Windows 7 HP - Problem sa instalacijom rutera

1

Windows 7 HP - Problem sa instalacijom rutera

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2007
  • Poruke: 91
  • Gde živiš: Podgorica

Zdravo,

Danas sam prešao na ADSL i uzeo sam Wireless ruter.
Upustvo za instalaciju sam dobio i ono se nalazi na adresi :

t-mobile.me/upload/PirelliDRGA225Gv01.pdf

Po tom PDF-u sam stigao do 11. tačke,tj. meni je Windos 7 Home Premium a tamo su upustva za XP.
Sada u sledećem koraku piše sledeće :

"Izaberite opciju Wireless Networks.
Čekirajte opciju Use Windows to
configure my wireless network settings"


E tu nastaje problem,koliko god da sam "čačkao" po Network connections u Control Panelu,ništa slično nisam mogao da nađem,a baš mi treba gore navedena opcija.

Hvala,

Pozdrav.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Taj korak u Windows 7 operativnu sistemu ti nije potreban.





Ako si uradio korak 10, 10a i 10b onda samo trebas da se konektujes sa drugog racunara na taj wireless.




Imas li ti wireless karticu sa racunara sa kog pokusavas da se konektujes?



offline
  • Pridružio: 11 Jun 2007
  • Poruke: 91
  • Gde živiš: Podgorica

Hvala na odgovoru.
Odradio sam 10,10a i 10b ali nista... Jednostavno se ja konektujem i imam signal,pise da sam konektovan i gore "No internet access"

Ja pokusavam sa lap topa da se konetkujem i ne moze,pokusao sam sa telefona,konektujem se,isto ima signala ali ne moze da otvara sajtove...

rip
  • argus  Male
  • Anti Malware Fighter
    Rank 2
  • Pridružio: 27 Apr 2008
  • Poruke: 9160
  • Gde živiš: Prokuplje

Jesi ukljucio wireless na tom ruteru. Ako me secanje ne vara, fabricki je iskljucen wireless na pireli ruteru.

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2007
  • Poruke: 91
  • Gde živiš: Podgorica

Ukljucen je wirelles.
Inace si u pravu,oni dodju fabricki iskljuceni,ali ima dugme,pritisnes i ukljucen je,tako da to nije problem kod mene.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Tamo kod koraka 10b imas razne vrste zastite ...


Promeni, stavi npr WEP zastitu ili neku drugu; ili iskljuci skroz zastitu cisto da proveris da li onda sve radi normalno. Mozda tvoja wireless kartica ne podrzava wpa/wpa2 protokol zastite.

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2007
  • Poruke: 91
  • Gde živiš: Podgorica

Napisano: 21 Sep 2011 18:51

Probao,jednostavno ne može.
Izgleda da je malo složeniji problem.

Dopuna: 21 Sep 2011 19:23

Prvo sam bio makao zastitu-potpuno,pa sam posle jos probao i sad sam sve nagrdio,cak i nije kako je prije bilo... sad nmg ni da se konektujem a nmg ni da pristupim 192.168.1.254 kada kucam u browsveru...

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

FatalBlaDE ::Prvo sam bio makao zastitu-potpuno,pa sam posle jos probao i sad sam sve nagrdio,cak i nije kako je prije bilo... sad nmg ni da se konektujem a nmg ni da pristupim 192.168.1.254 kada kucam u browsveru...


Kad si potpuno iskljucio zastitu nisi uspeo da se konektujes?
Kako si iskljucio potpuno zastitu?
Jel mozes da mi okacis screenshot da pogledam podesavanja vezana za podesavanje i zastitu Wireless-a?



Resetuj ruter i pokusaj ponovo da mu pristupis iz pretrazivaca - ako nece iz jednog pretrazivaca, pokusaj iz drugog.

Ukoliko nece i dalje onda uradi sledece:

start -> Run -> cmd -> ipconfig

Pogledaj koja je adresa Default Gateway-a. Na tu adresu se konektuj putem pretrazivaca, uloguj i dobices podesavanja svog rutera.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2006
  • Poruke: 269
  • Gde živiš: Šabac

Probaj samo isključiti ruter, pa ponovo uključiti. Meni se tako desilo kad sam drugarici pre mesec dana podešavao, jednostavno nakon restarta windowsa nije hteo na net, iako je video ruter. Isključio sam ruter iz struje i ponovo ga uključio, i od tad pa do dan danas radi bez problema.

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2007
  • Poruke: 91
  • Gde živiš: Podgorica

Kod mene je sve oky bilo,problem je bio do provajdera,al dok mi se javio neki normalan operater,ostali su uvjek govorili da je kod mene problem.

Hvala svima na odg.

Poz.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 527 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 517 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, dragonserbia, kybonacci, milenko crazy north, Nomenklatura, Oluj2.1, raykan, Smd, VES 11119