Cheese cake

2

Cheese cake

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2008
  • Poruke: 2528
  • Gde živiš: VII kat

Biljna pavlaka je fuuuj, kao i biljni sir. Meni barem. Neutral

Kao margarin i puter. Neko u kolače stavlja margarin a neko puter. Nisam proveravala cene, ali možda je to neki faktor da se ljudi opredele za biljnu pavlaku, možda je jeftinija. Normalna slatka pavlaka se sasvim lepo umuti, i kao što ne koristim margarin za kolače ne koristim ni biljnu pavlaku.

Ali to važi za klasične recepte (Švarcvald torta npr.) a ovaj cheese cake je možda ukusniji sa tom biljnom, ne znam. Mada meni "cheese cake" i "ukusno" nikako ne idu zajedno Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

biljna je posna ja bih umesto nje stavila ovu koja je na mojoj slici ...



offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1828



Čiz sa ananasom
Osnova je ista kao i sa šumskim voćem

Kora: 300gr Plazme, 150gr margarina, malo soka ili mleka, sjediniti i napraviti koru

Fil: 900 gr Ella sira, deset kašika šećera u prahu
dve kesice C zelatina, prethodno razmuti u toploj vodi, da se pri sjedinjavanju ne stvore grudvice
sve sastojke izmešati,

Ella sir pakovanje-izgleda ovako:



u medjuvremenu skuvati i ohladiti preliv:

Preliv: 500 gr šumskog voća ili konzerva ananasa u kolutovima u ovom slučaju, 3 kesice C želatina, 500ml vode, malo šećera. Kod čiza sa ananasom, kuva se samo sirup od tečnosti u kojoj je ananas bio i doda se još soka od ananasa ili pomorandže do tih 500ml .
Preliv se sipa preko fila polako kutlačom u krug.

Potrebna je okrugla tacna i obruč od kalupa za tortu koji sluzi kao modla za čiz dok se ne stegne, kalup se skida polako, pre toga se u krug nozem pažljivo torta odvoji od kalupa

Varijanta čiza sa kokosom,

U fil se samo doda 200gr kokosa koji je prethodno potopljen u mleku i prelije se čokoladom na kraju a u koru se doda čokoladnog mleka onoliko koliko je potrebno da se zamesi kora.

Sa šumskim voćem

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 808 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 6 sakrivenih i 771 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Areal, Bane san, caesar, cenejac111, dankisha, darkangel, djboj, Dorcolac, goflja76, Hoegaarden, hyla, I AM THE KING, Mercury, nemkea71, nuke92, repac, royst33, SlaKoj, sosko, TITAN DUDIN JARAN, vathra, VJ, Vlad000, vlvl, voja64, vsn111, Zerajic, Živković, Đuro Maximus