Gastronomske diskusije

3

Gastronomske diskusije

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Bolje burek nego bigmek Mr. Green

Kako ono rekoše da je nastala pašteta / pa šteta da se baci/ Mr. Green

Kad je klinka u pašteti našla žilicu više od tad ne jede paštete, viršle još uvek al samo frankurtske i vudi, i to po nekad iako znaju da su i one punjene svim i svačim uz dodatak začina..
O kioscima iz davnih vremena kasnije onim crvenim PKB, viršlаmа u zemičkama, pisao je Momo Kapor, koji je rekao, da, parafraziram, kad su oni nestali ništa nije moglo više sa njima da se poredi, opet malo nostalgije...

Pre neki dan u jednom megamarketu neću da kažem u kom, na delikatesu, osoba pre mene traži ćureća prsa, radnica nije imala načeto parče pa je načela novo, prvo što je uradila je da je u sudoperi iscedila vodu iz iste salame pre nego je počela da seče, skrenuh pažnju osobi koja je naručila to da je imala prilike da se uveri šta kupuje i da to batali.
Bolje, kad već ne može neko bez mesa domaće, i sa sela, slanina i čvarci pršuta, kulen isl nego te mesne prerađevine pune vode aditiva, iznutrica isl.

Bolje sitnije jabuke crvljive i zbrčkane nego velike ko lopta i sjajne i privlačne, itd.
Na pijaci kad neko ima više proizvoda na tezgi veća je mogućnost da je direktni proizvođač . Opet, koliko toliko još je bezbednije kupiti domaće.

Potrebno je zaštiti takođe domaću proizvodnju, /poljoprivrednu proizvodnju/ tako što se neće uvoziti ono što sami proizvodimo, na imanjima u Srbiji, a ne uvoziti sve i svašta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Да ли неко може да докаже да су органски производи органски и здрави у односу на друге у нашим трговинама и на пијацама.
Мислим да је то навлакуша за оне наивне, који умеју да бацају новац.

Не може код једног комшије бити земља органска и незагађена, а код другог десет метара даље загађена.
И то што кажу непрскано.
Ако се не третира хемикалијама пропада, ал да може се користи за прскање природни материјал типа креч, плави камен, раставић, коприва, босиљак-ароматичне биљке које и иначе терају инсекте...Ко уме да провали да ли је у питању једно или друго.

А знамо да кад неко види јабуку која се цакли и ону изударану он ће се одлучити за ону која се цакли...
Са таквом је вештица намамила Снежану... Laughing

И још један апсурд: конзумирају енергетска пића, кока колу, пуше, опијају се викендом, једу кондиторске производе,
а онда кад оду на пијацу питају да ли је органско или непрскано...!
Mr. Green



offline
  • bibliotekar u penziji
  • Pridružio: 19 Jul 2013
  • Poruke: 519
  • Gde živiš: ZR

За квалитет су битни сви састојци.
Евлија Челебија у својим путописима често истиче локалне специјалитете, још чешће квалитет воде, као битног састојка за кафу.

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Lekcije o ponašanju za stolom, u komunikaciji, kako se jede, postavlja sto itd. Korisni saveti.....


45 THINGS YOU'VE BEEN DOING WRONG

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 821 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 9 sakrivenih i 784 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Aleksandar Tomić, bojankrstc, Boris BM, Brana01, cenejac111, Dimitrije Paunovic, doktor1964, Dorcolac, gasha, Ivan001, kikisp, Kubovac, Marko Marković, Mcdado, Mi lao shu, milenko crazy north, milos.cbr, pera bager, Petarvu, sasa87, stegonosa, Toper, tubular, Tvrtko I, vathra, vukovi, Zoca