Racunar ukljucen, sve lampice svetle, nema slike

Racunar ukljucen, sve lampice svetle, nema slike

offline
  • Pridružio: 22 Jun 2008
  • Poruke: 2

Pozdrav svima!
Imam jedan problem: nakon nevremena i grmljavine (racunar bio iskljucen) racunar se nakon paljenja ponasa cudno - nema slike na monitoru, sve lampice svetle, pa i one od cd rom-a, ne trepcu kao inace, nego kontinulano svetle. Racunar ne reaguje ni na tastaturu ni na klik misem, ne moze se ugasiti na power niti restartovati. Maticna ploca dobija struju (vidi se da lampica svetli). Pomisljam da je napajanje ili ploca. CMOS bateriju sam izvadio i vratio, medjutim nista. Svaka pomoc dobrodosla. Unapred zahvalan!!!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3002
  • Gde živiš: Valjevo

Jesi li probao sa drugim napajanjem? Moguce da ti napajanje nema PWG signal koji je neophodan da bi se ploca "pobudila". Eventualno probaj sa postavljanjem CMOS dzampera u CLEAR_CMOS polozaj par sekundi, pa vrati na pocetni polozaj. Ipak, tipujem na napajanje. Probaj pozajmi od nekog pa probaj



offline
  • akuci  Male
  • Legendarni građanin
  • Aleksandar
  • Pridružio: 11 Maj 2008
  • Poruke: 2758
  • Gde živiš: Novi Sad

Ja sam imao sličan problem koji je rešen vađenjem grafičke, stavljanjem nove i vraćanjem stare iako kod mene nisu svetleli optički uređaji(njihove lampice).Pošto ja baš nisam nešto iskusan ipak ti poslušaj prethodni savet Exclamation

offline
  • oblak  Male
  • Legendarni građanin
  • Glavni moderator foruma Mobilni telefoni
  • LEBE KISELI
  • Pridružio: 14 Feb 2005
  • Poruke: 6355

cuje li se kakav zvuk prilikom ukljucivanja?

offline
  • Pridružio: 22 Jun 2008
  • Poruke: 2

Kao sto rekoh, i ja sumnjam na napajanje, tako da cu to prvo proveriti. Inace nikakav zvuk se ne cuje. Probao sam samo sa napajanjem, bez prikljucenja misa, tastature i graficke i opet nista. Hvala na smernicama, probacu drugo napajanje pa se javim. Pozz

Dopuna: 03 Jul 2008 0:26

Pozdrav svima posle krace pauze! Pokusao sam da probam drugo napajanje, pa sam utvrdio da imam malo drugacije napajanje od standardnih, posto je racunar brand name (Dell). Naime, maticna ploca se napaja sa dva kabla, jednim standardnim sirim i drugim malo uzim od prvog. Probao sam vezati dva razlicita napajanja sa samo tim standardnim, ali nista, racunar mrtav. Ostaje mi da probam sa original Dell napajanjem koje ima drugar. Sto se tice CMOS baterije, nisam mogao pronaci jumper na ploci, tako da taj deo nisam isprobao. Javim se kad isprobam. Pozdrav

Dopuna: 15 Jul 2008 21:55

Veliki pozdrav svima!

Samo da se javim i da kazem da sam ustanovio sta je bilo u pitanju. Otisla je ploca i to najverovatnije deo sa integrisanom grafickom. Napajanje je u redu, kao i sve ostale komponente. Jos jedanput hvala svima na savetima! Pozz

offline
  • Pridružio: 12 Apr 2008
  • Poruke: 32

Meni se dešavalo isto, ali je trebalo da malo bolje uguram kabl monitora u ležište da fino šljaka

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 636 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 3 sakrivenih i 613 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, branko7, djboj, Djole, gorantrojka, goxsys, JOntra, Koca Popovic, maCvele, MB120mm, Milan A. Nikolic, Milan.1976, Njemac, oddsock, S-lash, tomigun, Trpe Grozni, vathra