Poslao: 12 Mar 2008 11:35
|
offline
- Pridružio: 07 Jan 2008
- Poruke: 62
|
Hteo sam da ovo ubacim u temu piletina ali nisam, ako sam pogresio neka neko od moderatora ispravi moju gresku, izvinjavam se..
Dakle, poznato je svima da je belo pilece meso, peceno na rostilju prilicno suvo.. Takodje znaju neki od vas da ga u restoranima znaju posluziti neverovatno socno..
Pa u kakvoj marinadi treba da ga drzim pre pecenja? Ima li ko kakav kvalitetan predlog? Probao sam mnoge ali ukus se pomalo promeni ali socnost ne...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 12 Mar 2008 12:27
|
offline
- Jimmy
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 21 Apr 2003
- Poruke: 662
- Gde živiš: Beograd
|
Marinada
- 2-3-4 limuna
- 2-3-4 čena belog luka
- peršun, mirođija, nana, ruzmarin, bosiljak...
- maslinovo ulje
- so, biber
Sve ovo pomesati i preliti preko mesa.
Ostaviti da stoji u frižideru najmanje 1h, a najbolje celu noć da meso sve to lepo upije.
|
|
|
|
Poslao: 12 Mar 2008 12:56
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
@Jimmy
Belo meso se ne marinira duze od par sati, jer je samo po sebi mekano. Ukoliko ga ostavis celu noc u marinadi, rizikujes da ti se raspadne pri pecenju. Tako dugo se marinira tvrdo meso - divljac, zivina koja nije tovljena za jelo, nego je trcala po dvoristu i sl.
|
|
|
|
Poslao: 12 Mar 2008 13:29
|
offline
- Jimmy
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 21 Apr 2003
- Poruke: 662
- Gde živiš: Beograd
|
@MoscowBeast
Jeste za tvrdo meso ali moze da posluzi i za piletinu
|
|
|
|
|
|