Jaja na oko

2

Jaja na oko

offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1562
  • Gde živiš: Novi Sad

Niko nije napisao kako se proverava kad je ulje dovoljno zagrejano. a to je jako bitno. Jedan od nacina je prikazan u filmu "Mi nismo andjeli" prvi deo Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 17811
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Na FDU (''Pozorišna akademija'' u nekadašnjoj Ho Ši Minovoj 28, sada Bulevar umetnosti) prže najbolja jaja na oko na svetu. Uvek smo to naručivali i gledali dok rade (Dada i ona druga). Ringla na dve trećine snage i kašikom prelivaju jaje vrelim uljem. Dobiju se jaja kao sa fotografije. Cela mudrost.



offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Kako vise volite jaja na oko, kad je zumance tvrdo[Cvrsto] ili kad je kao u tecnom stanju[kad sve onako curi Very Happy ] ? Very Happy


Ja kad curi. Mr. Green


Za umakanje je super! Mr. Green


Ziveli

offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1562
  • Gde živiš: Novi Sad

Rovito (kada zumance curi). Tvrdo zumance mi se cak gadi.

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

branko62 ::Rovito (kada zumance curi). Tvrdo zumance mi se cak gadi.

Ista stvar i kod mene, bas onako gadi mi se tvrdo, ni ne mogu pojesti to maltene. Smile

offline
  • <--PredraG-->
  • Pridružio: 15 Apr 2011
  • Poruke: 781
  • Gde živiš: In dreamland.

Ja licno vise volim kada se lepo napravi kajgana.
Izmuckati dobro jaja,pa zatim dodati neke zacine koje volite u mojoj kuhinji su obavezni(kari,origano,biber,bosiljak,djumbir itd).
Zatim posolite po zelji.
A mozete i dodati malo brasna i dobijete jaje kao palacinku a ovo je moguce izvesti i bez brasna samo przite u dobrom teflonu.

Napravite neku salatu preporucujem crni seckani luk sa jabukovim sircetom i maslinovim uljem.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Smile

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

@ velisha, pokretac teme - LOL!!! LOL


================================



Kad smo vec o jajetu, zanimljiv clanak, procitati obavezno. Wink

http://www.mycity.rs/Ishrana-dijete-fizicka-aktivn.....rucak.html



Ziveli

offline
  • vagabundo :)
  • Pridružio: 12 Jan 2011
  • Poruke: 1409
  • Gde živiš: Somewhere in the middle of nowhere :D

Cerberus ::Ja licno vise volim kada se lepo napravi kajgana.

Meni se licno gadi kad vidim jaje na oko , pa ono zumance zuto , curi .. ihhh

Kako ja spremam .

potrebno (za mene)

1 glavica luka ( ukoliko je manja, a ako je veca pola)
1 virsla
malo cajne ako ima
1 jaje
sir ili margarin
senf, kecup i ostali zacini po zelji

priprema

Zagrejati ulje u tiganju , luk krupno iseckati i staviti da se przi . Dok se to przi iseckati sitno virsle i cajnu kobasicu i dodati u tiganj ( Po vasoj zelji prziti luk i virsle. Ja licno volim kad malo zagori). Dok se to przi izlupati jaje i u njega dodati sir ili maslac po zelji (moze i oboje) . Kad primetite da su luk i virsle skoro peceni , dodajte jaje . Mesajte da ne zagori. Bon appetit!


hahahahahhhhhhahahahahhahahahahahahhahah jaojj Boze , dala sam recept k'o tortu da spremam , a ne omlet. Molim vas, zovite Ginisa. Otkrili smo najkomplikovaniji omlet . hahahhahahhahhahahahahhhhahahahhahahah

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 481 korisnika na forumu :: 1 registrovan, 1 sakriven i 479 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Rumba King