Palacinke

2

Palacinke

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2003
  • Poruke: 4194
  • Gde živiš: U zlatnom kavezu

A da li je neko pravio Americke palacinke?
Kakve su one za spremiti i pojesti? Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@Brksi

Ne citas temu od pocetka pazljivo, Limit je dala link ka tom receptu!

http://www.mycity.rs/Kulinarstvo/debele-palacinkice-takozvane-americke.html



offline
  • Pridružio: 30 Maj 2005
  • Poruke: 1014
  • Gde živiš: Mbabane

Pa ja to malo jednostavnije ...

Onako brasna,
2-3 jaja,
(slobodna procjena je da na jedno jaje stavim nekih 7-8 bas punih supenih kasika brasna),


To mijesam i razrjedjujem naizmjenicno mlijekom i vodom (najbolje kisela da se ne deru) ...

Pred kraj stavim ofrljoke malo ulja, i nacijedim malo limuna (super mirise).

Pecem ih jaaako tanke.

I tako bez mjere od prvog puta, i nijednom nisam promasila Mr. Green

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Dopuna: 26 Nov 2009 18:10

pustolov0 ::Samo cu reci: "Bez palacinki ne mogu da zivim".


ni ja ne mogu bez njih i to jos rastopim cokoladu i pospem sa lesnikom ili eurokremom mmmm Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2008
  • Poruke: 2528
  • Gde živiš: VII kat

Nisam nikada pravila palačinke samo sa vodom (bez mleka). Confused

Moj recept, zapravo malkice izmenjen recept iz kuvara Vokija Kostića:

2 jaja
200 g brašna
0,5 l mleka
2 kutlače vode.

No, najvažniji je dobar tiganj. Very Happy Peku se što tanje, i slažu se jedna na drugu, pa se filuju tek kada se sve ispeku.

A od filova priznajem samo dva - Eurokrem i limun + šećer. smešak

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2008
  • Poruke: 279

jelkica7 ::A od filova priznajem samo dva - Eurokrem i limun + šećer. smešak

a ja džem od ribizli!

Kako god ih napravili i umutili, za palačinke je najvažnije da budu što tanje, a veće! Fil zvani sir- šunka-pavlaka-šampinjoni...i ne znam s čim ih sve ne pune, zovem zloupotrebom palačinki, jer palačinke trebaju da budu slatke! Very Happy

offline
  • Pridružio: 10 Avg 2006
  • Poruke: 1009
  • Gde živiš: Beograd

Znam da dižem temu iz mrtvih, ali mi se mnogo jedu palačinke a nikad ih nisam sam pravio Very Happy

"U umućeno testo dodajte 1dl ulja"

Jel stvarno 1dl treba ili se mislilo na jednu kašiku?

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

ja nikad ne stavljam ulje u smesu Smile sto manje masnoce to bolje ...to je moje misljenje naravno...

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16915
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Napisano: 22 Jun 2011 18:31

Jos nesto samo da dodam.

Fora je staviti sto vise vode, ovo vam govorim iz iskustva. Very Happy


- Prvi lik stavio manjak vode i odmah testo bilo onako, da kazem, tvrdo kao da je stajalo negde dugo i osusilo se.

- Drugi lik stavio vise vode i odmah je rezultat bio bolji, testo je bilo mekano, fino, ukusno, prosto prste da polizes. Very Happy Razz

Dopuna: 24 Jun 2011 1:39

Znate sta je najcudnije ovde?

Tema o Palacinkama, a nije lajkovala istu.[Zna se na koga mislim] Mr. Green Razz



Zagrljaj

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

PALACINKE SA SPANACEM

Potrebno: 250gr heljdinog brašna, 1 jaje, 5 dl vode, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soli, slanina, spanać, morsko orašče, pavlaka

Pomešati brašno i so, napraviti udubljenje, staviti jaje u njega, pokriti brašnom pa uliti ulje. Mešati varjačom i uliti malo vode, mešajući da se sjedine sastojci. Zatim snažno umutiti da nestane grudvica, a testo postane glatko. Na kraju dodavati preostalu vodu i mešati da se napravi testo. Ostaviti gotovo testo da odstoji najmanje jedan sat pre korišćenja. Promešati testo. Dobro zagrejati tiganj za palačinke, staviti komad putera i pustiti da se rastopi, okrećući tiganj tako da se masnoća ravnomerno rasporedi. Puter treba da zacvrči, ali ne sme da potamni. Sipati pola kutlače testa, zavrteti da se ravnomerno rasporedi i ispeći galete da porumene s jedne strane. Okrenuti, staviti nadev od pržene slanine i spanaća, razbiti jaje preko toga, pobiberiti i ispržiti drugu stranu. Istresti na pleh i staviti u zagrejanu rernu na 150° C da se zapeče.

Nadev: slaninu iseckati i ispržiti da bude krckava. Spanać blanširati, procediti, iseckati i začiniti


http://www.kutlaca.com/slana-testa/palacinke-sa-spanacem.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 725 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 4 sakrivenih i 659 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Apok, Arhiv, babaroga2, Boris902, cavatina, cicus91, cole77, CUCLA70, cvrle312, Dimitrise93, djonsule, doktor1964, Dorcolac2, Dragan Mačak Damljanović, drgnk, Faki-Valjevo, flash12, gasha2, ibssa, ILGromovnik, Insan, ivance95, ivica976, kalens021, Knežević, Kos93, krunomiletic5, ljuba sd, lojola, MarKhan, Markoni958, MB120mm, mgaji21, Milan A. Nikolic, mushroom, novator, nradukic, nuke92, ozzy, RADOVAN.S, reidmihajilo, renoje2, Ričard, Roman, ruseskij, SAA fan, sale755, Sr.Stat., stegonosa, stug, trajkoni018, trutcina, vathra, vlvl, vobo, vradoje, Webb, yrraf, zoidbergs