Microsoft Windows Vista Beta 2 Public Preview(32-bit/64-bit)

2

Microsoft Windows Vista Beta 2 Public Preview(32-bit/64-bit)

offline
  • Pridružio: 25 Jul 2003
  • Poruke: 1829
  • Gde živiš: Stara Pazova

den78 ::pa mozes i sa harda...samo otpakujes .iso sa winrar-om
Ne može!!!
Pa kako će da instalira kada mu zatraži restart?!

@ stefke_W_
Moraš da narežeš na DVD (pozajmi od druga/drugarice samo dok instaliraš)...

@ clock
Meni nije poznato, mislim da ne.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • DEMIAN  Male
  • Legendarni građanin
  • IT Manager
  • Pridružio: 25 Mar 2005
  • Poruke: 3706
  • Gde živiš: The darkest place on earth..

Cekaj zar ne bi mogao da iskoristi neki ISO spliter (npr ISO Recorder ili ISO Commander) pa da to zavrsi time ??
Uzgred... Snasao sam za dl Viste (64bit) cekam samo da se skine,jel ce drajveri za 64-bitni XP da mi zavrse posao ili ne ?



offline
  • den78  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 07 Jul 2005
  • Poruke: 1227
  • Gde živiš: Moe's Tavern

BrackoNe ::Pa kako će da instalira kada mu zatraži restart?!

kolko ja znam instalacija se nastavlja posle restarta... bar je takav slucaj sa win2000 i xp

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2005
  • Poruke: 1251
  • Gde živiš: Podgorica

ok pozajmicću dvd rezač
Smile
Hvala na pomoći.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2006
  • Poruke: 269
  • Gde živiš: Šabac

Da ponovim pitanje, jer mi nije jasno oko ovih što se plaše da "ne pregaze XP":
Zar Vista ne može da se instalira kao drugi OS, zar ne podržava multi-boot ??

offline
  • SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Poruke: 5919
  • Gde živiš: Beograd

podržavale su ranije verzije a verovatno i ova koju skidamo ..

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2005
  • Poruke: 207

Kada dodjem do RAR fajla ima 3.276.952 kb
ali kada probam da ga otvorim daje mi samo .TXT fajl gde piše :

This disc contains a "UDF" file system and requires an operating system
that supports the ISO-13346 "UDF" file system specification.
kako da dodjem do ISO fajla i da ga kopiran na DVD?

offline
  • Pridružio: 25 Jul 2003
  • Poruke: 1829
  • Gde živiš: Stara Pazova

It's a live... Smile
Instalirao sam ga...

Dopuna: 14 Jun 2006 20:41

Ja tek sada video, ispisuje Windows FX?!

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2005
  • Poruke: 1251
  • Gde živiš: Podgorica

ewo moj citat sa drugog foruma..
Kao prvo moram reći da je Vista stvarno strasna, za sad samo iz vizuelnog pogleda jer se tehnicki još mnogo moze doraditi, kao npr. podrska za igre Very Happy. Da, ne mogu da pokrenem igre pod njom, tako da ako ste vezani za gaming nemojte da je instalirate.

Fajl je TEŽAK 3.2 GB i može se preuzeti sa microsoftovog sajta http://download.windowsvista.com/preview/beta2/en/x86/download.htm
Preporučio bih svakome ko je u mogućnosti da ga skine i instalira, isplati se.

Zahtjevi nisu toliki kao sto se mislilo, mada je ovo jos beta verzija koja nema 3d desktop i i dalje koristi neke menije iz XP-a, tako da ce se i to nadoknadit...
Ja je na AthlonXP200+ , 512mb ram, radeon9600 ˛maxtor40gb pokrecem sa manjim mukama, ipak po malo koči...

Evo da pocnem sa opisima:

Kao prvo Desktop.

Kao sto vidite Desktop veoma lijepo izgleda, i to ne samo radi moje divne EX koja krasi pozadinu nego i radi redizajniranog Sart-menija, windows Aero teme i Windows Side Bar-a.
Start meni je Redizajniran, po meni je stari malo funkcionalniji, mada ni ovaj u nicemu ne oskudijeva, a kome se ne svidja moze stavit i stari...
Windows Side Bar je jako dobar. Uz njega dolaze neki gadgetsi kao Kalkulator, Cpu-meter, notes, itd.
Task Bar se nije mnogo promijenio, promijenjen je dizajn i još jedna mala ali veoma zanimljiva funkcija o kojoj cemo u sledećoj slici.

Windows Explorer


Kao i uvijek je fino urađen. Kao što vidite prikazuje mnogo informacija kao slobodan prostor na hard-diskovima i na dno informacije o nekom elementu.
Sa lijeve strane je Fino organizovani navigacioni bar a pri vrhu korisni meni sa nekim dodatnim opcijama.
Tu je i prije pomenuta zanimljiva fora u task-baru da kad stavite miš iznad nekog programa pravi mali prozor sa slikom sadrzaja.

Media:


Za Multimediju su zaduženi Windows Media Player 11 i Windows gallery. O media Playeru već postoji topic pa ga neću komentarisati.
Windows Gallery ima sličnu navigaciju kao Media Player i sve što je u Visti vezano za multimediju. Napokon su i ugradili neki mali edit picture meni sa najpotrebnijim opcijama kao Levels, Btightness ˛Contrast i Red eye tool.
Uz Windows dolazi i Media centar, mada ga ja ne mogu pokrenut sto vjerovatno zavisi od moje slabe kante a ne od windowsa.

Internet Explorer:


Za ljubitelje ovog Internet pretraživača Vista ima pravu poslasticu. Napokon su pokupili foru iz Opere i ugradili podrsku za multi-Tab prikaz strana (Više strana u jednom prozoru), mada se u brzini i još mnogim stvarima nisu ni primakli Operi, a ni neće.

Control Panel:


Control panel je jako dobro organizovan i već u Beta verziji jako opširan, mada su ga malo previše razdijelili. Ipak je sve to malo raštrkano, treba malo vremena dok se snađete.

Još jedan mali kolač što mi se svidjeo je činjenica da uz ovu betu dobijate DirectX 10, mada meni još ništa ne znači jer nemam DX10 grafičku.


Što se sigurnosti tiče imamo windows Defendera i Windows Firewall.
Defender je program koji će svaki put kada neki program bude probao da čačka neke sistemse datoteke "pauzirati" windows i pitati vas fino da li ćete to da dozvolite. Neće vas tako često uznemiravat, ne brinite.
Firewall je isti kao i u WinXP-u, jednostavan i brz, mada ja više volim Outpost.

ANIMACIJE
Animacije su odlične. Jednostavne, brze i sa stilom. Ne smetaju čak ni tipovima kao meni koji vole da rade sve 100 na sat.
Animirani su npr paljenje, gašenje, minimajziranje i maximajziranje prozora. Paljenje i gašenje ide fade efektom, a minimajziranje i maximajziranje idu preko toga da se prozor postepeno, ali jako brzo, povećava.

Većina drajvera i programa radi bez reinstalacije. Morao sam da nabavim nove drajvere za zvučnu i grafičku, a sigurno treba i za modem. Svi programi su kompatibilni sa Vistom osim RealPlayer-a , kojemu valjda treba reinstalacija.
Igre za sad zaboravite,..., probao sam Wolfenstein: Enemy Territory i CnC Generals i obadvije nisu radile. Za njih se moramo vratiti na XP.

Ostale sitnice:
-Screensaveri i Wallpaperi. Napokon su ubacili par finih wallpapera i screensavera namijenjenim normalnim ljudima a ne penzionerima i sekretaricama. Screensaveri su odlični.
-Multi-Konekcije ka internetu. Nisam isprobao, ali mislim da jedan meni u koji sam zašao tome služi Smile
-Sniping Tool. Mali ali veoma koristan program. Koristi se umjesto printscreen tastera i može da hvata označeni dio ekrana, da se ta slika podvlači i naravno da se crta i piše po njoj.


Što se konfiguracije tiče ne preporučujem vam da Vistu instalirate na nikoju konfiguraciju slabiju od ove moje gore navedene jer i na ovu po malo koči.

Moji utisci ovom windows-u su sasvim pozitivni. Mislim da je beta verzija odlično urađena. Izgledu ni zadnja picajzla ne bi našla manu. Performanse i još neke gluposti koje se podrazumijevaju Beta verzuju se još moraju ispraviti i to je to.
Svima koji imaju barem 512kbps konekciju preporučujem da skinu fajl. Download traje oko 14 sati, stavite prije lijeganja i sjutra popodne je sve gotovo, taman kad se vratite sa posla ili u mlađim slučajevima kad se probudite Very Happy

Nadam se da će moj drug Bill biti zadovoljan mojim djelom i toliko od mene.

offline
  • Pridružio: 25 Jul 2003
  • Poruke: 1829
  • Gde živiš: Stara Pazova

A ja imam problem...
Kako da instaliram DivX kodeke..?
Mislim, instalirao sam ih, ali ne mogu da gledam filmove! Puj!

Dopuna: 14 Jun 2006 21:32

BTW. Kako je tebi providan explorer..?
Meni nije, da nije zbog graficke..?
Ja imam nVidia 5650 64MB.

Dopuna: 14 Jun 2006 21:35

-Screensaveri i Wallpaperi. Napokon su ubacili par finih wallpapera i screensavera namijenjenim normalnim ljudima a ne penzionerima i sekretaricama. Screensaveri su odlični.

E to sam i ja prvo konstatovao, cak kao da si me i citirao... Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 698 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 2 sakrivenih i 680 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AC-DC, amstel2, babaroga, bojank, Boris90, Chainsaw, cikadeda, dane007, dragoljub11987, Kotarle, Nomenklatura, Rumba King, sabros, slonic_tonic, spektorsky, vasa.93