Jedna osoba poginula u kampu Exita

Jedna osoba poginula u kampu Exita

offline
  • Jimmy  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 21 Apr 2003
  • Poruke: 662
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Jedna osoba poginula u kampu Egzita


Jelena Matić iz Paraćina preminula od posledica pada grane na šator u kampu Egzita u Novom Sadu. Dvoje povređenih Makedonaca.

Kako je izjavio direktor Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov, ona je zadobila teške povrede glave i pokušaji reanimacije nisu uspeli. Do nesrećnog slučaja došlo je kada je odlomljena grana topole sa velike visine pala na jedan od šatora.

Stanje Dafine Anastasove (22) iz Skoplja i nakon što je podvrgnuta operaciji i dalje je veoma kritično, izjavio je Đermanov. On je rekao da je Anastasova zadobila teške povrede glave i da je životno ugrožena, da je pod neprestanim medicinskim posmatranjem i da će njen oporavak, ako stvari krenu pozitivnim tokom, trajati veoma dugo.

Teške povrede grudnog koša, koje nisu opasne po život, zadobio je Đorđe Markoski (23) iz Prilepa. On je operisan i njegovo stanje je stabilno. Đermanov je naveo da je on prebačen u Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.

Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala tražili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i seču rizičnih grana u kampu.

"Radnici 'Gradskog zelenila', uz kontrolu nadležnih iz Zavoda za zgradnju grada, su nekoliko dana uoči festivala obavili taj posao, ali uprkos tome, dogodila se tragedija kad se zbog pojačanog vetra jedna grana odlomila i pala na šator u kojem su se nalazili nastradali", rekao je on.

Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da će gradske vlasti utvrditi ko je iz javnih komunalnih preduzeća Gradsko zelenilo i Zavoda za izgradnju grada bio odgovoran za sanitarnu seču i najavio najoštrije sankcije.

"Neposredno odgovorni za seču stabala su tehnički direktor u 'Gradskom zelenilu' Dragan Šućak i Laketa Radonjić, a u ime Zavoda nadzor je obavljala Agneš Potkornjak, rekao je Pavličić, kao i da će posle istrage uzroka nesreće biti utvrđeno da li još neko treba da snosi deo odgovornosti.

Roditelji povređenih Makedonaca bez komentara

Porodice povređenih Dafine Anastasove iz Skoplja i Gorgea Markoskog iz Prilepa, večeras su krenule za Novi Sad, gde se njihova deca nalaze na lečenju.

Roditelji nisu hteli da komentarišu tragediju svoje dece, koja su nastradala kada je teška grana pala na njihov šator.

"Za nesreću smo saznali putem medija i interneta. Niko nam nije javio", rekla je za Betu pre polaska na Novi Sad Biljana Anastasovska, majka povređene Dafine.

Otac povređenog Gorgea rekao je za Betu da su mu za nesreću javili iz bolnice u kojoj je njegov sin operisan.

"Rekli su mi da ima slomljena rebra i da ide na operaciju", rekao je Trajko Markoski iz Prilepa.

Makedonska ambasada i ministarstvo spoljnih poslova nisu dali nikakve izjave niti su bili u kontaktu sa roditeljima povređene dece.



izvor http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&....._id=308294

no comment Shocked



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • igor86  Male
  • Stručni saradnik
    Web programiranje
  • Pridružio: 24 Maj 2006
  • Poruke: 1633

Stvarno uzas zivi, saucesce roditeljima Sad



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 721 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 712 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dannyboy, havoc995, kybonacci, M1los, MilosKop, nemkea71, simazr, slonic_tonic