|
Poslao: 29 Apr 2005 11:37
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
[quote="Selene"]Pljeskavice od krompira i sira
@ Selene
od kad je sir, i to Gauda, postan?
|
|
|
|
|
Poslao: 02 Jun 2005 15:34
|
offline
- Pridružio: 31 Mar 2005
- Poruke: 134
|
Posna ruska salata:
Skuvaš šolju pirinca i 1/2 kg šargarepe, ohladiš, iseckaš, pa dodaš 1/2kg seckanih kiselih krastavčića, konzervu tunjevine, malo bibera, soli i 50 g senfa.
Meni se svidja ovaj ukus, a ako ne voliš jaku hranu, dodaj 100 g posnog majoneza (to je onaj bez jaja, bez holesterola), a može i šaka kukuruza šećerca, ako voliš.
Uz ovo napraviš još neku čorbicu od povrća i raduješ se ručku.
|
|
|
|
Poslao: 03 Jun 2005 10:26
|
offline
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 35
|
oslic u vinu
na otprilike kilo oslica dve kasike limunovog soka i dve kasike ulja ,posolois i pobiberis istavis u rernu 10 tak min da se krcka na jakoj vatri u medjuvremenu isprzis sitno seckan vlasac luka na ulja malo pa dodas oko 2 dcl belog vina i ubacis masnocu od ribe pustis da provri i time prelijes ribu a moze i da sve vratis u rernu pustis jos desetak minuta i njami
sir od soje
na litar mleka od soje idu 4 kasike limunovog soka pa kad mleko pocne da struji dodas limun dobro promesas i sklonis sa vatre i ostavis ga jedno sat vremena da se ladne pa ga procedis kroz gazu i dobijes nesto ko namaz za leba e onda su trik zacini ,so biber beli luk persun celer korijander vlasac ...iseckas sitno i izmesas i eto ti strava dorucak
e ako peces tunjevinu ona se pece ko biftek 1-2 sjedne okrenes 1-2 sa druge strane(1-2 minuta ocu da kazem)
ok salate su obicno malo nekako suve pa da dobijes onako kremastu recimo krompir salatu a nemas sojin majonez ti onda uzmes jedno kilo oslica da odstoji pola sata u mesavini pola voda i sirce stavis potom biber u zrnu i lovorov list i kuvas ribu
kada je skuvana i ohladjena dodas jedno dve kasike senfa uzmes mikser i miksujes ribu i senf dodaj soli i pomalo dodajes ulja ko kad pravis majonez i dobijes super glatku masu koju mozes da koristis i za rusku salatu i za krompir salatu cek mora da idem da jedem zacas djem i leba ide mi voda na usta u svakom slucaju nije lose nije skupo posno je a srvarno u nl postoji bezmasni sira ja samo vrisnem od smeha ,posni jogurt al sve prave od mleka ali bez masnoce pa se to ovde zove posno
prijatno
|
|
|
|
|
Poslao: 04 Jun 2005 09:00
|
offline
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 35
|
pa ono alkohol ispari za vreme kuvanja tako d se radi o sokovima i ukusima ,ali posto me pitas da li je vino posno aj da otvorimo novu temu sta je posno ,u vinu nema zivotinjskih proizvoda, a kako kad slavimi slave svi onda pijemo vino za zdravlje pa mi je to malo nejasno i li ja postim pogresnoo imas osmeh neznam de treba da pritisnem za osmeh malo sam novopeceno u kompjuterskom svetu
|
|
|
|
|
Poslao: 04 Jun 2005 21:34
|
offline
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 35
|
kod:
Dopuna: 04 Jun 2005 22:33
fala uspelo je jes ja sam sad ko malo dete otkrice
Dopuna: 04 Jun 2005 22:34
(6)
|
|
|
|
Poslao: 05 Jun 2005 00:53
|
offline
- Pridružio: 20 Jan 2005
- Poruke: 791
- Gde živiš: Kovin
|
Meni je najinteresantnije posno jelo staro "srbijansko" sa punjenim,suvim,crvenim paprikama.I jednostavno.Samo se u fil umesto mesa ubace sitnoseckani komadici oraha (ne mleveni).Sprema se na ulju,normalno i kad se zapece u rerni izgleda kao sa slike.
Znaci paprike (suve),pirinac,luk,orasi i zacini...Da!I krompir u kolutovima sa de zapuse paprike.
|
|
|
|