All-star 2007: Zapad - Istok 153:132

All-star 2007: Zapad - Istok 153:132

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Poruke: 9661
  • Gde živiš: Čačak

Najbolji košarkaši Zapada pobedili su u 56. All Star meču NBA, koji je održan u Las Vegasu.

Zapad je vodio tokom celog meča i stigao do ubedljive pobede 153:132.

Za najboljeg igrača utakmice izabran je Kobi Brajant. Zvezda Lejkersa postigla je 31 poen, uz 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti.

Odličan statistički učinak ostvario je i centar Finiksa Amari Stodemajer (29 poena, 9 skokova), a zanimljivo je da je on u revijalnom meču zabeležio čak 5 faulova (Zapad ukupno 10, Istok 7)!

U timu Istoka istakle su se mlade snage, prvi pik drafta 2003. Lebron Džejms (28p, 6s, 6a, 4 trojke) i njegov naslednik Dvajt Hauard (20p, 12s). Hauard je potvrdio da ima potencijal da nasledi Šekila O'Nila, kako u pozitivnim, tako i u negativnim karakteristikama (0/5 iz slobodnih bacanja).

Meč je odigran u Las Vegasu, prvi put u istoriji u gradu koji nema ligaša NBA. Kako se i očekivalo, "Grad greha" bio je uzoran domaćin, ponudivši tokom celog vikenda mnogo više sadržaja u odnosu na prethodne organizatore.

"Super je biti ovde, voleo bih da se vratimo", rekao je Kobi Brajant po prijemu MVP nagrade i na taj način podgrejao nade lokalnih ljubitelja košarke da će njihov grad dobiti NBA klub.

Zbog te izjave, odličnog nastupa, ali i činjenice da je Las Vegas tradicionalno naklonjen Lejkersima, Brajant je nagrađen ovacijama. Brajantu je to drugo MVP priznanje na All Star utakmicama. Prethodni put nagradu je dobio u rodnoj Filadelfiji 2002, kada ga je publika izviždala.

Kako u All Star utakmicama rezultat retko biva u prvom planu, igrači obe ekipe takmičile su se u atraktivnim zakucavanjima i egzibicionim akcijama, a takmičari sa Zapada su pokazali da su bolji i u tome (posle preko 60% mečeva Zapad je u plusu za 50 pobeda, a lider Istoka Detroit bio bi po skoru šesti na Zapadu) . Najatraktivnija zakucivanja prikazali su Brajant i Vins Karter, čovek koji je po dolasku u NBA redefinisao tu kategoriju.

Zapad je igrao izuzetno kolektivno i zabeležio rekord sa 52 asistencije (!), a najviše ih je (u nedostatku standardnih Stiva Neša i Džejsona Kida) zabeležio Trejsi MekGrejdi (!), čak 11.

Osim najboljih plejmejkera obe konferencije, utakmicu su zbog povreda propustili i Alen Ajverson (prvi put u karijeri na Zapadu), Jao Ming i Karlos Buzer.

Domaća publika imala je prilike da pozdravi Šona Meriona, koji je igrao za UNLV, a igrač Sansa im je uzvratio sa 18 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

U poluvremenu su nastupile muzičke zvezde Toni Brekston i Kristina Agilera, a glavna tema celog događaja bila je pesma Elvisa Preslija Viva Las Vegas. Ipak, NBA je našla vremena i da pozdravi najvećeg trenera u istoriji Reda Ojerbaha, koji je umro krajem prošle godine.

Sledećeg februara domaćin All Star vikenda biće Nju Orleans, u sklopu akcije oživljavanja tog grada posle uragana Katrina.


izvor: http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2007....._id=233139



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 981 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 10 sakrivenih i 927 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, antonije64, bigfoot, Bobrock1, bojankrstc, BRATORIII, cavatina, CikaKURE, Dimitrise93, esx66, Excalibur13, FOX, galerija, HrcAk47, Koridor 11, Krvava Devetka, kuntalo, Leonov, Lošmi, Matija, mercedesamg, MilosKop, Misirac, mnn2, nebojsag, Petarvu, Pikac-47, procesor, Rakenica, Simon simonović, Stanlio, Steeeefan, Stoilkovic, Sumadija34, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns, W123, ZetaMan, zillbg, zxstole