Vegetarijanstvo

29

Vegetarijanstvo

Ja samo da podsetim da jos uvek cekam neke odgovore..

plattini ::Ja samo da podsetim da jos uvek cekam neke odgovore..
mnogo si napadan i nećeš ih dobiti LOL LOL

yu7rtn ::Nije stvar samo u mucenju, nego jednostavno i u oduzimanju zivota. Ko bi od nas sad pristao da mu se bezbolno uskrati pravo na ostatak zivota ?
Recoba20 ::
A eutanazija?


Ode ti od teme. Dobro, ako je neka zivotinja bolesna i u mukama i medicina (veterina) joj ne moze pomoci, po meni je humanije da joj se oduzme zivot nego da u mukama umre.
Ali govorili smo o oduzimanju zivota mladim i zdravim zivotinjama da bi ih neko pojeo, tako da im "bezbolna" metoda oduzimanja istog kao sto rekoh nije neka uteha.


Recoba20 ::Isto kao sto postoji navikavanje na mesnu, tako postoji navikavanje na biljnu hranu. Zar ne mislis valjda da imamo urodjenu sklonost prema biljnoj hrani, a da sklonost ka mesu sticemo navikama?

Bas tako mislim. Ono sto je sigurno, dete cim se rodi trazi majcine grudi. Kod prelaska na ostalu hranu, kao sto si rekao, dete ispituje okolinu, svasta stavlja u usta, tj onoliko koliko mu roditelj dozvoli i koliko mu je dostupno. Moje iskustvo je da se deca navikavaju na mesne proizvode. Zaista nikad nisam probao a ni video da neko ponudi malom detetu sirovo meso, pa ne mogu da tvrdim - imas li ti neko iskustvo sa sirovim mesom i decom ? Sama pomisao mi zvuci cudno, ali ne bi trebalo -svi mladunci kojima je meso prirodna hrana dobiju od svojih roditelja upravo parce svezeg krvavog mesa i mladunci to u slast progutaju.
Mi deci ponudimo obradjeno zacinjeno meso ili proizvode od mesa (govorio sam o varanju cula i koje sve otrove nasa deca unose jer su im cula zavarana ), tako da prihvatanje takve hrane ne mogu uzeti kao argument. A cak sam cesto prisustvovao situacijama kad roditelji bukvalno teraju decu da jedu meso i objasnjavaju im zasto to moraju da rade.

Dopuna: 07 Nov 2008 9:08

plattini ::Ja samo da podsetim da jos uvek cekam neke odgovore..
chepeca ::
mnogo si napadan i nećeš ih dobiti LOL LOL


E dobro si mu rekao Smile

Necu ih dobiti jer ne ume da odgovori,a to je njegov metod,kad nesto ne ume,samo ignorise..zato je i izgubio kredibilitet u ovoj diskusiji..samo moze da piskara onako u krug..

LOL vidiš da znam njegov odgovor LOL LOL

Pa da,postao je predvidiv..:-)..

Nemojte mi na yu7rtn, inačeee...



Mr. Green

Poslaces mutirani paradajz na mene da me pojede,ukoliko mu yu7rtn ne objasni da meso za njega nije prirodno i da treba da se hrani biljkama..:-)

plattini ::Poslaces mutirani paradajz na mene da me pojede,ukoliko mu yu7rtn ne objasni da meso za njega nije prirodno i da treba da se hrani biljkama..:-)

Ću gađam sas mutirani paradajz ko mi uništava prešs blog! Evil or Very Mad

Mr. Green Wink

Nemoj molim te,evo postacu vegetarijanac,jescu samo povrce,i ponekad jaja..i mleko..a da,i ribu cu,al samo ponekad..i eventualno meso,ako se nadjem na nekoj slavi pa da ne uvredim domacina,ja sam ucio skolu od yu7rtn..:-)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1296 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 1257 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, bokisha253, CikaKURE, Cobi026, dijica, Dorcolac, FOX, Frunze, GandorCC, Georgius, ikan, Karla, kovinacc, Kubovac, Lieutenant, lord sir giga, Magistar78, mercedesamg, Metanoja, Milos82, Misirac, mkukoleca, NoOneEver Dreams, nuke92, Papadubi, procesor, Shinobi, Vlada78, vladaa012, voja64, vukdra, wolf431, |_MeD_|