"Hleb" od mekinja

"Hleb" od mekinja

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

1 šolja pšeničnih mekinja
1 šolja brašna
1 šolja mleka
1/3 šolje ulja
1/2 praška za pecivo
soli (po ukusu)

Sve sastojke izmešati, razliti u pleh i peći 50 minuta na 180 stepeni!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Dec 2012
  • Poruke: 1

interesatan recept probacu ga pa javljam kako je ispalo.



offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 644

Pravi crni hleb je tvrd, zbijen i blago vlažan. Ima miris mekinja i manju zapreminu. Ne može da bude vazdušast i elastičan.
Stalno kupujem integralno brašno dobijeno mlevenjem žita izmedju dva mlinska kamena. Uz dodatak raženog i heljdinog brašna, sa puno raznoraznih semenki dobijem fantastičan hleb koji ne bih menjala za ništa.
Inače, kažu da u ukupnoj proizvodnji hleba crno brašno učestvuje samo 5%, a inače pekarima je jednostavnije da obično belo brašno mešaju sa različitim dodatcima Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1245 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 9 sakrivenih i 1197 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, Asparagus, bobomicek, bojankrstc, Bokiboks, Boris90, bufanje, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganca, Duh sa sekirom, FileFinder, FOX, Georgius, goxin, Karla, Kibice, kjkszpj, Kubovac, ladro, laurusri, lord sir giga, Luka Blažević, mercedesamg, Metanoja, MikeHammer, Misirac, pein, Pikac-47, repac, Smajser, Srle993, stegonosa, Sumadija34, vathra, VJ, Zoca