pasulj

1

pasulj

offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Sta se stavlja u pasulj prilikom kuvanja da ne bi posle imao gasove.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Feb 2007
  • Poruke: 1223

Lišće Nane, možeš i da piješ čaj od nane posle.



offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

Ja probala sa liscem od nane pa ne pomaze u stvari mene ubi zgaravica posle pasulja na zalost volim da ga jedem al mi zeludac ne podnosi

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Kod mene obično dobro ispadne ako ga veče pre kuvanja potopim u vodu,a sutra da prokuvam,pa tu vodu bacim i nalijem novu.Onda nema tih...khm...problema! Wink

offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Kada se stavi list nane u prvu ili drugu vodu i koja kolicina.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Ja ne stavljam nanu,tako da nemam pojma za to!
Samo ga potopim i sutrdan prokuva,pa druga voda i onda nema gasova.

offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Mozda ovi gasovi i nisu toliko od pasulja koliko od luka.
Evo kako ja kuvam pasulj

Pola kile pasulja prenoci a zatim se kuva. U prvu vodu oko pola sata a zatim u drugu dok se ne skuva, tu ubacim i sangarepu.
Posebno isprzim luka i to trista do cetristo grama i to se przi u ulju i vodi/normalno stavim i vegetu/ dosta dugo dok ne postane zitka masa, zatim stavim jedan propsairan paradajz i to se malo przi i na kraju alevu papriku.Sve to prerucim u zemljani lonac/Dospem i malo vode od kuvanja/ ako imas stavim rebra ili carsko meso/cisto malo da ga pokvarim/ i stavim u relnu da se zapece.Zaboravio sam, stavim malo i persuna a dobro je staviti i jednu suvu papriku.Papriku stavljam u drugu vodu a persun pre relne.

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Sve to isto i ja radim,samo što ja stavim celu glavicu luka da se kuva dok ne počne da se raspada.Neseckam i ne pržim,onda me boli stomak!
Probaj da staviš samo luk kao i celu šargarepu,zelen...

offline
  • Pridružio: 12 Jul 2007
  • Poruke: 113
  • Gde živiš: Valley of the Jedi

pcbest ::Sta se stavlja u pasulj prilikom kuvanja da ne bi posle imao gasove.


A zasto bi to radio?!
Nista lepse od... Wink
Dobro, nekad moze da bude neprijatno Embarassed

offline
  • pcbest  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Jul 2007
  • Poruke: 588
  • Gde živiš: Nis

Mozda je to i dobro ali zamisli u snu i na osobu pored tebe.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 659 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 2 sakrivenih i 633 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Albin0, amaterSRB, Bane san, Botovac, CrazyDiablo, Duško, GrobarRomanticar, HrcAk47, indja, ivica976, mercedesamg, Milan A. Nikolic, pedja.st, Sale.S, suton, theNedjeljko, Trpe Grozni, virked, Vlada1389, W123, Wisdomseeker, zlaya011