Problem – procesor od 1.93GHz na 1.14GHz

2

Problem – procesor od 1.93GHz na 1.14GHz

offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3002
  • Gde živiš: Valjevo

Milos ::|_MeD_| ::
Meni se to povremeno desavalo na starom kompu sa tim cipsetom.
Podignes FSB sa 100 na 166 i gotovo.
ovako nesto
http://www.pcstats.com/articleimages/200307/aopenak79d400_bios2.jpg


GUZ - Glavom U Zid
Ajde ti meni objasni uzrok zasto se to desava?


Najčešći uzrok je slaba CMOS baterija u kombinaciji sa iznenadnim nestankom struje.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 34
  • Gde živiš: Leskovac

hvala na odgovorima, ja to sam ne bih znao da uradim! ako može neko detaljno uputstvo ili da odnesem u servis i tamo da mi to odrade!
pozz



rip
  • argus  Male
  • Anti Malware Fighter
    Rank 2
  • Pridružio: 27 Apr 2008
  • Poruke: 9160
  • Gde živiš: Prokuplje

Potrebno je da udjes u BIOS i postavis setovanja na default, klik na OK, sacuvas sa F10 i restartujes komp.

Znaci treba da nadjes ovako nesto




U buios ulazis, restart pa klikces delete.

offline
  • Milos  Male
  • Super građanin
  • Hardware manager Etliop
  • Pridružio: 22 Jun 2008
  • Poruke: 1116

@drummer
Ma znam ja sta je problem,nego pitam njega da li zna,posto vidim da mu po neke stvari nisu jasne.

offline
  • PHP Developer
  • Pridružio: 02 Okt 2005
  • Poruke: 546

Napisano: 18 Feb 2012 19:30

Pa ako je uzrok baterija onda netreba leciti flasovanjem biosa. Lako je rizikovati tudji kompijuter.

Dopuna: 18 Feb 2012 19:41

Neso posto neznas sam, lepo nazovi par servisa i prodavnica racunara u blizini i pitaj koliko kosta da ti zamene bateriju i podese bios to je 5 min posla nebi trebalo da kosta mnogo.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 34
  • Gde živiš: Leskovac

argus ::Potrebno je da udjes u BIOS i postavis setovanja na default, klik na OK, sacuvas sa F10 i restartujes komp.

Znaci treba da nadjes ovako nesto




U buios ulazis, restart pa klikces delete.



u bios znam da udjem, da li samo treba da uradim ovo, odnosno kliknem na Load Optimizad Defaults i OK i onda sačuvam?
da li će to rešiti moj problem i da li je bezbedno da to odradim?
hvala

offline
  • PHP Developer
  • Pridružio: 02 Okt 2005
  • Poruke: 546

bezbedno je
ako ne pomogne podesi rucno na 166
http://prohardver.hu/dl/cnt/2003-12/285/giga/bios/fsb.jpg

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 34
  • Gde živiš: Leskovac

ok probaću pa ću da vidim...
a da li je bezbedno ručno da podesim ovo što mi predlažeš sa slike?
pozz

rip
  • argus  Male
  • Anti Malware Fighter
    Rank 2
  • Pridružio: 27 Apr 2008
  • Poruke: 9160
  • Gde živiš: Prokuplje

Bezbedno je, ali u naskorije vreme promeni bateriju na ploci.
Prilikom nestanka struje, ili ako izvuces napajanje iz stekera, poremeti se bios, zato sto baterija ne drzi struju.

offline
  • PHP Developer
  • Pridružio: 02 Okt 2005
  • Poruke: 546

tvoj rpocesor ima mnozilac 11.5*166 daje 1909 sto je brzina koji kazes da je imao

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 676 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 0 sakrivenih i 665 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dimitrise93, Ilija Cvorovic, Ivan Campo, komesm, lekso, Mixelotti, ObelixSRB, RecA, Srki94, vlvl, voja64