povratak stručnjaka

povratak stručnjaka

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2009
  • Poruke: 488
  • Gde živiš: tako blizu, a tako daleko

Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je da će Srbija u sledeće četiri godine u istrazivače, programe i opremu uložiti 800 miliona evra čime ce udvostručiti dosadašnja ulaganja sa 0,3 na 0,6 odsto bruto domaćeg proizvoda.

"Bitno je da se uključimo u najvažniji rat ove decenije - rat za talente. Iluzorno je misliti da će se ma ko vratiti ukoliko i dalje postoje nepotizam, selekcija stručnjaka kroz partijske ili neke druge veze. Naši vrhunski naučnici u svetu postavljaju dva pitanja: kakva je ekonomska sigurnost u zemlji i kakvo je obrazovanje za njihovu decu", rekao je ministar.

Izvor http://www.emg.rs/vesti/srbija/124444.html

Čini mi se da je ovo stvarnost-
"Iluzorno je misliti da će stručnjaci ostati ovde ukoliko opstanu nepotizam, selekcija stručnjaka kroz partijske ili neke druge veze."



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Super je ta Đelićeva izjava, ali kao i mnoge druge koje je dao, veze nema sa mozgom. Povećanjem izdvajanja za nauku neće se eliminisati, citiram: "nepotizam, selekcija stručnjaka kroz partijske ili neke druge veze". Čak se bojim da će ovim činom još više novca odlaziti u džepove onih koji to ne zaslužuju. Prošle godine, isti taj Đelić je obećao 300 miliona evra za poboljšanje infrastrukture i uslova naučnoistraživačkog rada. Ove godine planira da duplira izdvajanja iz budžeta. Ili su to samo prazne priče, ili pare opet idu negde drugde. Oba scenarija su vrlo moguća, poznavajući lik i delo dotičnog.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 837 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 833 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: deimos25, goxin, Shilok, wizzardone