Budući srednjoškolci najzainteresovaniji za posao kuvara

Budući srednjoškolci najzainteresovaniji za posao kuvara

offline
  • Biljana
  • Pridružio: 29 Nov 2009
  • Poruke: 2494

Najveće interesovanje budućih srednjoškolaca tokom ovogodišnjeg upisa bilo je za obrazovne profile kuvar i tehničar za bezbednost saobraćaja, rekao je danas ministar prosvete Žarko Obradović.

Za jedno mesto na obrazovnim profilima kuvar i tehničar za bezbednost saobraćaja u Beogradu i Kragujevcu konkurisalo je sedam đaka.

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom upisa novih srednjoškolaca, koji je završen 12. jula, Obradović je takođe saopštio da je veliko interesovanje đaka vladalo i za upis u medicinske škole, kao za školovanje administratora računarskih mreža.

Obradović je naveo da je oko 4.000 đaka koji su završili osmi razred ostalo neupisano u državne srednje škole.

"Deo đaka upisan je u privatne škole, neki iz socijalnih i materijalnih razloga nisu upisali škole, a deo je otišao u inostranstvo", kazao je minister.

On je dodao da je upis novih srednjoškolaca prošao "u savršenom redu" i da je većina đaka, oko 85 odsto, uspela da upiše neku od prve tri škole koje su naveli na listi svojih upisnih želja.

Vise na http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/198307/Buduci-sre.....sao-kuvara

Koliko to ide u korist, toliko je i tesko buducim osmacima!
A ovo za prehranu je opste poznato...
U mojoj skoli su prehrambeni smerovi... Opste je poznato da je prepunjeno!
Pa na mom smeru... graficka dorada.. Kad se sabere ko je otisao, ko je izbacen, ko je dosao.. Bilo bi 40ucenika... Sad nas je 36toro... Ne mos' se dise Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 546 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 2 sakrivenih i 532 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: comi_pfc, draggan, ILGromovnik, Krvava Devetka, laki_bb, opt1, pein, Romibrat, Shilok, SR-3m, wolverined4, yrraf