Suficit Nemačke dostiže novi rekord, najveći na svetu

Suficit Nemačke dostiže novi rekord, najveći na svetu

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

Nemački suficit verovatno će ove godine dostići novi rekord od 278 milijardi evra i ponovo će biti najveći na svetu, ispred rezultata koji će ostvariti kineska privreda, saopštio je danas ekonomski institut Ifo iz Minhena.


"Sadašnji nemački suficit zasnovan je na trgovini robom", rekao je ekonomista Instituta Kristijan Grime.

On je dodao da je izvoz nadmašio uvoz za 142 milijarde evra u prvoj polovini godine, najviše zahvaljujući snažnoj potražnji u ostalim evropskim zemljama.

Institut navodi da će nemački suficit biti ekvivalentan društvenom proizvodu od oko 8,9 odsto, što znači da će privreda ove zemlje ponovo premašiti granicu rasta od šest odsto, koliko je preporučila Evropska komisija.

Brisel i Vašington apelovali su na Berlin da poveća domaću potražnju i uvoz da bi se smanjila globalna neravnoteža i podstakao globalni privredni rast, uključujući evrozonu.




Izvor i nastavak: http://rs.n1info.com/a190955/Biznis/Suficit-Nemack.....svetu.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1021 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 8 sakrivenih i 975 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Apok, Ben Roj, bojanM84, Bokiboks, Boris BM, BORUTUS, crnitrn, dane007, debeli, Denaya, Dorcolac, DragoslavS, drimer, dushan, FOX, Frunze, gasha, ikan, maiden6657, Marko Marković, Mercury, Metanoja, milanovic, Mixelotti, mocnijogurt, mrav pesadinac, ObelixSRB, procesor, radoznao, sevenino, sokars, stankolich, vathra, wizzardone, x9, šumar bk2