Oranje

7

Oranje

Svešteniče, jesi izvuko vodu iz hladnjaka na traktoru? Ide zima... Very Happy

Panonsky ::Svešteniče, jesi izvuko vodu iz hladnjaka na traktoru? Ide zima... Very Happy

Znao sam covece. Ti Panonsky zaboravio pa sad prave viceve na tvoj racun?

svestenik ::ШЕСТ НОГУ ЧЕТИР ИДУ ДВЕ ВИСЕ ДВЕ ГЛАВЕ ИСТО МИСЛЕ

Шта је то ! Каква је ово комбинација .


Sada kada znam da mu je pukao blok, znam i odgovor. Panonsky jase magarca.

Panonsky Ziveli

Napisano: 22 Dec 2011 23:30

1.Одговор тачан 5* (коња јаше ко има)

2.Вас двојица сте ко један добар и мислите да сте измислили врућу воду.

3.Слушај кад је реч о води : КЛадили се Амери и Руси ко ће да конструјише бољи ауто без погонског горива.

Дођу Амери на црту са Ројсом а стигну и Рује са Волгом дође секундант са колтом и опали почне трка .Пре циља бржи Руси и победе Амери незадовољни и кажу да рује користр неко гориво ови кажу да не.

Дође неутралац из ружичасте зоне и каже Рујама отварај хаубу контрола .Каже руја само за 100 Евра и пристане запад на 100 Е* Отвори Руја хаубу Кад тамо два бугара верглају и вичу ВОДЕ ВОДЕ ВОДЕЕЕЕ! И добили руси 100 еврићи ко ШОЈИЋ . СВЕ ЗА ПРАВДУ !

П:С:Нема хладне воде Трактор сам продао и приколицу и фрезу и дрљачуи све сем опанака и шешира а и сланине има још мало и идем у слободне уметнике и бавићу се лепим и финим послом ПОЛИТИЧКОМ ЕСТЕТИКОМ писаћу родољубиве сетне песме о пропадању пољопривреде продаваћу маглу и бавити се макробиотичком масажом народних трбуха испунићу мом баби жељу да и ми паори постанемо народни бижмишени брез мобинга ак ниш друго не постанем бић градоначелник на мом салашу у МАЛОМ РИТУ крај Тисе ПА ЗБОГОМ .

Dopuna: 22 Dec 2011 23:44

Још једно питање па на спавање ја сам старији чоек .

ШТА ЈЕ ТО ЧОБАНСКИ БИЦИКЛИ ?

Dopuna: 23 Dec 2011 14:21

Лицитација Почела :

ПВИ ПУТ Sad баш нејде Confused где су те даме што све знају Bebee Dol Question Exclamation

ДРУГИ ПУТ Arrow ШТА ЈЕ ТО ЧОБАНСКИ БИЦИКЛИ Crying or Very sad Mad

Ко се придаје нек се јави Zagrljaj рећићу му П:П: за пола пива , мож да трећи пут небидне да се прода испод тезге Poljubac Very Happy

Evo, pominju se čobani i bicikli!Aj sad da cepnemo pivo... Wink Dok ne dođu žene, jer će nam zabraniti... Bebee Dol

Napisano: 23 Dec 2011 21:50

ТРЧИШ ДОБРО АЛИ ПОРЕД ПУТА ! Није то то

Dopuna: 24 Dec 2011 7:10

ПАЗИ ОВАМА ЛИЦИТАЦИЈА ИДЕ ДАЉЕ !

ТРЕЋИ ПУТ : ЧОБАНСКИ БИЦИКЛИ СЕ ПОМИЊЕ У МОЈИМ ПРЕДХОДНИМ ПРИЧАМА . Smajli

Dopuna: 24 Dec 2011 22:41

svestenik ::E мој брате Панонски то што сте вас двојица урадили ти и твој деда (један матор а други млад па ба... да некажем шта)и сатрадала туђа шеница тој још није ни страшно ви сте то џентлеменски и вратили и остали чисте душе и образа . А да знадеш шта је мог тече прндедаујак урадио свом газди (односно гускама) . Е то ти морам натанани изприповедати па да знадеш као се може набавбити добра ракија и да све гуске бидну на броју .

Давно је то било још кад је Партизан у Суботици кренуо да прави бациклове , ал са баш правим мантлама и вентиљима на дување а не оне са пуним бандашом , и кад је пуштена прва решконта из те вабрике на дуг(оћу рећи па сад ето кредит) . Е канда је то дигди ондак било . И вако је било сад ћу ти касти.

Е паз сад тог мог тече прандедаујак Прока је био бирош на Губашевом салашу горе у Врбици поред мртве Тисе на шпицу тамо где се састаду Жабаљски и Ђурђевачки рит богме далеко од Ковиља . И био је он тамо целе године и погодио се да остане и прико зиме(богме добио пет метери шенице и рањеника) да чува салаш да рани марви чеше и шета коње да музе краве и пази на овце и живину . Једном речју да бидне газда кад газде бидну у селу прико Божића и циле зиме. А био је тај прандедаујак Прока ПОШТЕН и не поштен већма и препоштен та неби њега онај цинцар газда Губаш так лако оставио са свим њиовим благом самог да ниј знао каквије . Е а зима хладна па дугачка ко Мошорински друм па Проки досадно , није он био гладан имао је он свега месио лебац баш прави у циповке (и лепиње је месио знаш какве па кад је пополови уздуж па кад је намаже са дрождином јал у њу натура чварака па осоли а оно све цури низ длан па до лакта милина) па све мириши имао је он и крвавица и чварака и сланине од мангуљана а живине штај било јаја колкод ош па било је и млека свега . Кућа газдачка па редна . А туј било још салаша а и бироша а и чобана и Прока тако зовне Андрију чобана са Тештвировог салаша да ниј сам па овај мал које вече кад намири марву и метне тулају овцама и кад мангуљанима секирицом насецка лудаје евога понесе тозну крџе и издува муштиклу , коју је летос направио од вишњове гране баш као онај прави цигаршпиц онај од ћилибара и евога преко чапаша и узораног чапурја са загњеваче из друге леније стиже да омрси брке на вечеру .Јер тај њиов газдатештвир баш га није тако редно костирао већ је било танко а Андрија богами мого да поједе . Он кад га нудиш штогођ овако касти , та ја нисам гладан никад ал увек могу јести , ал попити , ето је мого и то богме доста и много(кад је био у Руском заробљеништву пио је вотку кажу из канистра за нафту и ншта му није) а и носио је а и био је човечина , та нису га вагали ал сигурно ја имо метер и три фртаља а висок ко чатлов па скоро тако један фат(фат је шестар којим се мере њиве и парцеле и дуг је 198 цента) и можда тако око пола шува(шув размак између врха палца и врха од малог прста) пада виш. Е ту је био сав проблем и ето опрости мене баш ту никако да ти разтолмачћим ту би требало да и почне моја прича па баш дас нељутиш а ти ако стојиш па седи негди да ти још само и то изприповедам нећ то бит дуго околу трифртаља сати .

Таман Прока вади из пећуре и ставља на банак испред пећњара једну малу загорелу циповку и узо воду и умива је да омекне а Андрија стиже . И да виш како су лепо вечеркили и онда су запалили баш по једну и тако зборе шта је некођ бивало ал нешто фали нејде диван как трба јал нема ракије . И седе они диваниду А сваки од њих у својој глави думује как доћи до ракије брез новаца а да не краду да бидну поштени сити и напити . А могли су они да газде незнаду мал склонити зоби јал куруза јал било шта а не они су били поштени . Е кад су се растајали а Прока ће Андрији рећ слушај дас ти ујтру одма после петлова усато и намирио па дош код мена вамо ја имам план . А план је следећи ето и тек сад почиње прича. Морало је вако шта могу.

Морам из почетка . Тај газда Губаш нисам упамтио канди би јал назарен јал субатер јал враг ће га знати углавном он је имао на салашу нећут касти тачно ал око шесет гусака оних правих белих велики банатски , кад их је запатио богме по гуске је ишао у Алибунар а по гуска баш у МОКРИН да баш у МОКРИН ТМО ГДИ СЕ ГУСКОВИ ТУЧУ. Икад је ујтру Андрија дошо каже њему ПРОКА слушај брате Андрија да ми сад седнемо и да до подне очупамо гуске . И урадише тако и кад су били готови зовну они Милтеа кликера са мушицког салаша и узмеду они једну стару перину и сво то перје покупе па из шпајиза изгураду газдино бицикло (јербо су они претешки за то бицикло сваки преко метера)вежу перину на пактрегер и рекну КЛИКЕРУ СЕДАЈ(а кликер је имао једва дал свега по метера тежак) слушај Миле тарај у Мошорин нађи Тошу перјара продај перје и купи три литре ракије и пет литри вина и софорт се враћај назад ми идемо да намиримо марву и да урдеимо оног патка што га је ошанто риђа да неби мајкао јал црко док ти се невратиш патак ће бити печен .

Тако и беше ништа нису украли а све гуске на броју .

И би славље три дана и четврти дан покупише и потрошише и реслове што су претекли па свак у своју буњу и опет мир. Све то беше негде околу младенаца тек је врба почела да пуца и сунце да подгрева слатину тек тек по мало .
АЛ ето ти сад њиове невоље кад тамо негди околу Цвети иде газда Губаш да у рано пролеће обиђе свој салаш . Чим је стиго у авлију и онако рекно вранцим О.О.,О а они стали и он сишо на потегу па рекно Проки да скине амове са коња и да откопча огрљаке па да им стави спонке на предње ноге и да их припне да мало пасу док он обиђе гумно . Гледа газда све редопм и све је добро и у реду ајд да види на ледину и гуске ,гледа броји све су ту ал мал чудно и згледу и чуди се он шта им би . У том Прока припно коње па дође и он гледа ал ћути а гуске мал подрасле с перјем ал још рашчупане и то добро. Пита газда јал добри мој Проко штај совим гускама , штаћ сад Прока , утом иза гумна иде Миле Кликер на чобанском бациклу а то је(магаре)и јаше , и ома сети се Прока па ће одма рећ знаш газда тамо пре две недеље околу младенаца знаш какав је дуво ветар так јак да јве све гуске очупао ни перје нисмо стигли да покупимо . Слуша газда ову причу ал се рамишља па каже , а код нас у селу није ни пирно как то . Е ту ће Кликер да изглади ствар па ома рекне . Е мој газда далеко је село од салаша ал је ветар дуво од Мошорина и ја сам тог момента био тамо и стварно је дуво тако јако да је испод брега Милету Прцкалу чак дрљачу пребацио прико капије тако је јако дуво а как да неби гуске очупао . ТАКО СЕ НАШИ ЈУНАЦИ СПАСИШЕ НАЈЕДОШЕ И НАПИШЕ . Ко верово ко не.

П.С. Кад мораш да лажеш лажи округло да се котрља !У ОВОЈ МОЈОЈ ПРИЧИ ОД ЈЕСЕНАС НАЛАЗИ СЕ ОДГОВОР И ОБЈАШЊЕЊЕ ШТА ЈЕ ТО ТО И ШТА ЈЕ ТО ЧОБАНСКИ БИЦИКЛИ . ПРОНАЂИ ГА . Zagrljaj

Dopuna: 26 Dec 2011 10:29

ЕВО ОМА ПИШЕМ СВЕ ПО РЕДУ : ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО КАСНИМ И ГЊАВИМ .

: Сваки чобан има :ШТАП ,кАБАНИЦУ ,ТОРБУ И У ЊОЈ ЛЕБАЦ И СЛАНИНА С лУКОМ , ЧУТУРУ С ВОДОМ ТОЗНУ СА ЦИГАРАМА , плекану ПУТЕЛУ СА РАКИЈОМ , БРИЦУ(ак трба шта да прикоље одере исече јал да пресече и за свак случај за сланину и лук ) И ШИБИЦУ ИМА И МАНИЛУ У ЏЕПУ да недај боже да треб штогођ да веже . И пази овамо кад крене са овцама води са собом пулина. Он му је и скретничар и кочничар и отправник чак враћа и у рикверц овце . Па кад овце крену на пашу обавезно пред њима иде магаре које их води и које носи млеко у село и јадно магаре чак служи чобану за разоноду јер бо кад чобану досади да корача за овцама он узјаше магаре па се воза по паши И ТО ЈЕ ТО , ЕТО ТО ЈЕ ПРАВИ И ОРГИНАЛНИ ЧОБАНСКИ БАЦИКЛИ. Zagrljaj КО ЗНАО КО НЕЗНАО АЛ ТАКО МУ ЈЕ ШТА ДА СЕ РАДИ ЧОБАНСКА ПОСЛА . А У БАНАТУ ТО ЈАДНО МАГАРЕ ЗОВЕДУ ЈОШ И ТЕЧА LOL Сад дас неко не ненаљути а и так ТЕЧА ниј род штаћеш такје . Ziveli

svestenik ::јадно магаре чак служи чобану за разоноду јер бо кад чобану досади да корача за овцама он узјаше магаре

Pa sad... Ne bih da budem bezobrazan, ali ovo je stvarno... LOL Umirem od smeha!!! Ulepšao si mi dan!!! LOL

СРЕЋНА ВАМ СВИМА НОВА 2012 ГОДИНА Very Happy Smile Laughing Embarassed Bebee Dol Wink Ziveli Bebee Dol Zagrljaj Zagrljaj .

Знаш шта касти исто и ми вами Poljubac Smajli

Eh taj moj deda... On je tako volo da mugne malo, ko i ja sade... Litar vina pre spavanja da sutra bude lepo vreme! I tako je jednom prekardašio, omaklo mu se, pa je prekoračio litar. I? Tuča u kafani! Pa je onom poštenom politarkom kriglom polomio bradu njegovom bivšem komšiji. Taj ni da dan danas ne divani kako valja... Možda zato što je preminuo pre par godina. Ali - nije brbljiv ko onomad! A što je volo fudbal... Deda, ne komšija. Pa kad dođu Parožani, pa onda lepo pumpu za biciklo u rukav pa kad je ošinuo jednog jarana, preleteo preko ograde! Deda, onako čovek, lala... Atletski građen, 120kg, rumenih obraza, a nizak... Pa kad mu zalepio aperkat, ovaj napustio stadion preko ograde! Mr. Green Pumpa je ostala čitava! Pumpa je bila druga sveta stvar u kući, posle radija lampaša (komšije znaju), jer tamo je Radio Beograd davao tačnu prognozu, a to je za oranje, setvu, itd. - zakon!

Još kao mali je bio buntovnik i protivio se madžarskim okupatorima, nije teo da se moli na madžarskom...

Al, to ćemo drugom prilikom...

САД ПАЗИ ОВАМО Crying or Very sad ИЗБЕЧИСЕ И СЛУШАЈ Shocked НОВОГОДИШЊЕ ПИТАЊЕ Confused

ОВАКО ПИТАЊЕ ЈЕ : Bebee Dol ЈЕДНА РЕЧ СА ПЕТ СЛОВА И НИШТА СЕ НЕ ПОМЕРА И НИТИ МЕЊА У ЊОЈ Crying or Very sad

КАДА ЧИТАШ ОД НАПРЕД ИМА У ЊОЈ СЛОВО К А КАДА ЧИТАШ ОД ОСТРАГА НЕМА СЛОВО К Question


ПИТАЊЕ КОЈА ЈЕ ТО РЕЧ . Neutral Embarassed Crying or Very sad Question Mr. Green GUZ - Glavom U Zid а може и овако Zagrljaj нем појам smešak

Ja ne znam šta je???!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 654 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 4 sakrivenih i 612 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, airsuba, Bane san, crnitrn, Cufo, dragon986, FOX, ikan, ILGromovnik, ivan1973, ivan979, JOntra, Jovan Nenad, kovinacc, krkalon, Kruger, mcgunner, MIg, Millennium, Misha V, mnn2, moldway, Neutral-M, ninareflex, royst33, S-lash, S2M, Sr.Stat., Stoorbak, styg, Vlad000, vlvl, vobo, voja64, x9, zajcev1, zlaya011, Živković