Pomoc u vezi DNS i podesavanja TP Link 7200- nema protoka

Pomoc u vezi DNS i podesavanja TP Link 7200- nema protoka

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2016
  • Poruke: 2

Molim za podrsku
Tri godine koristim karticu TP Link 7200 bez vecih problema. Poslednjih godinu dana, pukne protok posle svakih 3,4 sata, ali to je podnosljivo.
Pred Novu godinu, snizio se protok na svega 0,1Mb, da bi nakon prvog januara, skroz obustavio (cuveni zuti trougao).
Uspeo sam da rucno unesem podesavanja u ip4 koja sam nasao na netu, medjutim, dobio sam samo 0,1-0,2 protoka..... Iz nekog razloga vise ne vuce automatski sa rutera na koji se konektujem.
Ovih 0,1.0,2 dobijenih vaze samo za jedan ruter, dok pri prelasku na drugi dostupan, nema protoka.
Molim za pomoc oko podesavanja
Hvala



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Milan
  • Pridružio: 17 Dec 2007
  • Poruke: 14545
  • Gde živiš: Niš

Napisano: 10 Jan 2016 14:08

FruskaGora ::skroz obustavio (cuveni zuti trougao)Da li se sećaš kakvo je bilo obaveštenje?

Vrlo čudno je što je takva promena nastupila samostalno. Kad kažeš "protok 0.1" misliš na 0.1Mb/s ili na 1% od maksimalnog mogućeg protoka za tu karticu?
Imaš li mogućnost da je isprobaš na nekom drugom računaru? Imaš li mogućnost da isprobaš neku drugu karticu? Kakva je sutuacija sa ostalim uređajima?

Da li si možda menjao podešavanja na ruteru? Generalno, nije isključeno i da je isključen DHCP server, te zbog toga računar ne dobija parametre, a i da je recimo postavljen bandwidth control za određeni segment adresa. Dakle, mislim na scenario gde je neko upao na tvoju mrežu, pristupio ruteru i podesio ruter na odgovarajući način. Jedino mi to pada na pamet pored toga da kartica možda nije ispravna više.

Dopuna: 10 Jan 2016 14:09

I da, računar ne dobija samo adrese DNS servera, ili uopšte ne dobija ni jedan parametar?



offline
  • Pridružio: 10 Jan 2016
  • Poruke: 2

Napisano: 10 Jan 2016 14:21

Situacija je sledeca...
Posle jednog nestanka struje, primetio sam da protok ide puno puno slabije nego do tada(0,1Mb). Nakon toga, negde oko nove godine, obustavljen je skroz. Koristio sam dve otvorene mreze. Na obe je i dalje bilo moguce pristupiti, ali bez protoka, sa zurim trouglom nakon konekcije. Obavestenje se ne secam, ili ga nisam video.
Karticu cu svakako isprobati i na drugom mestu,a GSM modem kod mene funkcionise normalno (na mom racunaru).
Tragao sam za resenjem, i juce uneo neke DNS parametre sa neta. Nakon toga dobio sam protok od nekih 0,1-0,2 Mb....

Sto se tice poslednjeg pitanja, samo sam pretpostavio da automatsko preuzimanje parametara ne radi, jer sam oporavio net unosom tih DNSa- oporavio pod znacima navoda.

Pre 15 minuta, po svemu sudeci, reset rutera na jednoj od mreza koje koristim je oporavio protok, i vratio ga na nekih 1,5 Mb daunloada. Drugu mrezu trenutno ne hvatam da bih probao....
Sta je bilo u pitanju, i da li ce se ponavljati, pitanje je na koje ja nemam odgovor......

Dopuna: 10 Jan 2016 14:26

Da, vratio sam ip4 podesavanja na 'automatska'. Sada tako radi trenutno, i ima daunload oko 1, 1,5 Mb.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 659 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 5 sakrivenih i 618 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., admiral13, Aleksa-, aleksmajstor, Atomski čoban, Bahuss, Cirkon, Demostant, Dimitrise93, djboj, djo97, Doca, Duh sa sekirom, Georgius, helen1, ivica976, lima, madza, Mercury, mrvica78, nemkea71, Oluj2.1, ostoja, perko91, Profica, royst33, Sale.S, Sr.Stat., stegonosa, Toni, trajkoni018, vlahale, vlvl, vobo, Wisdomseeker, zzelenovic