Bolje burek nego bigmek
Kako ono rekoše da je nastala pašteta / pa šteta da se baci/
Kad je klinka u pašteti našla žilicu više od tad ne jede paštete, viršle još uvek al samo frankurtske i vudi, i to po nekad iako znaju da su i one punjene svim i svačim uz dodatak začina..
O kioscima iz davnih vremena kasnije onim crvenim PKB, viršlаmа u zemičkama, pisao je Momo Kapor, koji je rekao, da, parafraziram, kad su oni nestali ništa nije moglo više sa njima da se poredi, opet malo nostalgije...
Pre neki dan u jednom megamarketu neću da kažem u kom, na delikatesu, osoba pre mene traži ćureća prsa, radnica nije imala načeto parče pa je načela novo, prvo što je uradila je da je u sudoperi iscedila vodu iz iste salame pre nego je počela da seče, skrenuh pažnju osobi koja je naručila to da je imala prilike da se uveri šta kupuje i da to batali.
Bolje, kad već ne može neko bez mesa domaće, i sa sela, slanina i čvarci pršuta, kulen isl nego te mesne prerađevine pune vode aditiva, iznutrica isl.
Bolje sitnije jabuke crvljive i zbrčkane nego velike ko lopta i sjajne i privlačne, itd.
Na pijaci kad neko ima više proizvoda na tezgi veća je mogućnost da je direktni proizvođač . Opet, koliko toliko još je bezbednije kupiti domaće.
Potrebno je zaštiti takođe domaću proizvodnju, /poljoprivrednu proizvodnju/ tako što se neće uvoziti ono što sami proizvodimo, na imanjima u Srbiji, a ne uvoziti sve i svašta.
|