Asta la vista Arnold

Asta la vista Arnold

offline
  • boksi  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 474

Junak holivudskih akcionih filmova i nekadašnji mister univerzum Arnold Švarceneger od danas postaje i bivši guverner Kalifornije, posle dva mandata provedenih na toj funkciji.

Arnold Švarceneger, koga će mnogi pamtiti kao holivudskog "Terminatora", funkciju guvernera "zlatne države" posle sedam godina prepušta dosadašnjem državnom tužiocu, demokrati Džeriju Braunu.



Robusni Austrijanac, čiji su mišići postali jedan od lajtmotiva holivudskog velikog platna osamdesetih godina nije mogao ponovo da se kandiduje za istu funkciju jer su po zakonu moguća samo dva mandata.

Švarcenegerova podrška na kraju drugog mandata opala je samo na 22 odsto glasova, dok je budžetski deficit najatraktivnije savezne američke države utrostručen i iznosi 28 milijardi dolara, a nezaposlenost je blizu 13 odsto, što je propraćeno spekulacijama o mogućem ekonomskom fijasku Kalifornije u američkim medijima.

Ekonomski rezultati, koje ostavlja svom nasledniku na guvernerskom mestu, nisu sjajni, i verovatnije je da će među sugrađanima biti duže upamćen kao junak holivudskih "blokbaster" filmova, a ne političar.

U izjavi medijima Švarceneger se pravda da bi zaduživanje bilo manje da je znao da će doći do krize.

Austrijanac koji je ostvario dvostruki američki san

Švarceneger, sin šefa lokalne policijske stanice, rođen je u malom austrijskom selu, 1947. godine.

mao je već 21. godinu, govorio je veoma slabo engleski sa jakim nemačkim akcentom kada je došao u Ameriku da gradi filmsku karijeru, što je više puta priznao.

Američki mediji su posebno isticali da je Švarceneger najpoznatiji američki imigrant koji je uspeo da savlada sve teškoće sindroma "engleskog kao stranog jezika", i postane najpoznatiji glumac u holivudskim "blokbaster" filmovima u poslednjoj deceniji dvadesetog veka.


Izvor i nstavak: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/820946/Asta+la+vista+Arnold



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1212 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 1169 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, AMCXXL, Andrija357, babaroga, BORUTUS, Bubimir, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Duh sa sekirom, FOX, GenZee, Georgius, havoc995, ILGromovnik, jaeger, krkalon, Kruger, Krusarac, Krvava Devetka, ladro, Lieutenant, lord sir giga, Lubica, manda87, mercedesamg, pera bager, samsung, Sančo, sombrero, theNedjeljko, tubular, vasa.93, VJ, Vlada78, voja64, VP6919, vukovi