SAD tuže vodeću švajcarsku banku zbog tajnih računa

SAD tuže vodeću švajcarsku banku zbog tajnih računa

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

Vlada SAD podnela je sudsku tužbu protiv vodeće švajcarske komercijalne banke UBS, sa zahtevom da joj federalni sud naredi da američkoj Unutrašnjoj službi prihoda otkrije identitet njihovih državljana sa tajnim računima, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

U tužbi je navedeno da čak 52.000 američkih klijenata krije u banci UBS svoje račune od američke vlade, čime se krše američki poreski propisi, navedeno je u saopštenju.
Postupak je pokrenut u Majamiju, dan nakon što je švajcarski bankarski džin pristao da plati odštetu od 780 miliona dolara i otkrije imena pojedinih američkih klijenata, u okviru sporazuma kojim se oslobađa optužbe da je pomagao bogatim Amerikancima da izbegnu plaćanje preskih obaveza.
Neimenovani posmatrači, na čije mišljenje se poziva britanska agencija, već su ranije danas izrazili bojazan da ovaj slučaj može dovesti do pravog kraha švajcarske finansijske industrije.
UBS je, kako se navodi u izveštajima iz Ciriha, pristala ne samo da plati veliku sumu, već i da „bez odlaganja obustavi dalje obavljanje bankarskih usluga klijentima u SAD sa nedeklarisanim (bankarskim) računima”.



Izvor: http://www.blic.rs/svet.php?id=79985



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1099 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1052 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, antonije64, Apok, bankulen, Boris BM, cavatina, ccoogg123, CikaKURE, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, draganca, esx66, FileFinder, Frunze, goxin, Karla, kjkszpj, kolle.the.kid, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, Mercury, milenko crazy north, moldway, nemkea71, nikoladim, opt1, procesor, RJ, Stanlio, stegonosa, Sumadija34, Toper, Trpe Grozni, uruk, vathra, virked, YugoSlav, Zoca, žeks62