Našao 4.400 evra i vratio ih vlasniku

Našao 4.400 evra i vratio ih vlasniku

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292


Milun Ilic

Ivan Opavski (25) sakupljajući kolica na parkingu Aerodroma „Nikola Tesla“, 28. decembra pronašao je torbicu sa dva pasoša, mobilni telefon i 4.400 evra. Kada je u pasošu video sliku osmomesečne bebe, bez razmišljanja otišao je do policije i predao pronađeni novac.

- Tog dana je na aerodromu bilo velika gužva, pa sam sa kolegom radio kao ispomoć na parkingu. Sakupljali smo kolica. Nasred parkinga ugledao sam jedna u kojima je bila mala crnu torbu. Uzeo sam torbicu, otvorio je i video svežanj para i dokumenta. Bio sam u šoku. Toliko novca na jednom mestu nisam video u životu. Otvorio sam pasoš i video sliku bebe. Presekao sam se jer mi je prva misao bila da im novac treba za dete. Nisam više razmišljao ni sekund već sam otišao do policijskog punkta na aerodromu i ispričao im šta se desilo. Sutradan me je zvao Milun, čiji sam pasoš našao da mi se zahvali - priča Ivan Opavski, koji na aerodromu radi kao perač prozora.
Ovaj skromni mladić živi u Staroj Pazovi sa majkom, a brat mu već dva meseca, zbog ozbiljnih povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Niša, leži u bolnici. Iako mu je novac preko potreban, ni u jednom trenutku nije razmišljao da evre zadrži za sebe.
- Imao sam neverovatnu sreću što je torbicu pronašao baš Ivan. Kada sam u kolima shvatio da ne mogu da se setim šta sam uradio sa torbicom, uplašio sam se. Prvo sam pomislio da ću izgubiti posao u Nemačkoj, jer neću uspeti da na vreme izvadim novi pasoš i ponovo dobijem vizu. Onda sam pomislio da treba da vratim i pare koje sam izgubio, jer novac nije bio moj. Smrklo mi se - kaže Milun Ilić koji je 28. decembra doputovao sa ženom i ćerkicom iz Frankfurta kako bi u Lazerevcu proslavili Novogodišnje i Božićne praznike.
Na pola puta do Lazarevca policajac je pozvao Sanjinu sestru, koja ih je dočekala na aerodromu i zamolio ih da se vrate pošto su pronađeni njihovi pasoši i novac.
Pošto je u torbici bio i moj mobilni, u policiji su prelistali imenik i pozvali baš Maju koja je bila sa nama u kolima. Posle su mi rekli da su zaključili da smo rod, jer je bila memorisana kao „Maja svaja“. Kada sam uzeo dokumenta zatražio sam broj telefona dečka koji ih je pronašao. Sutra smo se videli, zahvalio sam mu se i dao 100 evra. Znam da je pravilo da se pronalazaču da 10 odsto, ali trenutno nisam imao više - ističe Ilić i dodaje da će se Ivanu naknadno odužiti.

Citat:Ivana treba nagraditi
Miluna i Sanju posebno je dirnula skromnost i poštenje mladića, koji ništa nije tražio za uzvrat niti se pohvalio nadređenima. Ilići kažu da su pokušali da kontaktiraju upravu aerodroma kako bi im skrenuli pažnju na Ivanove kvalitete i tešku situaciju u kojoj se on i njegova majka nalaze. Nažalost, niko od nadležnih nije bio zainteresovan da ih sasluša.


http://www.blic.rs/reportaza.php?id=26177



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Apr 2005
  • Poruke: 3686
  • Gde živiš: The Circle

Dao mu 100 evra. Confused A nosio 4500 e nekome onako, poslala rodbina iz Nemacke pa nisu njegove... ili mu neko dao da mu pricuva na par dana. Bebee Dol

I jos zvali upravu aerodroma... pa sta ima nadredjeni da ga nagradjuju. Naravno da nisu hteli da slusaju tu pricu, kad ti neko nadje ceo novcanik sa dokumentima, parama i mobilnim a ti mu das da kupi jedan telefon nize klase onda i ne treba da se slusa. Pitam se koji je njegov izgubljeni telefon, verovatno nije Alcatel DB od pre 7 godina. "Trenutno nije imao vise"... :pegla: Pa nadji coveka kad budes imao, ali ne, vec sutra ce zaboraviti ceo dogadjaj.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 869 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 864 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bladesu, Bokiboks, Milos82, scimitar19