Problem sa dva rutera

Problem sa dva rutera

offline
  • Pridružio: 14 Nov 2003
  • Poruke: 323

Evo ovako...
Imam modem Scientific Atlanta 2434. Na njega je zakačen komp LAN kablom. Na modem su zakačena 2 rutera. Jedan je TP-LINK a drugi je TENDA W308R.
Problem je sledeći.
Kada je sve u funkciji, jedan od rutera ne radi. Nema signala i komp veoma sporo radi.
Zvao sam službu i oni rekoše da je do njih nije problem i da modem radi super, što je i tačno jer čim isključim rutere, komp radi super.
Čim uključim jedan ruter sve je OK, ali čim ulkjučim oba rutera jedan od njih ne daje wireless signal.
Skoro je jedan nadrimajstor tvrdio da je problem u modemu jer on pravi problem i ne daje IP adrese ruterima kako treba. Sredio je to i sve je šljakalo par meseci.
Problem se pojavio pre neki dan. Uzeo sam za probu drugi ruter, TENDA N300 i problem je isti.

Šta mi je činiti?
Hvala unapred.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13729
  • Gde živiš: Vršac

Kablovski internet?

Taj modem; koliko ima LAN portova?

Kako su ti uređaji spojeni?



offline
  • Pridružio: 14 Nov 2003
  • Poruke: 323

Napisano: 26 Jan 2016 18:54

Ričard ::Kablovski internet?

Taj modem; koliko ima LAN portova?

Kako su ti uređaji spojeni?


Da.

4 LAN porta

Piše u postu iznad.

Dopuna: 26 Jan 2016 18:58


offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13729
  • Gde živiš: Vršac

Proveri u podešavanjima rutera da li dobijaju IP adrese od modema? Probao si restart modema?

offline
  • Pridružio: 14 Nov 2003
  • Poruke: 323

Napisano: 27 Jan 2016 10:57

Ruteri dobijaju adrese, modem restartovao. Malo bolje ali opet problemi koji nailaze u "talasima".

Dopuna: 28 Jan 2016 10:46

Uzeo sam ruter TP-LINK TL-WR841N i sada sve šljaka super. Izgleda da je bio sukob rutera mada mi nije jasno kako je sve to radilo par meseci.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 507 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 5 sakrivenih i 465 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, Bloody, bojank, Boris90, Botovac, cenejac111, cropape, darkangel, David, Doca, jaeger, kolateralnasteta, lažni đoko, madza, Marko Marković, menges, milekNS, milos.cbr, MrNo, nikolapetkovic, nuke92, Oluj2.1, piton, repac, Rote Baron, Smiljke, Stanlio, stegonosa, Username1000, Van, vathra, Vlad000, Vojkan Petrovic, W123, wizzardone