Oda sarmi

1

Oda sarmi

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

Nije bas recept, ali vredi procitati odu o "njenom velicanstvu" - sarmi

http://www.b92.net/zivot/gastronauti.php?nav_id=219214



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Citat:Lično, preferiram dve-tri oveće sarme u tanjiru sa mnogo safta, vruće, direktno sa šporeta...

Ovo kao da sam ja pisala Mr. Green obozavam sarmu



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Ne stajte mi na muku. Zivim u zemlji koja se dichi tradicijom jedenja kiselog kupusa, a ne zna da ga ukiseli celog, u glavicama, nego prave samo ribanac i to izmesan sa sargarepom...

Pocecu da zavijam sarmice u kupus za podvarak... Kriza Mr. Green

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Uf, jedva čekam Novu godinu, pa onu novogodišnju sarmu.

Izvini MB, ali svrati da probaš ako budeš ovde!

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Sarma

Sastojci:
500 g mješanog mljevenog mesa
1 šolja pirinča
3 čena bijelog luka
sitno isjeckano suvo meso
sitno isjeckana slanina
vegeta
so, biber
listovi kiselog kupusa
isjeckani kupus

Priprema:
Sve sastojke izmješamo, dodatno začinimo po ukusu i pustimo da odstoji. U međuvremenu ukoliko nam listovi kupusa imaju zadebljani korijen isječemo ga da bi uvijanje bilo lakše.

U veću posudu, ukoliko imate zemljanu biće ukusnije, dodajte malo ulja i isjeckani kupus postaviti na dno.
Preko kupusa stavljati sarme, koje ste prethodno umotali. Za one koje imaju probleme sa umotavanjem vrhove listova umotavajte prema mesu istovremeno sa rolanjem. Kada postavljate sarmu stavite je uvijek okrenutu prema vrhu, pa nema bojazni da će se prilikom uzimanja rastvoriti.

Znači postavljamo red sjeckanog kupusa, red sarme i završavamo kupusom. Pošto suvo meso i slanina daju još veću ljepotu, slobodno ih ubacite između sarmi. Nalijte vodom, ubacite 4-5 zrna bibera i stavite na najače da se kuva.

Kada sarma prokrčka, smanjite na srednje i nek se lagano krčka još 2-3 sata. Zavisi od mesa.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Okej, life, ko ti kriv, pravi sarmu, dolazim na rucak! Mr. Green

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Moskow@

A da li je jedes sa pavlakom ili bez cisto da znam da spremim Laughing

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Bez! Kakvi bre da pokvarim ukus kiselog kupusa pavlakom? Ne dolazi u obzir!

Interesantna ideja, though, mozda i probam jednog dana...

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

Volim sarmu, ali me ubija kiselina od nje :S

pu majku mu.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2007
  • Poruke: 207
  • Gde živiš: LVNV

Jel ima neko recept za crveni sos koji ide preko sarme.

Mislim da je sos baziran na paradajz.

Jela sam kod jedne zene pre par godina, ali nazalost ne zivi vise ovde.

Mozda je cak sarmu skuvala u tom sosu?

Hvala unapred.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 964 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 925 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, Belac91, Ben Roj, bestguarder, bladesu, Bluper, Boris Bosiljčić, Bubimir, celik, d bos, darkangel, DeerHunter, draganca, FOX, Herman Terrance Aubrey, Kall, kolle.the.kid, Koridor, ladro, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, operniki, Prašinar, royst33, Srle993, theNedjeljko, Trpe Grozni, vathra, YU-UKI, ZetaMan, zuxbg, šumar bk2