Marshall Bruce Mathers III - Eminem

Marshall Bruce Mathers III - Eminem

offline
 • D-B  Male
 • Građanin
 • Pridružio: 08 Okt 2008
 • Poruke: 66
 • Gde živiš: Blizu Beograda

Rođen 17. 10. 1972. je Američki Reper ili Hip Hoper kako god. Jedan je od najboljih repera svih vremena.

Karijeru je započeo 1995. godine, sa Albumom Infinite, a sada posle duže pauze od četiri godine radi na novom albumu Relapse.

Svi njegovi albumi

Infinite 1996
1. Infinite
2. W. E. G. O.
3. It's OK
4. Tonite
5. 313
6. Maxine
7. Open Mic
8. Never 2 Far
9. Searchin'
10. Backstabber
11. Jealousy Woes II

The Slim Shady LP 1999
1. Public Service Announcement
2. My Name Is
3. Guilty Conscience
4. Brain Damage
5. Paul (Skit)
6. If I Had
7. 97 Bonnie & Clyde
8. Bitch (Skit)
9. Role Model
10. Lounge (Skit)
11. My Fault
12. Ken Kaniff (Skit)
13. Cum on Everybody
14. Rock Bottom
15. Just Don't Give a Fuck
16. Royce Da 5'9 (Skit)
17. As the World Turns
18. I'm Shady
19. Bad Meets Evil
20. Still Don't Give a Fuck


The Marshall Mathers LP 2000
1. Public Service Announcement 2000
2. Kill you
3. Stan
4. Paul (Skit)
5. Who Knew
6. Steve Berman
7. The Way I am
8. The Real Slim Shady
9. Remember Me?
10. I'm Back
11. Marshall Mathers
12. Ken Kaniff
13. Drug Ballad
14. Amityville
15. Bitch Please II
16. Kim
17. Under the Influence
18. Criminal

The Eminem Show 2002
1. Curtains Up
2. White America
3. Bussnies
4. Cleaning Out My Closet
5. Square Dance
6. The Kiss
7. Solider
8. Say Goodbye Hollywood
9. Drips
10. Without me
11. Paul Rosenberg
12. Sing For The Moment
13. Superman
14. Hailie's song
15. Steve Berman
16. When The Music Stops
17. Say What You Say
18. Till I Collapse
19. My Dad's Gone Crazy
20. Curtains Close

Encore 2004
1. Curtains Up
2. Evil Deeds
3. Never Enough
4. Yellow Brick Road
5. Like Toy Soliders
6. Mosh
7. Puke
8. My 1st Single
9. Paul
10. Rain Man
11. Big Weenie
12. Em Calls Paul
13. Just Lose It
14. Ass Like That
15. Spend Some Time
16. Mockingbird
17. Crazy in Love
18. One Shot 2 Shot
19. Final Thought
20. Encore/Curtains Down
1#. We As Americans
2#. Love You More
3#. Ricky Ticky TocTakođe je glumio i u par filmova:
Da Hip Hop Watch
The Wash
8 Mile
Have Gun - Will Travel (očekuje se 2010.)Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • mcrule  Male
 • Legendarni građanin
 • Michael
 • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
 • Pridružio: 21 Feb 2010
 • Poruke: 16934
 • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Napisano: 11 Mar 2011 2:49

Eminem(Maršal Brus Meters)


Maršal Brus Meters III (енгл. Marshall Bruce Mathers III, Sent Džozef, Misuri, SAD, 17. oktobar 1972), široj javnosti poznatiji pod umetničkim imenom EMINEM (često stilizovano kao EMINƎM), američki je reper, producent, glumac i pevač.
Eminem je brzo stekao popularnost svojim prvim albumom iz 1999. godine, The Slim Shady LP, koji je osvojio Gremi nagradu za najbolji rep album. Naredni album, The Marshall Mathers LP, postao je najbrže prodavani album u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. To je Eminemu donelo još veću popularnost, uključujući i producentsku kuću Shady Records, koja je izbacila projekat grupe D12 na scenu.
The Marshall Mathers LP kao i njegov treći album, The Eminem Show, takođe su osvojili Gremi nagradu, čineći Eminema prvim umetnikom koji je uspeo da osvoji nagradu za najbolji rep album sa tri uzastopna albuma. Takođe je osvojio nagradu i 2010. godine za album Relapse, i tako zaokružio broj Gremi nagrada na 11 u dosadašnjoj karijeri. U 2002. godini osvaja Oskar za nabolju originalnu pesmu za Lose yourself, iz filma 8 mile, u kojem je igrao glavnu ulogu. Lose yourself je postala pesma sa najdužim stažom na mestu broj jedan hip hop pesama. Eminem je zatim nakon turneje iz 2005. napravio pauzu. Prvi album nakon albuma iz 2004, Encore, izdat je 15. maja 2009. godine pod nazivom Relapse. Eminem je najbolje prodavani umetnik po američkom Nielsen SoundScan-u, i prodao je preko 80 miliona albuma u čitavom svetu, i time se uvrstio među umetnike sa najbolje prodavanim albumima.
Eminem je rangiran na 82. mestu Rolling Stone-ove liste 100 najpoznatijih umetnika svih vremena. Magazin Vibe ga je nazvao najboljim reperom svih vremena. Uključujući i rad u bendu D12, Eminem je postigao 9 prvih pozicija na Billboard Top 200 listi, dve kao član benda D12 i sedam kao solo izvođač. Eminem je uspeo da postigne 12 singlova na prvom mestu na sceni u zemljama širom sveta. U decembru 2009. godine, Eminem je prozvan Izvođačem decenije, lista Billboard magazina. Njegovi albumi The Eminem Show, The Marshall Mathers LP i Encore (po redu) zauzeli su 3, 7. i 40. mesto najboljih albuma u periodu od 2000. do 2009. po pisanju magazina Billboard. Sudeći po magazinu Billboard, Eminem je izdao dva albuma od pet najprodavanijih u prvoj deceniji 21. veka. U Velikoj Britaniji, Eminem je prodao više od 12,5 miliona albuma.


Detinjstvo

Eminem je rođen kao Maršal Brus Meters III u Sent Džozefu, Misuri, SAD, sin Debore Nelson Meters-Brigs i Maršal Brus Metersa Mlađeg. Vodi poreklo od mešavine škotskih, engleskih, nemačkih, švajcarskih i poljskih predaka. Siromašna samohrana majka ga je odgajila kao sina jedinca, pošto je otac napustio porodicu pre njegovog drugog rođendana i nikad ga više nije kontaktirao. Do svoje 12 godine, Maršal i njegova majka su promenili više gradova u državi Misuri (uključujući i Sent Džozef, Savanu i Kanzas Siti) pre nego što su se nastanili u Vorenu, Mičigen, predgrađu Detroita.
Nakon nabavka kopije albuma grupe Bisti bojs, Maršal jos u tinejdžerskim godinama postaje zainteresovan za hip hop, amaterski nastupajući kao reper sa 14 godina pod pseudonimom ˝M&M˝ kada je i pristupio grupi Bassmint Productions i zajdeno izdali prvi EP, Steppin' Onto The Scene. Kasnije su promenili ime u Soul Intent i oko 1995. izdali svoj prvi singl pod nazivom Fuckin' Backstabber u produkciji Mashin' Duck Records-a. U tom periodu je pohađao Linkon srednju školu u Vorenu, i često je učestvovao u fristajl nadmetanju u srednjoj školi Ozborn na drugom kraju grada, čime je zadobio simpatije andergraund scene. Nakon dvostrukog ponavljanja devetog razreda zbog prevelikog broja izostanaka i umalo izbacivanja iz škole, Maršal je napustio školovanje u 17. godini života.
Godine 1991, Maršalov ujak, Ronald Roni Polkinghorn, izvršava samoubistvo. Maršal je bio blizak sa ujakom, zbog čega ga je njegova smrt psihički slomila. Danas, Eminem ima istetovirano „Ronnie R.I.P.“ na gornjem delu leve ruke.


Muzička karijera


1992—1998: Početak karijere i Infinite:

Meters je potpisao 1992. godine ugovor sa produkcijskom kućom FBT, koju su vodili braća Džef i Mark Bas. Meters je takođe određeno vreme honorarno radio kao kuvar i perač posuđa u restoranu Gilberts lodž u St. Clair Shores. Godine 1996, snimio je album Infinite u studiju Bassmint, koji je bio u vlasništvu braće Bas, i pušten pod njihovim nezavisnim imenom Web Entertainment. Eminem je kasnije izjavio: „Očigledno sam bio mlad i pod uticajem raznih umetnika, pa sam dobio mnoštvo komentara da zvučim kao Nas i AZ. Infinite je pokušaj da shvatim kako moj rep stil treba da bude, kako zelim da zvučim preko mikrofona i kako predstavljti sebe. To je bio pokusni projekat. Imam osećaj da je Infinite bio samo demo koji smo malo više pogurali.“ Tema upakovana u Infinte je bila njegova borba za podizanje novorođene ćerke Hejli Džed Skot u siromašnom uslovima, kao i borba da postane bogat. U ranoj karijeri, Eminem je sarađivao sa Detroitskim MC-jem Royce da 5´9˝, pod imenom Bad Meets Evil. Nakon izdavanja albuma Infinite, Eminemova borba sa drogom i alkoholom kulminira, i dovodi do bezuspešnog pokušaja samoubistva.
Sa izdavanjem The Slim Shady EP, Marets je bio optužen da kopira stil Kejdža, andergraund repera. Sa toku promocije EP, Meters je prišao članu grupe Insane Clown Posse, Džozef Brusu, i predao mu letak na kojem je pisalo da će grupa učestvovati na promotivnoj žurci EP-a. Brus je odbio da se pojavi, pošto ga Maršal nije prethodno pitao za dopuštenje da se ime njihove grupe nađe u promociji. Pošto je Brusovo odbijanje primio kao ličnu uvredu, kasnije ih je napao u intervjuima koje je davao za radio stanice.
Džimi Ivin, osnivač Interscope Records-a, zahtevao je Eminemov demo snimak, nakon sto je Eminem osvojio drugo mesto na rep olimpijadi održanoj 1997. godine. Eminem je takođe osvojio i Wake Up Show's Freestyle Performer Of The Year, što mu je pomoglo da dođe do ugovora za ploču. Ivin je pustio snimak producentu Dr. Dre-u, osnivaču Aftermath Entertainment-a. Njih dvojica su počeli sa snimanjem muzike za Eminemov nadolazeći projekat The Slim Shady LP, a Eminem je bio gost izvođač na Kid Rokovom albumu Devil Without a Cause. Hip hop magazim The Source u martu 1998. godine, u delu Unsigned Hype, izdaje članak o Eminemu.


1998—1999: The Slim Shady LP

Po pisanju magazina Billboard, u ovom trenutku života, Eminem je shvatio da je muzika jedini izlaz iz nesrećnog života. Nakon potpisivanja ugovora sa Aftermath Entertainment/Interscope records 1998. godine, Eminem je izdao svoj prvi veliki studijski album, The Slim Shady LP, koji je većinom bio zasnovan na produkciji Dr. Dre, a godinu dana kasnije, 1999. godine, Billboard je pohvalio album kao „lirički ispred svih ostalih“. Album je postao jedan od najpopularnijih u 1999. godini, i postao trostruko platinasti do kraja godine. Sa popularnošću albuma, u javnost su došli i kontroverzni tekstovi pesama. U pesmi 97 Bonnie and Clyde, on opisuje put sa svojom ćerkom, gde se rešava tela svoje supruge. Jedna druga pesma, Guilty Conscience, završava se ohrabrivanjem čoveka da ubije njegovu ženu i ljubavnika. Guilty Conscience je obeležio početak prijateljstva i mužičku povezanost Eminema i Dr. Dre-a. Dvojica umetnika će i kasnije sarađivati u stvaranju hit pesmama, uključujuci Forgot Abouth Dre i What’s the Difference sa albuma Dr. Dre-a iz 2001, Bitch Please II sa The Marshal Mathers LP, Say Wath You Say sa The Eminem Show, Encore/Curtains Down sa Encore i Old Time’s Sake i (zabranjeno) a Bottle sa albuma Relapse. Dr. Dre se pojavljivao na svakom Eminemovom studijskom albumu pod pseudonimom Aftermath. Album The Slim Shady LP je dobio četiri platinaste nagrade od Asocijacije američke muzičke industrije (RIAA).


2000—2001: The Marshall Mathers LP

The Marshall Mathers LP je izašao u maju 2000. godine. Prodat je u 1,76 miliona primeraka u prvoj nedelji, i time oborio rekord Snoop Dogg-ovog Doggystyle kao najbrže prodavanog hip hop albuma i Britni Spirsove ...Baby One More Time kao najbrže prodavanog singl albuma u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Prvi objavljeni singl sa albuma, The Real Slim Shady, imao je uspeha na sceni i stvorio je kontroverzu zbog uvreda na račun poznatih ličnosti; između ostalog, u pesmi se kaže i da je Kristina Agilera oralnim seksom zadovoljila Freda Dasta i Karsona Delija. U drugom singlu, The Way I Am, on otkriva svojim fanovima pritisak od strane producentske kuće na probijanje My Name Is i prodaju više ploča. Iako je Eminem u spotu za pesmu My Name Is izvršio parodiju na ekscentričnog rokera Merlina Mensona, umetnici su navodno u dobrim odnosima. Oni su zajedno na koncertu izverli remiks za pesmu The Way I Am. Na trećem singlu Stan (koja sadrži delove Dajdove pesme Thank You), Eminem pokušava da se izbori sa novonastalom slavom, pevajući o poremećenom fanu koji ubija sebe i svoju trudnu devojku, slično kao i u pesmi 97 Bonnie & Clyde sa albuma The Slim Shady LP. U Spotu za pesmi Stan, Eminem je prikazan kako piše levom rukom, što je prekinulo prepucavanje fanova o tome koja mu je ruka dominantnija. Magazin „Q“ je pesmu Stan nazvalo trećom najboljom rep pesmom svih vremena, i deseta na sličnom rangiranju sajta Top40-Charts.com. Nakon sto je postala jako priznata, pesma je stavljena na 290. mesto Rolling Stone-ove liste 500 Grwatest Songs of All Time. Jula 2000, Eminem postaje prvi belac koji se pojavio na naslovnoj stranici magazina The Source. Album je dobio devet platinastih nagrada od Asocijacije američke muzičke industrije (RIAA).
Eminem je 2001. nastupio sa Eltonom Džonom na 43. dodeli Gremi nagrada, a organizacija GLAAD, koja smatra Eminove tekstove za homofobične je osudila Eltonov nastup sa Eminemom. Entertainment Weekly je svrstala pesmu za ’najbolju od’ na kraju decenije, kazujući: „To je bio zvuk koji se čuo ceo svet. Eminem, pod pritiskom homofobičnih tekstova, deli binu sa gej ikonom i izvodi ˝Stan˝ koje će biti nezaboravno u svakom pogledu“. Na dan ceremonije, 21. februara, GLAAD je održao protest ispred Stejples centra, mestu na kojem se održavala dodela Gremi nagrada. Muzičke turneje na kojim je 2001. učestvovao uključivala je Up In Smoke Tour sa reperima Dr. Dre, Snoop Dogg, Xzibit i Ice Cube, i Family Values Tour sa bendom Limp Bizkit.


2002—2003: The Eminem Show

Eminemov treći veliki album, The Eminem Show, koji je izašao u leto 2002. ispostavio se kao još jedan uspeh za repera i uspeo da ga postavi na prvo mesto lista i prodao se u milion kopija u prvoj nedelji nakon puštanja u prodaju. Album je na scenu doneo singl Without Me, u kojoj iznosi uvredljive komentare između ostalog i na račun bojs bendova, Limp Bizkit-a, Moby-a i Lynne Chonney. The Eminem Show je po kriterijumu Asocijacije američke muzičke industrije (RIAA) postao osam puta platinasti. Album je oslikavao njegovu novonastalu popularnost, odnos sa njegovom ženom i ćerkom, i njegov status u hip hop društvu. Takođe su njegove optužbe bili upućene i na izbacivaća, koga je video da se ljubi sa njegovom ženom u 2000. godini. Stefan Tomas Erlvin iz Allmusic-a primetio je da i pored prisutnog besa u par pesama, ovaj album dosta manje agresivan od The Marshall Mathers LP. Međutim, L. Brent Bozel III, koji je ranije kritikovao The Marshall Mathers LP zbog iskazane mržnje prema ženi, obeležio je The Eminem Show kao album sa dosta nepristojnih reči, dajući Eminemu nadimak Eminef.Diskografija


Studijski albumi:

*Infinite (1996)
*The Slim Shady LP (1999)
*The Marshall Mathers LP (2000)
*The Eminem Show (2002)
*Encore (2004)
*Relapse (2009)
*Recovery (22 jun. 2010)


Filmografija:

Da Hip-Hop Witch (2000)
The Wash (2001)
8 Mile (2002)
Have Gun - Will Travel (2010)


Izvor:
http://sr.wikipedia.org/sr/EminemEng. Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eminem


Eminem Oficijalni sajt:
http://www.eminem.com/

Eminem YouTube Channel:
http://www.youtube.com/user/EminemVEVO


Slike:Dopuna: 30 Apr 2011 3:32

Da ne otvaram sad novu temu...

Vredi pogledati. Smile

The 100 Best Eminem Songs


100 najboljih pesama mozete pogledati na sledecem sajtu: Arrow
http://www.complex.com/music/2011/04/the-100-best-eminem-songs/#gallery


Ziveli

Dopuna: 06 Feb 2012 10:40

Citat:Marshall Mathers is a fu*king lyrical genius. I'm not a fan of hip hop these days, I connected with M early on when he was full of rage, like I was. I have followed his life through the emotion and story telling in his lyrics. M is legit, and I've enjoyed the entire ride. A toast to a true genius who's left me with many, many, memories.Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 454 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 447 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 39mm, MB120mm, Mixelotti, pein, ssrb, voja64