CMOS problem

CMOS problem

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

Prilikom svakogh paljenja ili restarta učitavaju se default vrednosti BIOS-a ( uvek traži flopi koga neman ). Da li je problem hardverske ili softverske prirode ( CPU je na default vrednost kao i sve ostalo ).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Jul 2004
  • Poruke: 1472
  • Gde živiš: Vojvodina,Zrenjanin

Verovatno ti je oslabila baterija na ploci.Trebalo bi je zamenuti.



offline
  • Pridružio: 10 Nov 2004
  • Poruke: 966
  • Gde živiš: Novi Sad

Trazi flopi... probaj da prijavis tj. da izmenis u BIOSU da nemas flopi, onda ga ne bi trebalo traziti. Ali ako ti namestis da ga nemas a on ga i dalje bude trazio onda je neajverovatnije otista baterija na maticnoj ploci koja sluzi da bi se uvek odrzavalo to sta je zapisano u ROM memoriji.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 692 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 5 sakrivenih i 650 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aljosa7, apostata, aramis s, babaroga, bieffe, BlekMen, chskosir, cole77, crnitrn, dac, dane007, dekao, Dimitrise93, havoc995, HrcAk47, ILGromovnik, indja, kaptain, Kibice, kovinacc, mikrimaus, Miskohd, Miškić, nenad81, Ognjen D., orjen, Pavac, pavle_pzs, pedja63, pein, sakota79, stegonosa, stug, VaRvArI 85, voja64, yufighter