|
Poslao: 19 Dec 2006 00:58
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Citat:Lično, preferiram dve-tri oveće sarme u tanjiru sa mnogo safta, vruće, direktno sa šporeta...
Ovo kao da sam ja pisala obozavam sarmu
|
|
|
|
Poslao: 19 Dec 2006 08:36
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Ne stajte mi na muku. Zivim u zemlji koja se dichi tradicijom jedenja kiselog kupusa, a ne zna da ga ukiseli celog, u glavicama, nego prave samo ribanac i to izmesan sa sargarepom...
Pocecu da zavijam sarmice u kupus za podvarak... Kriza
|
|
|
|
Poslao: 19 Dec 2006 11:34
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
Uf, jedva čekam Novu godinu, pa onu novogodišnju sarmu.
Izvini MB, ali svrati da probaš ako budeš ovde!
|
|
|
|
Poslao: 27 Dec 2006 15:35
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Sarma
Sastojci:
500 g mješanog mljevenog mesa
1 šolja pirinča
3 čena bijelog luka
sitno isjeckano suvo meso
sitno isjeckana slanina
vegeta
so, biber
listovi kiselog kupusa
isjeckani kupus
Priprema:
Sve sastojke izmješamo, dodatno začinimo po ukusu i pustimo da odstoji. U međuvremenu ukoliko nam listovi kupusa imaju zadebljani korijen isječemo ga da bi uvijanje bilo lakše.
U veću posudu, ukoliko imate zemljanu biće ukusnije, dodajte malo ulja i isjeckani kupus postaviti na dno.
Preko kupusa stavljati sarme, koje ste prethodno umotali. Za one koje imaju probleme sa umotavanjem vrhove listova umotavajte prema mesu istovremeno sa rolanjem. Kada postavljate sarmu stavite je uvijek okrenutu prema vrhu, pa nema bojazni da će se prilikom uzimanja rastvoriti.
Znači postavljamo red sjeckanog kupusa, red sarme i završavamo kupusom. Pošto suvo meso i slanina daju još veću ljepotu, slobodno ih ubacite između sarmi. Nalijte vodom, ubacite 4-5 zrna bibera i stavite na najače da se kuva.
Kada sarma prokrčka, smanjite na srednje i nek se lagano krčka još 2-3 sata. Zavisi od mesa.
|
|
|
|
Poslao: 27 Dec 2006 19:14
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Okej, life, ko ti kriv, pravi sarmu, dolazim na rucak!
|
|
|
|
Poslao: 27 Dec 2006 20:09
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Moskow@
A da li je jedes sa pavlakom ili bez cisto da znam da spremim
|
|
|
|
Poslao: 27 Dec 2006 20:51
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Bez! Kakvi bre da pokvarim ukus kiselog kupusa pavlakom? Ne dolazi u obzir!
Interesantna ideja, though, mozda i probam jednog dana...
|
|
|
|
Poslao: 05 Jan 2007 18:31
|
offline
- Fej
- Super građanin
- Pridružio: 25 Mar 2004
- Poruke: 1293
|
Volim sarmu, ali me ubija kiselina od nje :S
pu majku mu.
|
|
|
|
Poslao: 05 Jan 2007 18:53
|
offline
- Pridružio: 03 Jan 2007
- Poruke: 207
- Gde živiš: LVNV
|
Jel ima neko recept za crveni sos koji ide preko sarme.
Mislim da je sos baziran na paradajz.
Jela sam kod jedne zene pre par godina, ali nazalost ne zivi vise ovde.
Mozda je cak sarmu skuvala u tom sosu?
Hvala unapred.
|
|
|
|