5. Viktor nije uspeo da potvrdi brejk i samim tim uzme i drugi set, pa se Španac vratio na na 6:6, ali je Viktor uspeo jednim mini brejkom da reši taj-brejk drugog seta i povede 2:0 u setovima.

Početak trećeg seta doneo je nešto lošiju igru Troickog uz veći broj neiznuđeni9h grešaka, što je Granoljers iskoristio da napravi brejk, pri rezultatu 2:1 na servis našeg tenisera, i posle da potvrdi brejk i povede sa 4:1.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621321

Dopuna: 25 Jun 2012 16:46

Bojana u drugom kolu Vimbldona

Citat:Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugu rundu Vimbldona, pošto joj je Grkinja Eleni Danilidu predala meč početkom trećeg seta. U trenutku prekida Jovanovska je vodila sa 5:7, 6:3, 2:0, a njena naredna rivalka biće 22-godišnja Sabine Lisicki.

Nemica je trenutno 15. teniserka na svetu, a najbolji rezultat u karijeri ostvarila je na prošlogodišnjem Vimbldonu, kada je stigla do polufinala. U prvom kolu lako je dobila Petru Martić sa 6:2, 6:4.

Od početka duela Jovanovski i Danilidu viđena je velika borba, obe teniserke su i male nekoliko brejk prilika, ali nisu uspevale da ih iskoriste, bar u prvih nekoliko gemova. Bojana je imala odličnu priliku da oduzme Grkinji servis uz šestom gemu, ali je Danilidu uzvratila za 3:3.

Set je odlučen u finišu – Grkinja je iskoristila ukupno treću brejk loptu u 11. gemu i povela je sa 6:5. Jovanovska se nije predala, u sledećem gemu imala je brejk loptu, ali je Danilidu uzela tri poena u nizu povela sa 1-0 u setovima.

Bojana je još dva puta imala prednost brejka, Danilidu se prvi put vratila u set, ali je naša igračica konačno osvojila gem na svoj servis i izjednačila je na 1-1 u setovima (6:3).

I treći set počeo je odlično za našu teniserku, napravila je brejk u prvom gemu, zatim je sačuvala svoj servis, a Danilidu nije mogla da nastavi meč.


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621336

Dopuna: 25 Jun 2012 16:54

Janko je pobjedio Davida Nalbandijana.

Citat:Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je eliminisao Davida Nalbandijana iz Argentine sa 6:4, 7:6 (7-4), 6:2.Meč za koji su mnogi očekivali da bude maratonski trajao je samo dva sata i 28 minuta, a Janko u drugoj rundi igra sa Rajanom Svitingom, kojem je Potito Starače predao meč početkom drugog seta. Sva tri dosadašnja meča sa Amerikancem Janko je rešio u svoju korist, poslednji na Kvinsu ove godine (6:1, 7:6).

Nalbandijan je uz malo muke uspeo da zadrži svoj servis i povede sa 1:0, da bi Tipsarević izjednačio bez izgubljenog poena. U naredna dva gema obojica su bili sigurni pa nije bilo ni prilika za brejk, da bi u četvrtom Janko došao do brejk šanse, koju je i iskoristio za 3:2. Nalbandijan je imao priliku da odmah uzvrati, ali se Tipsarević odbranio i poveo sa 4:2.

Nalbandijan je vršio veliki pritisak u narednim gemovima, ali je Janko uspeo da im se odupre. Argentinac je tako u devetom gemu servirao za opstanak u setu, što je i uradio, ali je tako samo malo produžio set, pošto je Tipsarević odmah potom došao do tri set lopte, od kojih je iskoristio već prvu.
Janko je odlično započeo drugi set pošto je odmah poveo sa 2:0, da bi Nalbandijan potom osvojio prvi gem u tom setu. Prvu priliku da se vrati u set Nalbandijan je imao u šestom gemu, ali je Tipsarević brejk loptu spasao asom. I do kraja gema Janko je servirao odlično i poveo je sa 4:2.

Na nove probleme Janko je naišao u osmom gemu, kada je bio u još težoj situaciji jer se suočavao sa dve uzastopne brejk lopte. Na prvoj je srpski teniser smestio forhend tačno na liniju, da bi na drugoj Nalbandijan ritern posle drugog servisa poslao u mrežu.

Taj gem igrao se duže od deset minuta, ali Janko se sjajnim servisima izborio za vođstvo 5:3. U prethodna dva gema na svoj servis Tipsarević je ’bežao sa ivice nože’, ali u desetom gemu Nalbandijan konačno pravi brejk. Janko je poklonio rivalu prva dva poena, Nalbandijan je izvrsnom odbranom i drop šotom stigao do 15:40, a zatim je napravio viner za 5:5.
Nalbandijan je bio u naletu, poveo je sa 6:5, a bio je i na dva poena do osvajanja seta. Međutim, Janko je izborio taj brejk, a tamo su oba tenisera osvajali poene na svoj servis do rezultata 4:3 za Tipsarevića.

Tada je Janko sa dva duboka riterna došao do tri vezane set lopte i iskoristio je drugu nakon što je Nalbandijan poslao slajs u aut.

U drugom setu Janko je slomio Nalbandijana, odlično je servirao i dočekao je svoju šansu na servis Argentinca u šestom gemu. Istina, Nalbandijan je spasao tri vezane set lopte, zatim još dve, ali je Tipsarević šestu realizovao i poveo sa 4:2.
To je bio presudni gem, Janko je do kraja osvojio dva gema u nizu i zasluženo se plasirao u drugu rundu, lakše nego što se očekivalo.

Ukupno, Tipsarević je imao 18 asova i 3 duple greške, dok je Nalbandijanov odnos bio 10-3. Janko je imao 40 direktnih poena i upola manje neiznuđenih grešaka, a Argentinac je zabeležio 33 vinera i 23 greške.

Ključno je, uz fantastičan servis, bilo to što je Janko bolje igrao presudne poene – iskoristio je četiri od 9 brejk šansi (pet koje je propustio bile su u gemu u kojem je na kraju napravio brejk u trećem), dok je David realizovao samo jednu od devet šansi.


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621316

Dopuna: 25 Jun 2012 17:42

Vesna Dolonc je porazena na startu Vimbldona od Cvetane Pirinkove rezulatom 5:7, 6:0, 7:5.

Citat:Doloncova, koja je prošla tri kola kvalifikacija, dobro je počela meč i osvojila prvi set, u drugom je potpuno stala, da bi meč izgubila u neizvesnoj završnici trećeg seta. Pironkova će u drugom kolu igrati sa Marijom Šarapovom, koja je bila bolja od Anastasije Rodionove sa 6:2, 6:3.

Srpska teniserka je povela 2:0 na samom startu i prednost držala do 3:1 kada Bugarka vraća brejk, ali Dolonc pri rezultatu 5:5 pravi novi brejk i dolazi svojim servisom do 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Pironkova je znatno pojačala ritam , pa je za samo desetak minuta stekla dva brejka prednosti i 4:0. Tu je drugi set bio odlučen, a Doloncova do kraja seta nije uzela nijedan gem.

U odlučujućem setu teniserke su razmenile po brejk i ušlo se u neizvesnu završnicu. Pri vođstvu Bugarke, 52. teniserke sveta, od 6:5, Dolonc je servirala i imala 30:0, ali je izgubila četiri poena u nizu, samim tim i meč.

Meč je trajao 113 minuta, a srpska teniserka imala je 28 vinera i 31 neiznuđenu grešku. Sa druge strane, Pironkova je zabeležila 21 direktni poen i 18 grešaka.

Pironkovoj je Vimbldon omiljeni turnir - pre dve godine je igrala u polufinalu, a prošle sezone ispala je u četvrtfinalu. Zanimljivo da ni na jednom GS turniru osim Vimbldona nije prošla dalje od druge runde. U tri meča sa Šarapovom Bugarka nije osvojila ni set.


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621365

Dopuna: 25 Jun 2012 18:13

Viktor prosao u drugo kolo Wimbldona.

Citat:
Troicki je veoma loše ušao u meč i već na startu je izgubio svoj servis, a pošto je Granoljers bio veoma siguran, Španac je brzo poveo sa 2:0. Troicki je, ipak, potom uspeo da osvoji prvi gem na meču i smanji na 2:1. U narednim gemovima, obojica su osvajali svoje servise, iako je Troicki vršio veliki pritisak na španskog tenisera. Granoljers je već u desetom gemu servirao za set, ali je Troicki tada napravio brejk, potom došao i do vođstva prvi put u setu za 6:5, da bi bez izgubljenog poena ponovo oduzeo servis Špancu i osvojio set.

U drugom setu, Viktor je ponovo od starta imao zaostatak od jednog brejka. Najbliži brejku srpski teniser bio je u šestom gemu, kada je imao nekoliko prilika da oduzme servis španskom teniseru, ali mu je on uzvratio i poveo sa 4:2. Troicki je i dalje pritiskao Granoljersa, ali je brejk osvojio tek u desetom gemu, u kojem je Španac servirao za set za 5:5. Viktor nije uspeo da potvrdi brejk i samim tim uzme i drugi set, pa se Španac vratio na na 6:6, ali je Viktor uspeo jednim mini brejkom da reši taj-brejk drugog seta i povede 2:0 u setovima.

Početak trećeg seta doneo je nešto lošiju igru Troickog uz veći broj neiznuđeni9h grešaka, što je Granoljers iskoristio da napravi brejk, pri rezultatu 2:1 na servis našeg tenisera, i posle da potvrdi brejk i povede sa 4:1.

Troicki još uvek ne uspeva da uhvati priključak, pa posle tri gema serverima Granoljers ide ka prvom setuu ovom meču. Deveti gem je potrajao, Granoljers je imao set-loptu, pa je Troicki bio na korak od brejka, a zatim je Katalonac promašio dva zicer dok je set izgledao završeno. Ipak, posle 6 izjednačenja momak iz Barselone uspeo je da smanji na 2-1, dobivši treći set 6:3.

U četvrtom setu Granoljers je iskoristio zamah iz prethodnog i odmah napravio brejk. Nove probleme naš teniser imao je u petom gemu, ali je uspeo da ga sačuva, pa Katalonac vodi 3:2.

Igra Troickog bila je u strmoglavom padu, nije uspevao da osvoji ni gem na svoj servis, pa je Granoljers vezao još tri gema i izjednačio na 2-2 u setovima.

U ranoj fazi petog seta Troicki je propustio šansu za brejk, a zatim je u sedmom gemu spasao brejk loptu asom. Španac je više pritiskao servis protivnika i u 11. gemu došao je do nove brejk šanse, ali je izbacio loptu u aut u dužoj razmeni udaraca.


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621321

Dopuna: 25 Jun 2012 20:58

Rodzer je pobijedio u duelu sa Ramosom.
Citat:Uz 33 vinera i samo 11 grešaka, Rodžer je veoma lako dobio Ramosa (6:1, 6.1, 6:1) i sada ga čeka Fabio Fonjini, koji je u četiri seta izbacio Mikaela Ljodru.


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621407

Jelena je izgubila od Kim Klajsters rezultatom 6:2,6:4.

Citat:Prvi gem dobila je Klajsters, Jankovićeva je uspela da osvoji dva poena. U drugom je Jankovićeva imala 40:0, ali je Belgijanka spasila sve tri gem lopte. Zatim je Jelena odservirala dve servis greške i dala protivnici priliku da joj oduzme servis. Srpkinja je spasila prvu brejk šansu, pa zatim i drugu, ali je Belgijanka imala i treću. Jelena je loše servirala i dozvolila Klajsters da posle deset minuta povede sa 2:0.

U narednom gemu Jelena je uspela da dva puta dođe do izjednačenja, ali nije mogla više pa je posle tri gema gubila sa 3:0. Tek u četvrtom gemu srpska teniserka uspela je da se "upiše" na semafor. Ni u petom gemu Klajsetrs nije imala problema, pa je brzo povela sa 4:1.

Jelena je u šestom gemu uspela da ostane u meču, 4:2. I pored toga što je uzela dva poena i delovala nešto bolje u sedmom gemu, Jelena nije uspela da vrati "brejk", pa je morala na svoj servis da proba da ostane u setu. I naravno odmah rpoblemi. Jelena se suočila sa dve "brejk" loptem jednu spasila, ali drugu nije, pa je Belgijanka dobila lako prvi set sa 6:2.

Drugi set su obe počele osvajanjem svojih servisa, a Jelena je uspela da ne izgubi ni poen. Naša teniserka je oštrije krenula, pogađala duboke lopte, ali se i Klajsters odlično branila. Međutim, Jelena stiže do prve "brejk" šanse i odmah je koristi za vođstvo od 2:1. Kim se odmah vraća na 2:2, da bi u petom setu Jelena došla do 30:0. To je kratko trajalo, pa je Klajsters ponovo povela.

U šestom gemu Klajsters je imala priliku da Jeleni oduzme servis, ali se naša teniserka izvukla dobrim servisom. Međutim, nije izdržala pritisak Belgijanke, koja je povela sa 4:2. U narednom je Jelena imala šest izjednačenja na servis protivnice, a onda došla i do "brejk" prilike. Šestom duplom servis greškom Klajsters poklanja Jeleni gem za 4:3. Odličnom igrom i sa dva dobra servisa Jelena je u osmom gemu došla do 40:30, a onda i izjednačila na 4:4.


Izvor i nastavak Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621421


Šesti nosilac Tomaš Berdih završio je takmičenje na Vimbldonu već u prvom kolu, pošto je bolji od njega bio Ernests Gulbis sa 7:6 (7-5), 7:6 (7-4), 7:6 (7-4).

Citat:Hiroviti Letonac, koji je ove sezone zabeležio samo šest pobeda, odigrao je savršen meč, odservirao je čak 30 asova i sasvim zasluženo je došao do pobede.

Statistika često ne dovolji govorno o meču, ali sada je prilično ilustrativna – Gulbis je imao čak 62 vinera i 33 greške, dok je Berdih upisao 30 direktnih poena i 27 grešaka.

Gulbis, svestan da nema šta da izgubi, od starta je igrao rasterećeno, a posebno motivisan bio je zbog činjenice da je preko puta njega Top 10 teniser.

Jedini manji pad u igri Letonac je imao početkom drugog seta kada je izgubio jedini gem na svoj servis, ali je ubrzo vratio brejk.
U prva dva taj brejka Gulbis je sve vreme bio u prednosti, a u trećem setu je vrlo lako mogao i ranije da završi meč – propustio je dve vezane brejk lopte u osmom, a zatim još tri meč lopte u desetom gemu (poslednja je bila milimetar-dva u autu).

Međutim, to Gulbisa nije pokolebalo, baš kao ni zaostatak od 3-1 u taj brejku – nastavio je da raspaljuje po loptici, fantastično je servirao i realizovao je prvu meč loptu u taj brejku za veliku pobedu.

Gulbis, koji je nekada bio 21. teniser sveta a sada je na 87. mestu, u drugoj rundi će igrati sa Simoneom Bolelijem ili Jeržijem Janovičem. Berdih, koji je trebalo da bude Đokovićev rival u četvrtfinalu, na Vimbldonu je poslednji put ispao na startu još 2004. godine


Izvor Arrow
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?y....._id=621436

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

E jak mi i Berdih, 2008 ili 2009 je dobio Djokovica u polufinalu, a sad ispao u prvom kolu

offline
  • Spartanac
  • Radim zgibove
  • Pridružio: 05 Jun 2012
  • Poruke: 1232
  • Gde živiš: This is Sparta!!!

Berdih je danas bio najvece iznenadenje.
Izgubio je od igraca koji je 87 na ATP listi.
Ali po meni je ovo dobro za Djokovica.Berdih nije danas igrao tenis kakav umije,a Gulbis je bio rasterecen jer nije imao sta da izgubi.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Ladno su odigrana 3 tie break-a , izgleda da je psiha podbedila u ovom slucaju Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 743 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 731 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, drimer, ekser222, esx66, Istman, Kruger, Lazarus, nick79, panzerwaffe, vasa.93, VP6919