Volvo V70

1

Volvo V70

offline
 • Pridružio: 15 Avg 2006
 • Poruke: 2381
 • Gde živiš: Trenutno nigde...

Glupo je da sada uporedjum staru verziju sa novom jer noviji model jos uvek nisam imao prilike da isprobam.
Vozio sam nekoliko puta ovu marku automobila i sjajna je, a stariji model koji sam opet imao prilike da vozim pre nekoliko dana, je zasluzio svo postovanje, bar kod mene...


Auto kome je na kilometar satu pisalo 6oooookm me je zaista iznenadio. Dok se vozi Volvo, nista se ne primecuje, po gasu naravno, da je taj auto presao vise od pola miliona km vec sama psiha, psiha coveka natera da posumnja u stvarnu kilometrazu koju vidi na tabli. Onda pocinju fantazije i izmisljotine o automobilu koji jako dobro izgleda za tu kilometrazu. ''Pa da, ovo dugme ne radi. Ova mala ogrebotina na enterijeru pokazuje da je to ''ta'' kilometraza. Sediste je malo izlizano'' iako mnogo bolje izgleda nego automobili sa 1ooooo predjenih kilometara.
Mislim da primer koji sam vozio nije trosio nimalo ulja, ali i da jeste to bi bilo i normalno.
Jednom recju, o-d-u-s-e-v-lj-e-n sam udobnoscu, motorom, i potrosnjom dizel motora koji je trosio konstantno 6,5lit. na otvorenom pri brzini od 130km/h.. Divno! Mashinaa!

Novi model''Volvo V70
«Kada smo razvijali novi Volvo V70 željeli smo stvoriti najsigurniji automobil u segmentu,» pojašnjava Ingrid Skogsmo, Direktorica Volvo Cars centra za sigurnost. «V70 je opremljen istom sofisticiranom mrežom interaktivnih sigurnosnih sustava kao Volvo S80. Patentirana celicna konstrukcija upija energiju udara na najucinkovitiji nacin. A unutrašnji sustavi zaštite dolaze sa bocnim zracnim jastucima posljednje generacije te sustavom zaštite protiv trzajnih ozljeda vrata. Uz to, izumili smo i posve nove sustave zaštite za djecu.»
Kako bismo poboljšali sigurnost djece na stražnjim sjedalima, Volvo V70 ima još bolje razvijeni SIPS Sustav zaštite od bocnih udara – dolazi sa cvršcom konstrukcijom, produljenim zracnim zastorom i jastucima za sjedenje djece. Ovi jastuci namijenjeni su za sjedenje malo vece djece, prvi su takve vrste na svijetu, a mogu se podesiti i po visini.
Sigurnosni jastuk za sjedenje djece
Sigurnosni jastuk za sjedenje integriran je u stražnje sjedalo, podesiv je na dvije visine i omogucava sjedenje za djecu na dvije razlicite pozicije kako bi vaša djeca sjedila na odgovarajucoj visini za optimalan pogled kroz prozore i maksimalnu sigurnost. Niža pozicija sjedenja namijenjena je djeci izmedu 115 i 140 cm visine, odnosno 22-36 kg težine, dok je viša pozicija prilagodena djeci od 95 do 120 cm visine, odnosno 15-25 kg težine.
Podesivi jastuk za sjedenje omogucava optimalno vezivanje sigurnosnog pojasa bez obzira na visinu djeteta. Uz njega dolazi sigurnosni pojas s posebno prilagodenim limitatorima pritiska. Cjelokupni sklop pridonosi najboljoj mogucoj zaštiti djeteta uz pravu dozu sile pritiskanja tijekom sudara.
Zracne zavjese dulje su za 60 mm od prošle verzije koje, skupa s navedenim sustavima zaštite, optimalno štite dijete prilikom bocnog sudara. Udobnija sjedala sa jastucima za sjedenje stvaraju harmonicniju atmosferu u vozilu i omogucavaju bolje uvjete za opuštenu vožnju.
PRVOKLASNA UDOBNOST I SVESTRANOST
«Nova arhitektura vozila donijela je poboljšanja i kad su u pitanju udobnost te raznovrsnost uporabe novoga Volva V70,» naglašava Tomas Ahlborg. «Više prostora u unutrašnjosti i višenamjenske funkcije cine od Volva V70 vozilo koje se sjajno prilagodava potrebama obitelji, vlasnicima tvrtki te ostalima koji se služe automobilom u najrazlicitije svrhe.»
Više prostora za noge i one malo krupnije grade
Novi Volvo V70 prostraniji je i udobniji od svojeg prethodnika. Razmak izmedu prednjih i stražnjih putnika produljen je za 21 milimetar; stražnji prostor za noge dulji je za 48 mm, a prostor za koljena komforniji je za 21 mm. Posebno sretni bit ce putnici krupnije grade jer širina i visina prostora za ramena povecana je za 30 mm na prednjim sjedalima.
Ventilirana sjedala
Prednja Volvo sjedala smatraju se najboljima na tržištu. Stvorena su kako bi pružila najbolju udobnost i zaštitu prilikom dugih sati vožnje. Posebno podesiva sjedala dolaze kao opcija, a mogu se opremiti perforiranim kožnim presvlakama sa sustavom prozracivanja. U sjedala ove vrste ugradeni su ventilatori koji omogucavaju strujanje zraka te optimalno osvježavanje putnika u vrijeme velike vrucine ili vlažnosti. Kada su vremenske okolnosti potpuno suprotna predznaka, prednja sjedala griju putnike izborom izmedu tri temperature grijanja.
Paket za cistu unutrašnjost
Kako bismo i onim najosjetljivijim putnicima pružili idealnu atmosferu u vozilu, novi Volvo V70 opremili smo s opcijom Paketa za cistu unutrašnjost, sustavom koji se temelji na Elektronskoj kontroli klime (ECC) i Sustavom kontrole kvalitete zraka (IAQS).
Kada otkljucate automobil uz pomoc daljinske kontrole, odjel za putnike automatski se pocne ventilirati u intervalu od jedne minute – ukoliko je vanjska temperatura viša od 10 stupnjeva celzija. Paket za cistu unutrašnjost stvara punicki okoliš kojeg je preporucila Švedska udruga za oboljele od astme i alergija.
Materijali od kojih je nacinjen interijer vozila odabran je tako da emitira najmanju mogucu kolicinu štetnih tvari.
Inteligentna i svestrana funkcionalnost
«Fleksibilnost je nešto po cemu se istice Volvo V70,» s ponosom istice Tomas Ahlborg. «Puno prostora, trodijelna stražnja sjedala i veliki broj inteligentnih funkcija cine utovar i putovanje u Volvu V70 pravim užitkom.»Preklopivi stražnji postav u novom Volvu V70 možete konfigurirati tako da imate dva jako udobna sjedala s prakticnim preklopom za ruke u sredini. Nasloni na sjedalima mogu se sklopiti tako da omoguce smještaj dugih predmeta. A mogu se i preklopiti kako bi omogucili sjedenje za dodatnu osobu. Stražnje naslone moguce je pomicati na najrazlicitije nacine pa sami možete konfigurirati prtljažni ili putnicki prostor po želji.
Podnica prtljažnog prostora opremljena je aluminijskim šinama i pokretnim sidrištima za zaštitu tereta. Sidrišta se mogu povuci kada nisu u upotrebi i osloboditi prostor za druge svrhe. Utovar se može olakšati i opcijskim elektricnim podizacima stražnjih vrata. Ona se otvaraju pritiskom na komandu daljinskog upravljaca, a sve je ostalo prepušteno hidraulici automobila. Vrlo korisna funkcija kad su vam ruke zauzete teretom.
Raspoloživ je i široki raspon držaca i dodataka za prijevoz opreme poput bicikala, kajaka, skija i snowboarda. Spomenuta oprema može se prevoziti i unutar automobila, sigurno pricvršcena za podne šine uz pomoc specijalnih držaca.
Napredni vozni sustavi i pogon
Kao i svaki drugi Volvo i V70 donosi niz sustava namijenjenih povecanoj sigurnosti vožnje.
«Najbolji nacin da zaštitite putnike u vozilu je taj da pokušate izbjeci sudare,» pojašnjava Ingrid Skogsmo, Direktorica Volvo Cars centra za sigurnost. «Zato smo razvili cijelu nisku naprednih sustava koji djeluju inteligentno kako bi pomogli vozacu u teškim situacijama, bez opasnosti da od njega preotmu funkcije upravljanja ili pracenja tijeka situacije. Cilj je vozacu pomoci da donese ispravne odluke te ga upozoriti na moguce nacine izlaska iz pojedine situacije.»
Sustav upozorenja od sudara s potporom za kocenje
Stražnji udari u vozilo cest su tip saobracajne nezgode. U vecini slucajeva glavni je uzrok taj da vozac ne uspijeva na vrijeme reagirati. Volvo je razvio CWSB sustav koji izbjegava udare u vozilo koje se nalazi ispred vas, ili smanjuje posljedice samoga udara. Radarski senzor stalno nadzire prostor ispred vozila i ukoliko se previše približite vozilu, sustav vas upozorava crvenim svjetlom i zvucnim signalom. Ukoliko ni tada ne reagirate na vrijeme, ukljucit ce se sutav potpore koji aktivira kocnice.
ACC sustav za održavanje razmaka
Kako bi vozac zadržao siguran razmak od vozila koje vozi ispred njega, ACC sustav stalno provjerava distancu izmedu vozila i automatski podešava brzinu vozila kako se razmak ne bi previše smanjio. Sustav se aktivira tako što se željena brzina podešava u rasponu od 30 do 200 km/h, a potom odabire i minimalni vremenski interval koji se mora poštovati izmedu vas i vozila ispred. Možete odabrati izmedu pet razlicitih vremenskih intervala.
6-cilindarski turbo motor
«Novi Volvo V70 donosi poboljšanja i u segmentu motora,» napominje Tomas Ahlborg. «S više cilindara i novom turbo tehnologijom, naši ce kupci sada osjetiti uzbudljivije performanse uz vrhunsku udobnost vožnje. Iskustvo vožnje u novom V70 totalni je doživljaj u svakom pogledu.»
Po prvi puta, Volvo V70 sada je dostupan i sa snažnim 6-cilindarskim motorom. Baza je iznimno kompaktni 3.2 litarski redni aluminijski motor koji je svoju premijeru doživio u modelu S80 u proljece 2006. U Volvu V70 dolazi u verziji normalno aspiriranog motora, ali i u turbo inacici snage 210 KS i s najmanjim okretnim momentom od 400 Nm. Motor postiže izvanredno ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 7,2 sekunde.
Nešto manji cilindar turbo motora kompenziran je turbopunjacem i posebno ucinkovitom twin-scroll tehnologijom.
«Ovaj motor optimiziran je kako bi osigurao posebno sportski doživljaj vožnje, što Volvu V70 daje potpuno novu dimenziju i dojam,» komentira Tomas Ahlborg. «Pred nama je vjerojatno savršen automobil za aktivnu obitelj, automobil koji donosi ekstra uzbudenje i za onoga koji je entuzijast vožnje. U isto vrijeme motor je programiran za najviše moguce performanse uz najmanju potrošnju goriva i smanjenu emisiju štetnih ispušnih plinova.»
AUDIO SUSTAV SVJETSKE KLASE
«Zvucni sustavi Volva spadaju medu najbolje na svijetu,» istice Tomas Ahlborg. «A samo najbolje na svijetu može biti dovoljno dobro i za novi Volvo V70. U suradnji s vrhunskim proizvodacima audio opreme razvili smo prvoklasni audio sustav s digitalnim Alpine pojacalom, Dolby Pro Logic II Surround sistemom i izvanrednim zvucnicima koje proizvodi danski specijalist Dynaudio. Zvuk u novom Volvu V70 donosi audiofilsko iskustvo najviše svjetske razine.»
Digitalna tehnologija ugradena u V70 stvara apsolutno prirodan akusticki doživljaj. Podešavanje zvuka u suglasju je s interijerom vozila te odlicno pozicioniranim zvucnicima. DSP tehnologija digitalne obrade signala brine o tonskoj krivulji koja je ugodena u skladu s prirodnim akustickim svojstvima. Digitalna tehnologija nadzire i najmodernije Alpine pojacalo klase D koje karakterizira niska potrošnja i visoka ucinkovitost. To znaci da se manje zagrijava od analognog pojacala i ima kompaktnije dimenzije. Pojacalo dolazi i s ugradenom ICEPower tehnologijom danskog proizvodaca Bang & Olufsen koja pridonosi kristalno cistom i snažnom zvuku, sve do najdubljih bas tonova.
Tri razine zvuka i Dolby Pro Logic Surround II
U svim verzijama Volva V70 raspoložive su tri audio opcije: Performance (4x20 w pojacalo sa 6 zvucnika), High Performance (4x40 W pojacalo s 8 zvucnika) te Premium Sound (5x130 W pojacalo s Dolby Pro Logic II Surround i 12 Dynaudio zvucnika). Ovaj sustav može se nadopuniti niskotonskim zvucnikom ispod podnice prtljažnika, a pokrece ga digitalnom pojacalo snage 2x130 W.
Volvo je prvi proizvodac automobila koji dolazi s tvornicki ugradenim zvucnim sustavom s Dolby Pro Logic Surround. Ova je tehnologija razvijena kako bi osigurala autenticno višekanalno iskustvo, a prvi je put predstavljena 1997. u modelu Volvo C70. Posljednja generacija Dolby Pro Logic II Surround sustava ugradena je u V70. Rijec je o 5.1 kanalnom sustavu širokog zvucnog profila na prednjim sjedalima i autenticnim stereo efektom i punom širinom zvucnog signala na stražnjim sjedalima. I što je najvažnije, zvuk na prednjim i stražnjim zvucnicima skladno je uklopljen u prirodnu harmoniju.
izvor: cvb.hrRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • FAMAS  Male
 • Legendarni građanin
 • Ivan Milanović
 • Pridružio: 10 Avg 2007
 • Poruke: 5475
 • Gde živiš: Strawberry Field

Volvo je dugo imao vrlo ''hladan'' dizajn, i po tome se razlikovao od ostalih evropskih automobila. Uz njega je i SAAB bio takav slican. I je dan i drugi su vrlo kvalitetni automobili, ali vrlo nemastovito odradjeni. Kasnije su vise bacili akcenat na dizajn, i danas su to sto jesu.offline
 • Pridružio: 15 Avg 2006
 • Poruke: 2381
 • Gde živiš: Trenutno nigde...

Volvou je na prvom mestu uvek bila udobnost i sigurnost, a zadnjih 15 godina doterali su dizajn i motore do savrsenstva...

Motori su jako kvalitetni kad prolaze 5oooookm bez problema, a potrosnja novog odnosno starog dizela od 185 konja trosi 5lit. na 100km. Licno sam se uverio.

offline
 • FAMAS  Male
 • Legendarni građanin
 • Ivan Milanović
 • Pridružio: 10 Avg 2007
 • Poruke: 5475
 • Gde živiš: Strawberry Field

Volim ja i SAAB i Volvo. Kod nas ih relativno malo ima, i delovi i odrzavanje su dosta skupi. Druga stvar je sa kamionima Volvo i Scania, oni su veoma popularni kod transportnih firmi i dosta ih ima.

offline
 • Pridružio: 15 Avg 2006
 • Poruke: 2381
 • Gde živiš: Trenutno nigde...

Volvo se retko kvari, a odrzavanje je ono od cega nas narod mnogo pati, ali razumem ih jer nema delova. Svedjani su narod koji ne pate o tome koji ce auto da voze, a vecina mojih kolega i ne odrzava svoje automobile sto se ulja tice itd. Kad kaze da na svojim kolima nije menjao nista, ja verujem. I ja volim SAAB ali Volvo je kvalitetniji auto bar po meni, a manju potrosnju ima sigurno...

offline
 • FAMAS  Male
 • Legendarni građanin
 • Ivan Milanović
 • Pridružio: 10 Avg 2007
 • Poruke: 5475
 • Gde živiš: Strawberry Field

Hit-Man ::...Svedjani su narod koji ne pate o tome koji ce auto da voze, a vecina mojih kolega i ne odrzava svoje automobile sto se ulja tice itd...

Ovo je tacno. Koliko sam ja automobila iz inostranstva vidjao da su u extra full stanju a pred generalnom... Ljudi samo sipaju gorivo i teraju. Jedan moj komsija uvezo iz Austrije Golfa 4 TDI, crven, od spolja odlican... Evo, kaze sprema se za generalnu. Kao presao je sto i kusur hiljada a motor u katastrofa stanju kad ga otvorili.

offline
 • Pridružio: 15 Avg 2006
 • Poruke: 2381
 • Gde živiš: Trenutno nigde...

Retki su ti sto odrzavaju automobile ovde..
Kad je auto star kazu da nije za odrzavanje, a kad je nov, idu samo u servis dok ima garancija oko 5god. i kasnije ga zamene za drugi...

offline
 • FAMAS  Male
 • Legendarni građanin
 • Ivan Milanović
 • Pridružio: 10 Avg 2007
 • Poruke: 5475
 • Gde živiš: Strawberry Field

Jbg. To je potrosacko drustvo. Njima je auto isto kao i mobilni, TV, kompjuter... Potrosna stvar. Kod nas se krpetari sve dok moze da ide.

offline
 • Pridružio: 15 Avg 2006
 • Poruke: 2381
 • Gde živiš: Trenutno nigde...

Pa i ovde krpetare brate ovakvi kao ja sto se zaljube u neki auto i kojima je interesantno da popravljaju svoj auto, perem, poliram, farbam, usisavam.... a oni ne.
Kupe novi Volvo na kredit, vodu vidi samo kad je bas nuzno, usisavanje...(ja perem auto svake subote), voze 5-6god. predju 6000milja i zamene za opet noviji model i tako uvek imaju 2-3god. star auto...

offline
 • FAMAS  Male
 • Legendarni građanin
 • Ivan Milanović
 • Pridružio: 10 Avg 2007
 • Poruke: 5475
 • Gde živiš: Strawberry Field

Pametno, ako gledas iz njihovog ugla. Ulaganje minimalno, a vozis uvek dobar auto.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 740 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 734 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1798 - dana 19 Sep 2019 18:42

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, ekser222, Kos93, krunomiletic5, pera12345