Adsl problem oko wireless-a

1

Adsl problem oko wireless-a

offline
  • Pridružio: 18 Sep 2006
  • Poruke: 115
  • Gde živiš: Uzice

Napisano: 27 Okt 2010 17:01

Uzeo sam preko telekoma adsl i regitrovao sam se preko njihovog sajta za wireless, medjutim kad se povezem na wireles preko lap topa ne moze da se izadje na net, a poveze se , pise kao no intrenet acess a gde je ikonica za wireless ima zuti znak uzvika, preko telefona hoce da se poveze i da izadje na net, pa me zanima kako moze da se resi taj problem, hvala unapred?

Dopuna: 27 Okt 2010 17:15



Dopuna: 27 Okt 2010 17:18



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3004
  • Gde živiš: Valjevo

Ako nije problem pojasni jos malo sta imas od opreme...dakle, ako sam ja dobro razumeo sa jedne strane imas laptop sa wireless karticom koji ne moze da se poveze na telekomov adsl ruter? A ako pokusas da se povezes preko mobilnog telefona (putem wireless konekcije) on se uspesno konektuje i sa telefonom mozes da surfujes? Koju opremu si dobio od telekoma, koji ruter je u pitanju?



offline
  • Pridružio: 18 Sep 2006
  • Poruke: 115
  • Gde živiš: Uzice

pazi druze on se poveze na adsl ruter sa ali nema pristupa internetu, to je problem, vidi malo bolje na onim slikama sto sam okacio sta se desava, a ruter je neki open crna kutija kao neki dizajn pireli

offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3004
  • Gde živiš: Valjevo

Nazalost, na slikama koje si postavio se ne moze videti oprem koju koristis a ona upravo pravi problem sa kojim se suocava. Tj. neko podesavanje nije ispravno podeseno. Ukoliko se normalno konektujes na ruter, ti moras dobiti IP adresu od rutera (na tim telekomovim ruterima je DHCP ukljucen). Koju adresu si dobio i koja vrednost postoji u polju default gateway?

offline
  • Pridružio: 18 Sep 2006
  • Poruke: 115
  • Gde živiš: Uzice

ruter je neki DRG A226G

offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3004
  • Gde živiš: Valjevo

Ajd da pokusamo ovako...poseti lokaciju koja se nalazi na drugoj slici koju si okacio. Odaberi wireless adapter (dell...) klikni desnim tasterom misa na slicicu adaptera i u kontekstnom meniju koji se pojavi izaberi "Status". Okaci sliku koja se tom prilikom pojavi

offline
  • Pridružio: 18 Sep 2006
  • Poruke: 115
  • Gde živiš: Uzice

Napisano: 27 Okt 2010 22:14

evo ovako izgleda i kod drugara na lap topu isti simptomi, ovo je sa mog lap topa posto i ja imam problema sa ovim, ali isto se desava, konektuje se na ruter preko wireless-a ali ne moze da izadje na internet.

Dopuna: 27 Okt 2010 22:17

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13730
  • Gde živiš: Vršac

Ovo je do modema. Proveri u podešavanjima modema da nije uključeno filtriranje po MAC adresama. I da li je modemu omogućeno da deli internet putem wireless-a. Mislim da je tim Pireli modemima do defaultu wireless isključen.

offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3004
  • Gde živiš: Valjevo

@baki8

ako nije samo problem klikni i na dugme "details" na toj slici koju si okacio (nalazi se ispod "signal quality") i okaci nam sliku ovde. Izvini sto te mucim, ali tu moze da lezi jedan bitan podatak (gateway...) koji ce nam mozda pomoci da resimo problem.

offline
  • Pridružio: 18 Sep 2006
  • Poruke: 115
  • Gde živiš: Uzice

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 579 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 8 sakrivenih i 551 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, dragon986, Dukelander, gasha, gile58, goxin, HrcAk47, ILGromovnik, krlebgd77, Lieutenant, MilosKop, Miskohd, Najax, nenad81, Polemarchoi, Recce, Skywhaler, Vladko, Xstrim, Zi0mek