problem sa startovanjem X-a

problem sa startovanjem X-a

offline
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 201

Nece da pokrene X server vec me prebaci u terminal. Pre toga sam dodavao one precice za pokretanje programa Ctrl + neko slovo i pokrene se program. Kada se pokrece MDK 10 pokazuje mi alts_toggle.inc find keymap no such file or directory , cannot open alts_toggle.inc . Tako to kaze Neuspelo i krene da ucitava dalje i onda isto to jos jednom s tim sto nekoliko puta trepce ekran i onda kaze Neuspelo. Kada sam usao preko failsafe-a u Linux i kada sm hteo da vratim ono na staro ono nije ni bilo promenjeno.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • AxeZ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 3989
  • Gde živiš: Novi Sad, Vojvodina

boki_88 ::Nece da pokrene X server vec me prebaci u terminal. Pre toga sam dodavao one precice za pokretanje programa Ctrl + neko slovo i pokrene se program. Kada se pokrece MDK 10 pokazuje mi alts_toggle.inc find keymap no such file or directory , cannot open alts_toggle.inc . Tako to kaze Neuspelo i krene da ucitava dalje i onda isto to jos jednom s tim sto nekoliko puta trepce ekran i onda kaze Neuspelo. Kada sam usao preko failsafe-a u Linux i kada sm hteo da vratim ono na staro ono nije ni bilo promenjeno.


pogledaj u /var/log/XFree86.0.log kakve greske javlja.



offline
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 201

Када? Када се стартује или кад удјем преко failsafe-a

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Pa kada pokušaš da ga pokreneš, da bi video koje su greške u pitanju...

offline
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 201

Има неких милион грешака. Две грешке сам горе објаснио а неке су се и раније појављивале. Што се тиче /var/log/XFree86.0.log to na krajau ;ini mi se da poka\e. Uglavnom on neku listu ispise listu i predje u terminal. Ali mnogo brzo to odradi. Mislim da daje neka upustva kako treba da se popravi.Moze li nekako da se kad startuje uradi screenshot?

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 550

Kad udjes u konzolni mod, uloguj se kao root i kucaj vi /var/log/XFree86.0.log, i vidi koje greske prijavljuje, ako ti je lakse i ako imas stampac odstampaj sa lpr /var/log/XFree86.0.log Wink, mada log moze da bude i podugacak...

offline
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 201

А јел он каже да има грешка. Како да приметим грешку.


Ја мислим да следеће није у реду

Негде на средини ми показује ово:
(--) PCI: *(1:0:0) nVidia Corporation unknown chipset (0*0322) rev 161 Mem @ 0*de000000/24, 0*de0000000/27, BIOS @ 0*dfee0000/17

Na kraju mi pokazuje ovo:
(EE) NVIDIA (0): failed to initialiye the NVIDIDA kernel module!
(EE) NVIDIA (0): ***ABORITNG***
(II) Unload Module: "nvidia"
(II) Unload Module:"vgahw"
(II) Unloading /usr/lib/modules/libugahw.a
(EE) Screen(s) found, but none a usable configuration

Fatal server error:
no servers found

То је оно што се ми учинило погрешним у oном /var/log/XFree86.0.log фајлу. Такође већина оних звездица би требало да је у ствари знак "пута" али ја њега нисам нашао на тастаури.Могуће да сам ја горе неко слово погрешно написао. По овоме овде очигледно је да је проблем са Nvidiom али напомињем да када се пали рачунар он ми каже оно што сам већ објаснио на првој поруци ове теме.


Ovo mi je pokazivao kada treba da se pokrene i prebaci u terminal. Ne pitajte me kako sam to uspeo da zapisem.

Starting Winbind services: Winbind is not configured in /etc?samba.conf , not satarting

Startam Fetchmail servise: no mailservers have been specified.

HylaFAX FATAL ERROR: /var/spod/vax/etc/setup.cache is missing!
The file /var/spod/vax/etc/setup.cache is not present.
this probably means the machin has not been setup using the faxsetup (1M) command. Read the documentation on setting up HylaFax before startup a server system.
Starting mailman grunner Site list is missing: mailman
Logging error:<StampedLogger to" /var/lib/Logger.py", line 67, in _get_f
1)
File "/usr/lib/python2.3/codecs.py", line 566, in open file =_builtin_.open (filename, mode, buffering)
IOError:[Errno 13] Permission denied: 'var/lib/mailman/logs/error'
Original log massage
[Errno 13] Permission denied:'var/lib/mailman/logs/error'
Site list is missing: mailman


*Prepravio GoranK, zbog udvajanja poruka!

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 550

Hm, za nvidiu - jesi li instalirao 3d drajvere, da li ti je pokazivao ikakvu gresku prilikom instalacije, Mdk10 trazi neka usrana dodatna podesavanja za 2.6 kernel u /etc/modprobe i modprobe.conf...i stavi u XFree86.configu NvAGP 1, da bi koristio kernelov agp modul, to moze da resi probleme... za ostatak - koliko vidim pokusava da pokrene sambu i fetchmail, ali ne moze da ih nadje jer ih i nemas instalirane, medjutim mislim da to nema veze sa Xom...

offline
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 201

Instalirao sam opet MDK 10 i sad je sve OK. Ionako su mi svi bitni podaci i drajveri bili na Windowsu. Ovako cu se manje muciti. Vec sam namestio internet. Samo mi nije jasno gde je bila greska. Ja mislim da je bila u mail serveru. Procitaj poruku odmah iznad tvoje. Bitno mi je da otkrijem gde je greska da ne bi opet tako pogresio. A ako se ne otkrije, nema veze.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 821 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 6 sakrivenih i 790 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AK - 230, branko7, DJORDJE-NO-1, dragon986, goxin, GreenMan, GUARIN, helen1, Majstorr, milimoj, Milos ZA, misa1xx, Mixelotti, mnn2, shone34, Singidunumac, Srki98, USSVoyager, vlahale, vlvl, voja64, VP6919, wizzardone, |_MeD_|