Dalja diskusija nema svrhu?

22

Dalja diskusija nema svrhu?

offline
 • Pridružio: 14 Okt 2012
 • Poruke: 3611
 • Gde živiš: Herceg Novi

Cipelica~ :: Kakav krivac Ljiljo, o čemu ti?

Po onome što si napisala u par postova, nisam sigurna da si pratila od početka temu koja je zaključana a prije neki dan i obrisana. Takođe, čitajući u ovoj temi šta si pisala, nisam sigurna da si i ovde od prve poruke sa kojom je i započeta tema sve pročitala. A čovjekove poruke kroz mikroskop gledaš, da ti ne promakne slovo... Opet kazem, nisam sigurna da si obe teme od početka pratila.

Citat: Čemu paranoja?

Uplaši me bre, sreća da je bila dežurna doktorica ovde. Što kaže neprimetna - nije mi ništa. LOL Ne brini za mene, okružena sam sa 70 ljekara, sarađujemo, neko bi valjda primijetio postoje li simptomi šifre F. Razz

Odoh sada da prebiram po ljekovima, šta da dam a ne da popijem. Very HappyRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 01 Mar 2017
 • Poruke: 475

Čitala sam sve poruke, od početka.
Nisam baš kroz mikroskop, nemoj mi zameriti, drugom ću prilikom Very Happy

Samo na osnovu toga što sam rekla da Sloba nije za supervizora,
ti si napisala da sam rekla da je krivac i da raspirujem vatru.
Zato sam pomenula paranoju. Ne da bih te uvredila, to sigurno.

Btw, ja sam sinoć vatru smirila,
uzmi mikroskop, možeš i lupu, pa pročitaj Very Happy Very Happy


Ne volim da mi ljudi guraju u usta reči koje nisam rekla
ili da spinuju i menjaju kontekst mojih postova i reči,
pa bih te uljudno zamolila da to ne činiš.


Inače, jako volim da čitam tvoje postove, dopada mi se i tvoj stil i vedrina.

Veliki pozdrav za tebe! Poljubacoffline
 • Programer
 • Pridružio: 23 Maj 2012
 • Poruke: 4560

Neprimenta ::Posebno mi se dopada deo o mladim ljudima ( Vasa, mpman, Srki, ima ih još, ne mogu da se setim, možda E.L.I.T.E..)
Iako posećujem forum svaki dan i redovno prijavljujem spam / duple teme i slično, ne verujem da bih bio dobar izbor za urednika. To je ipak mesto za one koji mogu više da mu se posvete. Možda još uvek nemam porodicu, ali me svakako očekuju neke obaveze koje će mi oduzimati dosta vremena. Kad se odvojim moći ću da razmišljam o drugim stvarima.

offline
 • Aco  Male
 • Moderator foruma
 • Aleksandar
 • Pridružio: 12 Maj 2006
 • Poruke: 16823
 • Gde živiš: /home/aco

_Sale ::

I, da.
Dobrodošao nazad, Fil. Mogao bi i neki članak da napišeš, u ime starih dobrih vremena, m? Smile


I meni je drago Smile. Taman da isprobam ono čarobno dugme koje nikad nisam pritisnuo Smile

Ništa lično ali tako mi pravilnil nalaže u slučaju otvaranja duplog naloga povotovo od nekog ko je već jednom banovan Wink

A moraćemo pravlinik striktno početi poštovati pošto ste svi saglasni da nam ne ide Smile

offline
 • _Sale  Male
 • Prijatelj foruma
 • Pridružio: 30 Jul 2010
 • Poruke: 13146
 • Gde živiš: Z-moon

Ako Fil to hoće, treba mu otključati stari nalog.
Ovaj je i onako privremen, pa Aco može na tom nalogu da vežba banovanje kasnije. Mr. Green

offline
 • Aco  Male
 • Moderator foruma
 • Aleksandar
 • Pridružio: 12 Maj 2006
 • Poruke: 16823
 • Gde živiš: /home/aco

Tuga je pa ga se ne pita. A i ti kao stari moderator bi trebao znati kako ide proces za otključavanje takvog slučaja.A iskreno ja kao moderator ne bi ni prekršio to pravilo pogotovo kada se radi o njemu. A i zbog straih duhova na forumu koji bi mogli isto da traže.

Imam bolji predlog on neka otvara a ja ću pritiskati čarobno dugme Smile da vežbam Smile, ko zna možda i postanem dobar moderator zbog toga Smile. l onako sam 24 sata na forumu baš me interesuje kad bi mi dosadilo Wink

Možda se u meni krije jedan Rogi koji je lak na obaraču Wink

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10790

A, kako bi tačno odvojene mod zone rešile problem zbog kojeg je otvorena tema? Po toj logici, Rogi je mogao i imao apsolutno pravo da zaključa temu i niko živ ne bi mogao ništa protiv toga da mu kaže, a Slobi i meni bi ostalo samo da preskačemo taj forum.

Vama smetaju moderatori kojih nema (?!) Ne znam da li ste primetili ali... Oni nisu tu pa nisu tu smešak Kako će činjenica da nisu više moderatori da nadoknadi činjenicu da mi njih zapravo i nemamo? Postoji jasno definisan pravilnik koji tačno definiše šta znači biti moderator. Razumem da mora da se bude nešto fleksibilniji, ali i tome mora da postoji granica, zar ne?

Međutim, bolna istina je sledeće. Celom forumu na ovaj obim postova ne treba više od četiri moderatora, što pokriva i slučaj da je jedan na bolovanju. Uz sistem prijavljivanja poruka, ne treba ni toliko. Zašto? Koliko se sećam svog eksperimentisanja sa phpBB-om nije nemoguće omogućiti aktivnom članstvu glasanje o brisanju poruke ili zaključavanju teme. Po takvom sistemu, moderator bi bio potreban samo za izmene postova, eventualno prebacivanje tema i sankcionisanje učesnika. Samo razmišljam naglas.

Autonomne mod zone ne mogu da funkcionišu ne zbog samog sistema, već što nemate više ljude koji bi učestvovali u svemu tome. Imali bi prazne delove foruma koje vidi samo jedan čovek. Zapravo, to sve već postoji smešak I, znate šta, niko ih ne koristi.

Odavno postoji ona: ,,ako hoćete da izgubite člana, dajte mu da bude moderator".

N'o, zaista nikome ne želim da solim pamet o organizaciji. Ovo je sve razmišljanje naglas, ništa više, ništa manje. Kao što rekoh, ja sam svoju moderatorsku funkciju dobrovoljno napustio i smatram da nemam više prava da se mešam u strukturu uredništva - jer sam od toga odustao.

offline
 • Peca  Male
 • Glavni Administrator
 • Predrag Damnjanović
 • SysAdmin i programer
 • Pridružio: 17 Apr 2003
 • Poruke: 23208
 • Gde živiš: Niš

mpman ::Nije bilo sve tako savršeno u praksi.
Nismo imali pojma šta ko sve može, a šta ne može da vidi, šta može da se izglasa, a šta ne, a bilo je i teže tražiti savet od starijih kolega jer - pojma nismo imali ko šta može da vidi. A onda se desi 'clash of the titans' u mojoj modzoni, zaključam temu kad prevrše svaku meru i dobijem obaveštenje da to nisam imao pravo da uradim - zaključ'o sam temu dvojici supermoderatora u mod zoni. I na kraju se još desi da mi saradnici bivaju izvređani jer su 'samo saradnici'; k'o da odbor direktora priča o sudbini čistačica - i to pred njima. Tako je bar meni to ostalo u glavi.


As I said - supermoderatore je trebalo ukinuti.
Nema njih = nema ko da ti se meša u modzonu.

Nije se znalo ko šta vidi?
Kako?
Saradnik si = cimaš glavnog moderatora u svojoj modzoni.
Glavni moderator si u svojoj modzoni = ne cimaš nikog, donosiš pravila.

Ne može prostije.

Opet kažem - greška je što tada nisu supermodovi ukinuti - i što nismo ostavili jednu "glavnu modzonu" samo (i opet naglašavam samo) za tehnička pitanja.
Pravila svako u svojoj modzoni - usklađen sa glavnim pravilnikom.

A šta ko od modzona vidi = boli te jednostavno uvo za to.
Šta ti vidš = znaš = i to je jedino trebalo da bude bitno.

Ako je neka poruka u forumu koji niko ne moderiše, prijaviš poruku - ja sam trebao da preuzmem na sebe moderisanje takvih poruka.

Ne može jednostavnije.

offline
 • Pridružio: 11 Jul 2015
 • Poruke: 1321
 • Gde živiš: Univerzum br.8

MyCity Reality ili ti MyCity Zadruga, a može i MyCity Parovi. Od svega imamo po malo Laughing
Kud svi Turci tu i mali Mujo, pa ne može ovo da prodje i bez mog udela u ovoj temi! Wink
Sjajna tema. Barem su se svi koji znače nešto na ovom forumu okupili. Meni ovo liči na one odlične španske serije, sa puno obrta,misterije, zapleta raznih, raspleta pojedinih situacija koje vuku poreklo od ranije... Uglavnom dobili bismo Oskara za scenario. Za glumu i glumce, baš ne, možda za neke sporedne uloge bismo bili nominovani.
Hajde da se vratim temi. Sloba je apsoslutno u pravu, bez ikakvog ali u ovom slučaju. Koliko vidim ispoštovao je kompletan protokol (pitanje u toj vašoj mod zoni) pre nego što je otvorio ovu temu. Nije dobio odgovor, isključio se iz moderatora i pokrenuo ovu temu.
U korist Slobe još jedan argument. Mnogi su se našli da mu objašanjavaju kako to što je Rogi uradio ili kako mu se obratio nije baš nešto. Ko smo mi da prosudjujemo kako je to Sloba doživeo? On je doživeo to na način kako je doživeo i sa te strane je regaovo i bio je u velikoj većini odgovora odmeren. To što se nekima ne svidaj način na koji Sloba brani stav i gde stalno postavlja jedno isto pitanje " Da li je pravilnik foruma u tom konkretnom slučaju prekršen ili nije?" Ne dobismo odgovor ni od koga, ali dobismo 22 stranice ove teme, obrisanu spornu temu i još po nešto.
Sa strane običnog korisnika na ovom forumu, mogu samo iz svega napisnog u ovoj temi, da vidim da ovde medju moderatorima, sadašnjim i bivšim ima mnogo nerazjašnjenih ličnih stvari. To rešavajte na način za koji smatrate da je ispravan. Nemam nikakv savet u vezi ovoga. Oni što su otišli - otišli su, oni koji su ostali tu ostali su. MyCity će i sa njima i bez njih živeti.
Da li je potrebna reorganizacija te moderatorske zone ovog dela foruma? Da potrebana je. U kom i kakvom obliku to neka uredništvo odredi.
Da se kratko osvrenem na neka moja iskustva sa moderatorima na opštem i teach delu foruma, pošto je vojni deo foruma posebna priča u koji jako retko zalazaim, baš zbog atmosfere kakva je tamo. U početku mog bivstvovanja na ovom našem forumu, baš mi je Rogi, a čini mi se i Aco (nisam za Acu siguran, tako da se izvinjivam, ali koliko se sećam i on mi je jednu ili dve poruke obrisao, ali to nije bitno za poentu koju hoću da ovde iskažem), kao što napisah, baš u delu IT dešavanja u svetu, poruke, odnosno teme, koje su po mom skromnom mišljenju bile za IT deo, brisane su mi sa obrazloženjem "ne odgovaraju tom delu". OK. Prihvatam stav moderatora da smatra da nešto nije za objavljivanje, ali ono što sam od tada naučio jeste, da sam taj deo foruma izbegavao u smislu da dalje nešto objavim. Shvatio sam da je Rogi brz na brisanju poruka, prihvatio to i posle sam možda objavio još 3-4 vesti za koje sam se iznenadio da nisu bile brisane. U nekim temama na tom delu sam normalno učestvovao u diskusijama. Inače tema koja je zaključana i zbog koje je sve ovo nastalo po mom opet skromnom mišljenju je trebala biti brisana, jer ne znam po kojim kvalitetima je spadala u IT dešavanja u svetu?
Drugo neko iskustvo koje sam imao sa našim supermodaretorom Dušanom, za koga mogu samo da kažem da je bilo jako pozitivno i korisno. Čovek mi je jako lepo u par rečenica objasnio šta je dozvoljeno, šta nije i to sam prihvatio i posle nismo ni on, ni ja, niti bilo ko drugi od članova imali problema sa nekim mojim odgovorima ili učestvovanjem u bilo kojoj temi.
Šta može da se zaključi iz ova dva slučaja? Jedan pristup je ok, drugi nije. Nije svako za moderatora foruma. Treba imati živce ponekad "ko' konj" da bi se izborio sa nekim nerazumnim članovima.
Uglavnom odlazak pojedinih moderatora zbog ovoga što je Sloba pokrenuo, vidim iskreno kao napredak. Jedino mi je u celoj priči žao što je Sloba otišao sa mesta moderatora, smatram da je bio vrlo koristan na tom mestu, ali ako on to želi onda da mu poželim dobrodošlicu medju običan plebs. Smajli
Inače na ovaj forum najčešće dolazim da se opustim i zabavim. Ozbiljan sam u temama koje zahtevaju ozbiljnost, a u drugima gledam da se lepo isćaskam i opustim.
Mogao bih još što šta , argumentovano da se razumemo, da dodam, ali je i ovo dovoljno, sa obzirom šta je sve iz ove teme proisteklo, da što se kaže, ne dolivam(o) ulje na vatru.
Da razjasnim da nikoga od vas, sa foruma, ne znam niti privatno, niti lično, možda par PP i to je sve. Ovo sam napisao samo iz razloga pošto se dosta vas poznaje lično, što samnom nije slučaj, pa da ne bude da znam sigurno nekog.
I po onoj staroj "Kralj je mrtav! Živeo kralj!" tako je i "MyCity je mrtav! Živeo MyCity!"
Preživeće ovaj forum i ovo. Bez dileme.
Ziveli

offline
 • Pridružio: 10 Okt 2005
 • Poruke: 13526
 • Gde živiš: Beograd

mpman ::A, kako bi tačno odvojene mod zone rešile problem zbog kojeg je otvorena tema? Po toj logici, Rogi je mogao i imao apsolutno pravo da zaključa temu i niko živ ne bi mogao ništa protiv toga da mu kaže, a Slobi i meni bi ostalo samo da preskačemo taj forum.
...

Imali smo takav slučaju za vakta te autonomije. "Ja ću da zaključam temu u mojoj modzoni, i baš da vidim ko će da me spreči".
I?
Kao što rekoh, niko nije mogao da spreči autonomnog moderatora. Iako NE SME da zaključa temu u mod zoni. Jbš pravilnik, jbš diskusiju, jbš poziv da se uključimo i pomognemo savetima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 536 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 2 sakrivenih i 522 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Buda Baba, goran.vvv, hyla, ILGromovnik, JOntra, kybonacci, Leonardo, nenooo, raskoljnikov, Shilok, stringer bell, zlaya011