Problem sa Win7 i TV karticom Gigabyte P5100

Problem sa Win7 i TV karticom Gigabyte P5100

offline
  • Hungan 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 16 Avg 2011
  • Poruke: 5

Pozdrav. Ako već postoji slična tema, izvinjavam se modovima, ali mislim da mnogi imaju sličan problem.

Instalirao sam Windows 7 Ultimate , sve radi kako treba, sem TV kartice Gigabyte P5100. Odnosno, radi kako treba, samo što nema slike, samo zvuk. Instalirani su najnoviji drajveri za pomenutu karticu za Win7 sa Gigabyte sajta, MCE codec, i Presto aplikacija za gledanje Tv sa instalacionog diska. Bio sam na mnogim win7 forumima, ali niko nema ideju, ali imaju slične ili iste probleme.Pomoć?
Hvala unapred.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

Znaci kartica skenira kanale i daje zvuk, ali ne prikazuje sam sliku? Ako je tako onda je definitivno do izabrane ( ili vec prepodesene ) kombinacije kodeka u samom software-u. Moraces da nadjes u podesavanjima video setings ( ili slicno ) i da izaberes drugu kombinaciju kodeka.

Takodje, da li karticu "konta" WMC?



offline
  • Pridružio: 20 Jul 2008
  • Poruke: 4682

Jedna moja drugarica je imala slican problem, doduse nije ista kartica kao tvoja, ali probaj.Mislim da ti treba novija verzija tog programa za gledanje, koliko sam razumeo ti si instalirao program sa diska, stari.Trebalo bi da je to ovo, pa robaj.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Components/Util.....#anchor_os

offline
  • Hungan 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 16 Avg 2011
  • Poruke: 5

Napisano: 04 Apr 2010 3:39

Simke ::Znaci kartica skenira kanale i daje zvuk, ali ne prikazuje sam sliku? Ako je tako onda je definitivno do izabrane ( ili vec prepodesene ) kombinacije kodeka u samom software-u. Moraces da nadjes u podesavanjima video setings ( ili slicno ) i da izaberes drugu kombinaciju kodeka.

Takodje, da li karticu "konta" WMC?


Da, skenira kanale, ali se čuje samo zvuk. Deinstalirao sam sve, skidam drajvere sa GByte sajta, pa ću da reinstaliram ponovo sve i vidim šta je sa kodecima, pa javljam rezultat. WMC ne konta karticu, kaže da ne podržava moju karticu.

Dopuna: 04 Apr 2010 3:40

zeljko f ::Jedna moja drugarica je imala slican problem, doduse nije ista kartica kao tvoja, ali probaj.Mislim da ti treba novija verzija tog programa za gledanje, koliko sam razumeo ti si instalirao program sa diska, stari.Trebalo bi da je to ovo, pa robaj.

gigabyte.com.tw/Support/Components/Util.....#anchor_os


Upravo skidam pa ću da instaliram ponovo celu stvar.
Hvala na odgovorima, momci. Very Happy

Dopuna: 28 Maj 2010 15:49

Rešio sam problem sa TV karticom, pa možda pomogne i drugima. Dakle, procedura za rešavanja problema nedostatka slike sa Gigabyte GT-P5100 karticom je sledeća:

1. Deinstalirajte drajvere i aplikaciju za gledanje TV-PrestoPVR. Najbolje pomoću Your Uninstaller ili sličnog programa kako bi uklonio sve tragove.

2.Restartujte računar.

3.Skinite drajvere i Presto PVR sa Gigabyte sajta. Ne instalirajte PrestoPVR sa diska koji ste dobili uz karticu.

4. Kad vam PrestoPVR koji ste skinuli sa Gigabyte sajta zatraži serial number, ukucajte onaj koji stoji na omotu diska koji ste dobili uz karticu. Provereno radi.

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 1

RESENJE ZA OVAJ PROBLEM!!!!
Ovako dame i gospodo sve sam redom aaa,aaa ,aaa dok nisam nasao resenje za ovo ggggg
cak i gigabyte se mucio da skonta u cemu je problem ali izgleda da su zaposlili previse kadra preko veza... -.- svaki kutak weba sam pretrazi nema coseta u koje nisam iso i skinuo pandorinih i pandorinih kutija!!!! da sam u zivotu ovako radio navuko bi adis Razz

E sada prestavljam vam resenje vasih problema!!! Mali program (siguran je ja ga koristim) a koristim ga ko leb!!! program se zove : Windows Enabler 1.1 cudo sa neba dar boziji, odma posle pive Ziveli
Fora programa je sto omogucava radnju onog sto vam win 7 ne dozvoljava.... I tu lezi zec!!!! fora kod ove kartice je sto su driveri ispravni!!!! ali ima greska u Win7 bil kapija i njegov shit...

Evo sta treba da uradite :

1. Skinite odavde program : softpedia.com/progDownload/Windows-Enabler-Download-78737.html ( ako ocete, skinite odakle vam volja ali ovo je provereno)

2. kada skinete datoteku napravite na Desku New Folder....

3. Otpakujet datoteku u taj New Folder...

4.Pokrenite program dva klika na aplikaciju.... (obavezno cekajte 3 sec - objasnicu zasto)

5. E sada ide ono bas bas tesko (kao ono) otvorite PRESTO, ujite u Setings pa u Video i videcete da je sve kolor, kontrast, hue i tako to stavljeno na 0 a sta je Win7 uradio pa zabraniiioooo da se podesava boja slike i sve spustio na nula
e sada se igrajte malo Smile))) samo nadjete boju slike i to je to Very Happy

ako ali skinite drajverem jer sam ih skinuo vec i instalirao pa nzm dal radi bez njih
ali radice tv svima onim koji imaju zvuk al nema slike...


Nadam se da sam i ja u zivotu nekom pomogo...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 9 sakrivenih i 847 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Alexandar-1973, amaterSRB, antonije64, bankulen, Ben Roj, Bobrock1, bojcistv, Brana01, BSD, cavatina, CikaKURE, darionis, deLacy, djboj, dzoni19, FOX, Frunze, Kaplar2, kikisp, Krvava Devetka, libellule_dk, Lubica, madza, MB120mm, Mi lao shu, mikrimaus, milos.cbr, MilosKop, milutin134, misa2, mocnijogurt, nebojsag, nemkea71, opt1, pein, powSrb, repac, RJ, rodoljub, Romibrat, Singidunumac, Sirius, vobo, YugoSlav, zbazin, 1107