Banatski gusari 2009

Banatski gusari 2009

offline
  • Dusan  Male
  • SuperModerator
  • Supermoderator opštih foruma
  • Pridružio: 26 Jul 2006
  • Poruke: 11118

Nastavak priče započete 2006, nastavljen 2007... (2008 se negde zaturila Shocked )...

Da Banatska avantura ne mora uvek biti monotona, mirna, sunčana... dokazuje nastavak serijala Banatski gusari, ove 2009. godine...

Već sam početak bio je vrlo neobičan... Onaj kijamet od 08.07. koji je zadesio celu zemlju (pa i predgradje Pančeva - Beograd kao i samo Pančevo), učinio je da se nije moglo ni krenuti u dogovoreno vreme. Kašnjenje u polasku uzrokovalo je i "stizanje na vreme" na odredište kome se nije moglo prići... Malo je bilo blato do grudi pa se pridodao i izdajnički mrak (što od kasnog vremena, što od, ovdašnjom olujom, onesposobljene rasvete...)

Sve je davno spremno, samo gostiju još nema pa se "Odbor za doček" zabavlja na svoj način:



Održavajući provijant u dovoljno "vrućem" stanju :



Nešto ranije i nešto dalje, na nepunih 3 km. udaljenosti od vode, karavan je pred novim problemima - nema više asfalta...



Naravno, sve je rešivo, predvidjeno i isplanirano, pa može da se predje na specijalizovana prevozna sredstva za lenijske uslove:




I dok zbunjeni gradski gosti gledaju "belo" i s nevericom, lokalni stručnjaci za "transport kroz blato preko kolena" još jednom proveravaju čvorove na pajvanima:



Poštuje se i utvrdjeni redosled: prvo žene i deca, pa "vodena prevozna sredstva" - ondak svi ostali Very Happy (a mrak nemilosrdno nadire)



Čeka ih takav teren gde i terenci (u predhodnici) odustaju, čekajući "specijalce":



U ovom periodu od 2,8 km puta u 3 sata vremena, valjda je razumljivo zašto nema slika... (i fotografi su bili vrlo zauzeti... od pomaganja u transportu do suzbijanja sopstvenog straha LOL )

Ali kad se (najzad) stiglo...



Prvo žene i deca, pa komora i komordžije...




Neko mora i kanue da istovari Very Happy




Pa ploveću komoru ("tehničku" podršku):



A onda, k'o za Novu godinu (negde pred ponoć) na kraju ovog "običnog" dana, zasluženo kolce (za one koji su sačuvali "mrvicu" snage LOL )



p.s. Nastavak sledi...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Jul 2007
  • Poruke: 2024

Kad stiže nastavak?
Ima nas koji bismo rado vidjeli šta se dalje dešavalo.. Smile



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 848 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 9 sakrivenih i 800 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bigfoot, Boris BM, CikaKURE, comi_pfc, d bos, dika69, dushan, elenemste, Excalibur13, FOX, galerija, Gall, Ivica1102, Krvava Devetka, laurusri, libellule_dk, Lieutenant, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, mikrimaus, milos.cbr, misa2, Pikac-47, proka89, RJ, sasa87, sevenino, Sirius, ss10, stalja, Toper, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, Vlada78, vukovi, ZetaMan