Paradajz punjen na razne načine

Paradajz punjen na razne načine

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Napisano: 02 Avg 2013 3:38

Paradajz se može napuniti različitim nadevima, može se servirati svež ili termički obrađen, sve zavisi od samog nadeva. Tako da jela od punjenog paradajza mogu biti servirana kao hladna i kao topla glavna jela ili predjela.





PARADAJZ PUNJEN PEČURKAMA

Upržiti slaninu, luk, papriku, pečurke, začiniti i dodati sredinu od izdubljenog paradajza. Nadev dinstati dok sok ne uvri. Dodati jaja i napuniti paradajz. Paradajz poređati u vatrostalnu posudu, poprskati uljem i peći 30 minuta na jakoj vatri.

- 10 paradajza
- za nadev: 300 gr crnog luka, oko 450 gr pečuraka, 180 gr slanine, zelena paprika babura, so, ulje, biber, 2 jajeta, peršunov list.


PARADAJZ PUNJEN PILEĆOM SALATOM

- 5 paradajza, oblanširani, oljušteni i izdubljeni
- oko 200 gr kuvanog pilećeg mesa isečenog na rezance
- 100 gr šampinjona isečenih na tanke listiće
- 50 gr kompota od ananasa
- 2 limuna
- 1 dl majoneza
- majoran
- so, šećer
- soja sos
- vorčester sos
- kašika kisele pavlake
- 5 rotkvica
- peršunov list

Paradajz napuniti nadevom od svih navedenih sastojaka, ohladiti ga 2 sata u frižideru i servirati sa ružicama od rotkvica i peršunom.

Dopuna: 02 Avg 2013 3:40




PARADAJZ PUNJEN KROMPIROM

Izmešati krompir, jogurt, puter, beli luk i napuniti paradajz. Na svaku polovinu paradajza staviti po krišku sira, posuti prezlama, peći u rerni 15 minuta. Sredinu izdubljenog paradajza propasirati, dodati beli luk, bosiljak, so, biber i peršun, i umak servirati uz paradajz.

- 10 paradajza, presečena na polovine i izdubljena
- za nadev: 1 kg kuvanog i pasiranog krompira, 4 čena seckanog belog luka proprženog na ulju, 1 dl jogurta, 50 gr putera, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber, prezle
- 150 gr kozjeg sira za pokrivanje paradajza.


PUNJENI RIMSKI PARADAJZ

- 10 paradajza
- 10 kašika pirinča
- maslinovo ulje
- 3 čena belog luka
- kašika seckanog bosiljka i nane
- 5 kašika pirea od paradajza
- so i biber

Izmešati navedene sastojke i napuniti paradajz, zatvoriti ih odsečenim delom; ostatak paradajza od čišćenja izmešati sa vodom i naliti punjen paradajz, preliti kašikom ulja i peći u rerni 40 minuta.

Dopuna: 02 Avg 2013 3:42




PARADAJZ PUNJEN NA ĐENOVSKI NAČIN

Ovo hladno predjelo se sprema jednostavno. Paradajz se izdubi, ocedi i napuni začinima i dekoriše.

- 5 paradajza
- za nadev: crni luk, beli luk, so, biber, peršun, majoran, origano
- maslinovo ulje.


PARADAJZ "MONTE KARLO"

Hladno predjelo od paradajza punjenog barenim povrćem i začinima, serviran na zelenoj salati i dekorisan jajima, peršunom i majonezom.

- 5 paradajza
- za nadev: boranija, karfiol, krompir, grašak, šargarepa (kuvano), sardine, senf, so, biber, majonez
- zelena salata za podlogu
- za dekoraciju: 2 kuvana jajeta isečena na kolutove, peršunovo lišće, kapri, majonez.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4073

Boki, baš mi nedostaješ, mada, nisam sigurna da bih još pisala u ovakvim temama.

Recepti sa punjenim paradajzom, podsetili su me na moje kulinarske početke.
Možda sam i pisala u nekoj od tema baš o 'mom punjenom paradajzu'. Razz



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Neprimetna ::Boki, baš mi nedostaješ, mada, nisam sigurna da bih još pisala u ovakvim temama.

Recepti sa punjenim paradajzom, podsetili su me na moje kulinarske početke.
Možda sam i pisala u nekoj od tema baš o 'mom punjenom paradajzu'. Razz


Zagrljaj

Zašto ne bi pisala, ti si mi bila "pokretač" i inspiracija baš za kuckanje recepata. Zagrljaj Razz

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2045

Posna varijanta punjenog paradajza

Potrebno je veći paradajz /nekoliko komada/ koji se izdubi, /sredina paradajza se ostavi/
Za nadev: izdinstati crni i beli luk, praziluk, dodati jedan ili dva rendana krompira, šargarepe, krupnije rendano i šolju pirinča, začini: so, biber, bosiljak, peršun...
Još dva tri krompira na osmine koji će se staviti u pleh da popune prostor, sredina iz paradajza, vode sa rastvorenom kockom supe kojom se prelije paradajz u kojoj će sve da se krčka...






Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 844 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 7 sakrivenih i 781 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alzir86, amaterSRB, Atomski čoban, Bluper, Bobrock1, bojcistv, Botovac, bozo13, Bubili, chichabg, Denaya, Djokislav, dragan_mig31, dragoljub11987, gasha, hurmiza, Ivan Campo, Ivica1102, Lord Nem, Markov93, MB120mm, Milan A. Nikolic, MiroslavD, ofbeyond, Outis, Parker, proka89, Qwertyuio, radoznao, rikirubio, Ripanjac, RobinHood12, Rocker, S2M, sasa1, sasabanjac, SerbFlippy, Shufle, Sirius, skvara, Sterilizacija, Stoilkovic, TheBeastOfMG, TITAN DUDIN JARAN, torlak 1, Van, vathra, Vlad000, VladaNS1978, vladom6, VojvodaMisic, vranjanac29, x9, zillbg, Zimbabwe