Izbor 50 najboljih sajtova u 2010.

Izbor 50 najboljih sajtova u 2010.

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

Naš četrnaesti izbor 50 najboljih domaćih sajtova organizovali smo u situaciji u kojoj je domaći Web život uglavnom aktivan na RS domenu, dok se ćirilični SRB polako priprema. Facebook je zavladao scenom, ali su i ostali i te kako aktivni. Ipak, stalno provejava nekakav utisak da smo tek na početku…

Prošla godina bila je teška, ali na Internetu nije bila loša. Ako ste obraćali pažnju na domaće parče Web-a i navike korisnika Interneta, skoro da ste mogli zaključiti da ne postoji ništa osim Facebook-a, ali je, na sreću, to daleko od istine. Jeste ova društvena mreža postala svakodnevna navika, ali je ona jednovremeno i prozor ka drugim lokacijama, koje kreiraju sadržaje za domaću publiku.

Izbor 50 najboljih se opet pokazao kao vrlo nezahvalan zadatak. Vrlo mali broj sajtova koji su ušli u izbor prošle godine zaslužio je da se ove godine ne nađe u spisku, a istovremeno se pojavio veliki broj novih sajtova, posebno u oblasti e-trgovine, koji su konkurisali za ograničeni prostor na listi.

Bili smo pomalo razočarani ponudom sajtova koji prenose vesti i informacije: najbolji sajtovi iz te kategorije nisu uveli brojnije novine, a oni koji su ostajali ispod crte nisu se potrudili da urade nešto bolje. Ni sajtovi posvećeni tehnologiji nisu napredovali – donedavno inovatori, sada kaskaju za onima koji brzo shvataju puteve Internet trendova.

S druge strane, oblast e-trgovine je sve gušća i pravi izbor je teško napraviti. Posebno su nam se dopali sajtovi za grupnu kupovinu, ali smo od tri takve lokacije morali odabrati jednu – onu koja svoje usluge nudi u najvećem broju gradova Srbije. Dopalo nam se i što sve više domaćih kompanija ozbiljno i profesionalno razmišlja o svom Internet nastupu: iako sporo prihvataju društvene mreže, makar su im sajtovi informativni i lepo dizajnirani. A pojavljuje se i sve više lokalnih Internet servisa, što je i opravdalo uvođenje zasebne kategorije. Dok je već pomenuta dominacija Facebook-a uticala na to da kategorija zajednice nestane, te da se najbolje lokacije presele u druge oblasti.

U 2011. očekujemo da će domaći Web prostor postati još bogatiji. U drugoj polovini 2010. godine uočili smo otvaranje sve većeg broja raznovrsnih Internet magazina, kako onih šire, tako i nekih tematski uže određenih. Iako dosta njih izgleda ozbiljno (čemu doprinose i besplatni CMS-ovi i grafičke teme), za sada ćemo takve lokacije pratiti i videti da li će se izboriti sa surovom realnošću zarade na domaćem Internetu i tako naredne godine ozbiljno konkurisati za ulazak u našu listo Top 50 srpskih sajtova.




Izvor i nastavak: http://www.pcpress.info/info/izbor-50-najboljih-sajtova-u-2010/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Apr 2008
  • Poruke: 1159
  • Gde živiš: Ank-Morpork

Citat:www.informacija.rs

Bezbednost na Internetu je odavno jedna od najvažnijih stavki za korisnike računara, a dobra informacija je prvi i neophodni preduslov za dobru bezbednost. Kombinacija zanimljivih vesti i edukativnih tekstova upoznaće vas sa osnovama sigurnosti rada na računaru, te zaštite podataka i privatnosti na Mreži. Sajt toplo preporučujemo manje iskusnim korisnicima koji obično nisu dovoljno informisani o bezbednosti.


Lepo. Smile



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1083 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 7 sakrivenih i 1027 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Andrija357, anta, atmel, babaroga, bobomicek, ccoogg123, cer, darios, Denaya, Dimitrise93, flash12, FOX, indja, Karla, kjkszpj, Krvava Devetka, Kubovac, laurusri, Lošmi, Luka Blažević, marsovac 2, mercedesamg, Mercury, MiGac, Milometer, mnn2, mrav pesadinac, nemkea71, panonski mornar, pein, Polemarchoi, ruger357, slonic_tonic, sombrero, Srki94, Srle993, stagezin, Tas011, Titan, Trpe Grozni, vathra, Vlada1389, vukovi, wizzardone, wolverined4, Zoca, žeks62, 79693