Problem sa paljenjem racunara

1

Problem sa paljenjem racunara

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Juce je ortak uzeo graficku, prikljucimo kod njega, nece da radi...ukljucimo kod mene, radi kao sunce...
Zatim izvalimo da ima integrisanu karticu, guglali smo kako se iskljucuje...i probamo tako kad posle podesavanja u BIOS-u nema slike na ekranu, nema nista, probali da prikljucimo i njegovu staru graficku koja je radila, nema pomaka. Probali, vadili bateriju da resetujemo bios, ostavljali je po pola sata, ma jok. Najgore od svega je sto sad nema post screen-a odnosno ne cuje se beep pri paljenju. Ne znam sta je moglo da se zezne u bios-u kad smo podesavali samo video podesavanja...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Sep 2008
  • Poruke: 4090
  • Gde živiš: Bg

Ostavite u kompu MB, CPU i PSU, ako je beeper ispravno spojen trebali bi da čujete isti, ako ne čujete, vrlo verovatno je MB ili CPU u pitanju, eventualno napajanje.

- Koja ploča je u pitanju?



offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 07 Feb 2012 10:40

Maticna je 9457MA-S

Dopuna: 07 Feb 2012 10:41

Socket 775

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Resetujte BIOS preko džampera na ploči, ako ih ima. Pronađite uputstvo za tu ploču, treba da je objašnjen postupak.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Resetovali, ne vredi...sta dalje da probamo

Stavljali dzamper u 1 i 2, nece u 2 i 3 nece, vadili skroz jumper nece... Sad

Jel moze nesto da bude do napajanja ili maticne, mada se ventilator na procesoru pali uredno, ali nema beep-a Neutral

offline
  • Milos  Male
  • Super građanin
  • Hardware manager Etliop
  • Pridružio: 22 Jun 2008
  • Poruke: 1116

Koja je konfiguracija racunara? Ploca,grafika,napajanje i procesor?

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Ploca je 945G&P7MA , grafika je bila 6800GT, kupio je 8600GT, ima i integrisanu gfariku. Napajanje je neko kung fu 600w, procesor je Celeron

offline
  • Milos  Male
  • Super građanin
  • Hardware manager Etliop
  • Pridružio: 22 Jun 2008
  • Poruke: 1116

Kad si stavio tu novu grafiku,jesi povezao monitor sa njom ili je kabl ostao na integrisanoj? Smile
Ako je sve ok,onda uradi clear cmos.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Nema pomaka, clear CMOS je uradjen, nista se ne desava...

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Prouci sledeci tutorial: http://www.mycity.rs/Hardware/Dijagnostika-hardver.....utera.html

... i otkrij sta je problem.




Kada maticna ploca ima integrisanu grafiku, prilikom prikljucivanja eksterne grafike, ona bi trebala biti prepoznata i raditi bez ikakvih problema (u malom brojem slucajeva je potrebna dodatna intervencija u BIOS-u). Tako je u vecini slucajeva. No, kazes napajanje je neko shit. To je mozda ovde problem. Prikljucivanjem eksterne grafike, ti dodatno opeterecujes napajanje a grafika i nije bas mali potrosac.


Pokusajte da stavite neko drugo ispravno napajanje, jace snage.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 622 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 5 sakrivenih i 597 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, amaterSRB, arsa, BSD, chica, darkstar101, DJORDJE-NO-1, kybonacci, manda87, mercedesamg, Mercury, Miskohd, MrNo, nenad81, Oluj2.1, Oscar, pacika, robytz, Sirius, stegonosa