Koji programski jezik

1

Koji programski jezik

• Pridružio: 01 Maj 2003
  • Gde živiš: Kragujevac

Ovo nije bas vezano za C/C++ ali jeste za programiranje.

Radim u Visual Basicu i poceo sam pre izvesnog vremena da ucim PHP. Planiram jos koji programski jezik ali ne znam koji. Da li Java ili C/C++ ili neki drugi. Sta mi vi preporucujete?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 20 Apr 2003

zavisi sta hoces da programiras, koju vrstu softvera?

poz...

• Pridružio: 16 Jun 2003

Zdravo,

A zasto bi morao da se odlucis za jedan jezik ? Nauci se sto vise jezikov.

Ja ti preporucujem da se prvo naucis JAVU. Zasto?

Zato sto kad se naucis programirati u Javi onda ces da shvatis pravu moc Objektnog programiranja. To znanje ces moci da upotrebis u C++, Delphi-ju, C# i u svim naprednim programskim jezicima.

Ja ti preporucujem:

Za windows aplikacije -> Delphi
Za grafiku, igre, itd. -> C++
Za internet -> Java

Srecno Wink

• Pridružio: 18 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

Kao sto rekose, zavisi za sta ti treba, i java i C++ su dobri na svoj nacin...Za pocetak vidi sta ti bolje ide, pa onda predji na ostalo.Nemoj da se ogranicavas Smile
Pozdrav!

Koliko mi znanje PHP-a moze pomoci pri ucenju Jave a koliko za C/C++

• AxeZ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Gde živiš: Novi Sad, Vojvodina

Znanje bilo kog programskog jezika ti moze pomoci pri ucenju drugog mnogo vise nego da ne znas nijedan

Da li je C/C++ besplatan?

I gde mogu da nabavim besplatnu Javu i C/C++ (ako je besplatan) na CD-u. Ne bih bas sa nasim vezama downloadovao nekoliko stotina MB.

C i C++ su programski jezici.
Svaki jezik je besplatan Smile
Jel' engleski besplatan ? Smile

E sad, postoje kompajleri - koji od programa koji napises u C/C++ prave binarne, izvrsne (EXE) fajlove
neki kompajliri su besplatni - neki nisu

isto vazi i za javu

• AxeZ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Gde živiš: Novi Sad, Vojvodina

[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]

[Link mogu videti samo ulogovani korisnici] - gcc za windows

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 749 korisnika na forumu :: 70 registrovanih, 8 sakrivenih i 671 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 20624 - dana 04 Apr 2026 04:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, aleksjevt, amstel, Apok, Aristotle2002, Barista, C-Gun, carinko, CCCP, darkdruid72, dejandr, dekan.m, Deki Duga Devetka, djordjemiklusev, DM1994, Dogma21, dok80, Dorcolac, dzada, flash12, gobrad, Hemi, HrcAk47, igorpet, ikan, In_hero, ivan_8282, jalos, Jan, Jeremiah, joca83, jon istvan, kori, laki_bb, max power, mexo, mikidragi, Miler88, mirkoro, mnn2, nikolapetkovic, Njubara, Novakomp, OgnjenMitric, OldKresoje, Pekman, PlayerOne, Prašinar, Prečanin30, raptorsi, Ripanjac, Romibrat, rovac, ruma, Sale0501, Sevatar, Siti2, skylab1111, Smiljkovich, Sonic, stegonosa, stibium51, Tas011, travisrise, Trimi68, Underdog9, username_25, WerWolf14, xAlex2, Yugol33