Gastronomske diskusije

3

Gastronomske diskusije

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1766

Bolje burek nego bigmek Mr. Green

Kako ono rekoše da je nastala pašteta / pa šteta da se baci/ Mr. Green

Kad je klinka u pašteti našla žilicu više od tad ne jede paštete, viršle još uvek al samo frankurtske i vudi, i to po nekad iako znaju da su i one punjene svim i svačim uz dodatak začina..
O kioscima iz davnih vremena kasnije onim crvenim PKB, viršlаmа u zemičkama, pisao je Momo Kapor, koji je rekao, da, parafraziram, kad su oni nestali ništa nije moglo više sa njima da se poredi, opet malo nostalgije...

Pre neki dan u jednom megamarketu neću da kažem u kom, na delikatesu, osoba pre mene traži ćureća prsa, radnica nije imala načeto parče pa je načela novo, prvo što je uradila je da je u sudoperi iscedila vodu iz iste salame pre nego je počela da seče, skrenuh pažnju osobi koja je naručila to da je imala prilike da se uveri šta kupuje i da to batali.
Bolje, kad već ne može neko bez mesa domaće, i sa sela, slanina i čvarci pršuta, kulen isl nego te mesne prerađevine pune vode aditiva, iznutrica isl.

Bolje sitnije jabuke crvljive i zbrčkane nego velike ko lopta i sjajne i privlačne, itd.
Na pijaci kad neko ima više proizvoda na tezgi veća je mogućnost da je direktni proizvođač . Opet, koliko toliko još je bezbednije kupiti domaće.

Potrebno je zaštiti takođe domaću proizvodnju, /poljoprivrednu proizvodnju/ tako što se neće uvoziti ono što sami proizvodimo, na imanjima u Srbiji, a ne uvoziti sve i svašta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1766

Да ли неко може да докаже да су органски производи органски и здрави у односу на друге у нашим трговинама и на пијацама.
Мислим да је то навлакуша за оне наивне, који умеју да бацају новац.

Не може код једног комшије бити земља органска и незагађена, а код другог десет метара даље загађена.
И то што кажу непрскано.
Ако се не третира хемикалијама пропада, ал да може се користи за прскање природни материјал типа креч, плави камен, раставић, коприва, босиљак-ароматичне биљке које и иначе терају инсекте...Ко уме да провали да ли је у питању једно или друго.

А знамо да кад неко види јабуку која се цакли и ону изударану он ће се одлучити за ону која се цакли...
Са таквом је вештица намамила Снежану... Laughing

И још један апсурд: конзумирају енергетска пића, кока колу, пуше, опијају се викендом, једу кондиторске производе,
а онда кад оду на пијацу питају да ли је органско или непрскано...!
Mr. Green



offline
  • bibliotekar
  • Pridružio: 19 Jul 2013
  • Poruke: 289
  • Gde živiš: BG

За квалитет су битни сви састојци.
Евлија Челебија у својим путописима често истиче локалне специјалитете, још чешће квалитет воде, као битног састојка за кафу.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 789 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 6 sakrivenih i 763 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., Brankoni, Cirkon, comi_pfc, darkangel, djordje92sm, DonRumataEstorski, Dukelander, Insan, LUDI, mercedesamg, Motocar, nuke92, rovac, ruseskij, sakota79, Sass Drake, Srki98, voja64