Pecurke

2

Pecurke

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 354

Uvek spremam pohovane pečurke, dinstane i pržene ili punjene. Nemam neku određenu meru, zavisi i od veličine šeširića koji se puni.

1. Pohovane - isečen šampinjone na deblje listiće, umočim ih u masu od jaja, brašna, soli, belog bibera (ponekad stavim i pivo) i ispržim u ulju. Uz to napravim neki umak, uglavnom ljut i to je to. Masa za pohovanje je slična kao i masa za palačinke.

2. Pržene ili dinstane - iseckam pečurke izdinstam ih na ulju, posolim, kada puste vodu i ona ispari i krenu da se prže, dodam seckan luk, neku bolju mesnatiju slaninu, začinim i na kraju umešam umućena jaja. Sve dobro izmešam i odlično je uz neku salatu - zelena je najbolja.

3. Punjene pečurke - skinem drščice, izdubim šeširiće kašičicom, izdubljeni deo iseckam i izdinstam sa lukom, jajima, slaninom (može da se stavi šta najviše volite), začinim taj nadev, posolim pečurke, pouljam, napunim i poređam u pleh i zapečem. Pred kraj, prelijem ih kiselom pavlakom i dopečem još malo.

Sve se ovo brzo sprema, jednostavno je a ukusno. Pečurka je ipak pečurka.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 974

Setih se ove teme danas na pijaci na Zelenom vencu.
Kad jedna žena sa čudjenjem gleda u šumsko pile: onako, žuto narandžasto deluje joj otrovno Mr. Green
na pijaci ovih dana je kg oko 400 din al moze se nabavati i za dž, ako neko ide na pecanje jer raste kraj reka na listopadnom drveću.
Ja ga koristim odavno kad mu je sezona,

izgled u prirodi




podseća na belo meso i izgledom i kad se jede


Pre dinstanja ili pečenja potrebno ga je prvo prokuvati. Ja ga samo potopim neko vreme u vruću vodu.
Iseče se na kockice, izdinsta se luk, crni i beli, dodaju se kockice šumskog pileta, i dinstati, ako se nalije više vode moze se zgusnuti dodatkom brašna. Šumsko pile nije kao šampinjon i ne otpušta vodu kad se dinsta. Od začina moze se dodati biber, so, bosiljak, aleva, čili...
To je moj recept za spremanje, moguće su varijacije na tu temu..



offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 3958

I ja volim pečurke. Najčešće koristim bele i braon šampinjone i bukovače.

Od drške bukovače pravim čirbice, šeširiće pohujem, ili, sada kada izbegavam pohovanje, grilujem.
Od šampinjona sve pravim; od supice, potaž čorbice, pite, musake,, grilovanih, punjenih, sos...

Evo današnji ručak:

Od lepog parčeta junetine skuvala sam supu.
Meso iz supe sam iseckala na sitne kockice.
Dve glavice crnog luka iseckane sitno, prodinstala na ulju od koštica grožđa, dodala seckanu junetinu i šampinjone iseckane na listiće. Sve zajedno prodinstala, dooobro zabiberila šarenim biberom, posolila morskom solju, i na kraju dodala veliku kašiku pavlake.
Prilog: salata od kupusa začinjena morskom solju, biberom, maslinovim uljem i jabukovim sirćetom.



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 354

I jedno malo toplo predjelo sa šampinjonima. Zagrljaj

- 200 gr šampinjona
- oko 100 gr pečenice ili šunke
- dva praziluka
- so, mleveni biber
- 2 jaja
- ulje




Sve iseckati. Propržiti na ulju pečurke, kada tečnost koju puste malo ispari, dodati praziluk, kada se proprži, dodati pečenicu, začiniti i na kraju usuti umućena jaja i uz stalno mešanje produžiti sa prženjem dok jaja ne budu gotova i usitnjena u jelu.



offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 3958

Musaka sa šampinjonima.
Spremljeno za rernu.
Biće preliveno jajetom i pavlakom.


offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 354

Neprimetna ::Musaka sa šampinjonima.
Spremljeno za rernu.
Biće preliveno jajetom i pavlakom.




Recept? Ne znam šta sve koristiš i kako? Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 470 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 464 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, Miskohd, stefifefi, tokivoki01, zexoni