Paradajz punjen na razne načine

Paradajz punjen na razne načine

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Napisano: 02 Avg 2013 3:38

Paradajz se može napuniti različitim nadevima, može se servirati svež ili termički obrađen, sve zavisi od samog nadeva. Tako da jela od punjenog paradajza mogu biti servirana kao hladna i kao topla glavna jela ili predjela.





PARADAJZ PUNJEN PEČURKAMA

Upržiti slaninu, luk, papriku, pečurke, začiniti i dodati sredinu od izdubljenog paradajza. Nadev dinstati dok sok ne uvri. Dodati jaja i napuniti paradajz. Paradajz poređati u vatrostalnu posudu, poprskati uljem i peći 30 minuta na jakoj vatri.

- 10 paradajza
- za nadev: 300 gr crnog luka, oko 450 gr pečuraka, 180 gr slanine, zelena paprika babura, so, ulje, biber, 2 jajeta, peršunov list.


PARADAJZ PUNJEN PILEĆOM SALATOM

- 5 paradajza, oblanširani, oljušteni i izdubljeni
- oko 200 gr kuvanog pilećeg mesa isečenog na rezance
- 100 gr šampinjona isečenih na tanke listiće
- 50 gr kompota od ananasa
- 2 limuna
- 1 dl majoneza
- majoran
- so, šećer
- soja sos
- vorčester sos
- kašika kisele pavlake
- 5 rotkvica
- peršunov list

Paradajz napuniti nadevom od svih navedenih sastojaka, ohladiti ga 2 sata u frižideru i servirati sa ružicama od rotkvica i peršunom.

Dopuna: 02 Avg 2013 3:40




PARADAJZ PUNJEN KROMPIROM

Izmešati krompir, jogurt, puter, beli luk i napuniti paradajz. Na svaku polovinu paradajza staviti po krišku sira, posuti prezlama, peći u rerni 15 minuta. Sredinu izdubljenog paradajza propasirati, dodati beli luk, bosiljak, so, biber i peršun, i umak servirati uz paradajz.

- 10 paradajza, presečena na polovine i izdubljena
- za nadev: 1 kg kuvanog i pasiranog krompira, 4 čena seckanog belog luka proprženog na ulju, 1 dl jogurta, 50 gr putera, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber, prezle
- 150 gr kozjeg sira za pokrivanje paradajza.


PUNJENI RIMSKI PARADAJZ

- 10 paradajza
- 10 kašika pirinča
- maslinovo ulje
- 3 čena belog luka
- kašika seckanog bosiljka i nane
- 5 kašika pirea od paradajza
- so i biber

Izmešati navedene sastojke i napuniti paradajz, zatvoriti ih odsečenim delom; ostatak paradajza od čišćenja izmešati sa vodom i naliti punjen paradajz, preliti kašikom ulja i peći u rerni 40 minuta.

Dopuna: 02 Avg 2013 3:42




PARADAJZ PUNJEN NA ĐENOVSKI NAČIN

Ovo hladno predjelo se sprema jednostavno. Paradajz se izdubi, ocedi i napuni začinima i dekoriše.

- 5 paradajza
- za nadev: crni luk, beli luk, so, biber, peršun, majoran, origano
- maslinovo ulje.


PARADAJZ "MONTE KARLO"

Hladno predjelo od paradajza punjenog barenim povrćem i začinima, serviran na zelenoj salati i dekorisan jajima, peršunom i majonezom.

- 5 paradajza
- za nadev: boranija, karfiol, krompir, grašak, šargarepa (kuvano), sardine, senf, so, biber, majonez
- zelena salata za podlogu
- za dekoraciju: 2 kuvana jajeta isečena na kolutove, peršunovo lišće, kapri, majonez.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Boki, baš mi nedostaješ, mada, nisam sigurna da bih još pisala u ovakvim temama.

Recepti sa punjenim paradajzom, podsetili su me na moje kulinarske početke.
Možda sam i pisala u nekoj od tema baš o 'mom punjenom paradajzu'. Razz



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Neprimetna ::Boki, baš mi nedostaješ, mada, nisam sigurna da bih još pisala u ovakvim temama.

Recepti sa punjenim paradajzom, podsetili su me na moje kulinarske početke.
Možda sam i pisala u nekoj od tema baš o 'mom punjenom paradajzu'. Razz


Zagrljaj

Zašto ne bi pisala, ti si mi bila "pokretač" i inspiracija baš za kuckanje recepata. Zagrljaj Razz

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1024

Posna varijanta punjenog paradajza

Potrebno je veći paradajz /nekoliko komada/ koji se izdubi, /sredina paradajza se ostavi/
Za nadev: izdinstati crni i beli luk, praziluk, dodati jedan ili dva rendana krompira, šargarepe, krupnije rendano i šolju pirinča, začini: so, biber, bosiljak, peršun...
Još dva tri krompira na osmine koji će se staviti u pleh da popune prostor, sredina iz paradajza, vode sa rastvorenom kockom supe kojom se prelije paradajz u kojoj će sve da se krčka...






Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 493 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 0 sakrivenih i 466 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, antonic.igor2050, Apok, atrkulja, Bloody, Drug pukovnik, Gama, Georgius2, goxin, HollowPoint, ibssa, indja, kvcali, MILO-VAN, Miskohd, Njemac, pavlo2, repac2, rovac, sasakrajina, stug, Toni, virked, vlvl, Voja1978, zillbg