Zanimljive vesti

16

Zanimljive vesti

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Otvoren hotel od leda u Karpatima


Da biste posetili neki hotel od leda više ne morate da putujete na daleke ledene destinacije. U rumunskim Karpatima otvoren je jedan mali hotel od leda, namenjen turistima koji žele da uživaju u netaknutim šumama u jednoj od najvećih divljina u Evropi.

Hotel bi trebalo i ekonomski da pomogne ovom siromašnom regionu. Aktivisti za zaštitu životne sredine upozorili su da bi ogromno siromašvto moglo da ugrozi Karpate, u kojima još uvek žive divlje životinjske i biljne vrste kojih više nema na drugim mestima.

Hotel od leda u blizini grada Sibiu u Karpatima nalazi ima osam soba. Napravljen je od leda iz obližnjeg jezera, a koštao je manje od 12 hiljada dolara. Gradjen je mesec dana.

www.b92.net



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Novine umesto toalet-papira
Izvor: FoNet
Bukurešt -- Jedan funkcioner u Rumuniji podređenima naložio da umesto toalet-papira na poslu koriste novine.

Načelnik Direkcije za kulturu u rumunskog regionu Vrancea onemogućio je svojim službenicima da koriste toalet papir, osim ako ga donesu. S obzirom na finansijske probleme s kojima se Direkcija suočava, on je odlučio da više ne nabavlja toalet-papir i da umesto njega budu korišće stare novine.

"Na žalost, finansije nam više ne dopuštaju da kupujemo toalet-papir, pa sam odlučio da pomognem službenicima tako što sam uzeo primerak lokalnih novina i izrezao ih na komadiće. Mogu vam reći da sasvim dobro služe svrsi", rekao je načelnik.

Službenici nisu zadovoljni odlukom, a jedna od zaposlenih navodi da se korišćenjem novinskog umesto toalet-papira izlaže riziku od zaraze.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&.....ategory=15



offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Kako će poznati proslaviti Dan Zaljubljenih?
Utorak, 14. februar 2006. 11:20

Beogradski list “Kurir” je sproveo anketu medju poznatim parovima našeg javnog života o tome da li i kakao slave Dan zaljubljenih. Medju anketiranim bilo je muzičara, glumaca, sportista a odgovri su… interesantni.

Kad beše taj Valentin?

Manekenka Adriana Čortan i muzičar Željko Joksimović ne pridaju veliki značaj prazniku ljubavi. Na pitanje šta će raditi danas Adrijana je odgovorila:

“A kada je to? Zaista ne obraćam pažnju na Dan zaljubljenih. Voljeno biće treba obradovati poklonom ne samo tog dana. Svaki dan treba da bude praznik ljubavi. Ali dobro je što ste me podsetili, imam još vremena da smislim čime ću iznenaditi dečka”.

Poznati reper Dalibor Andonov Gru je rekao da on i njegova devojka Danica Prvulović, manekenka, ne pridaju poseban značaj ovom datumu.

“Da budem iskren 14. februaru ne posvećujemo neku posebnu pažnju, za nas je to dan kao i svaki drugi. Imao sam neke ideje za poklon ali na žalost nisam uspeo to da izvedem”, kaže za “Kurir” Gru.

Svetog Valentina ne slave ni Marija Savić, mis fitnesa i njen muž Aleksandar Srećković Kubura, glumac.

“Ne pridajem značaj tom prazniku jer je za Aleksandra i mene svaki dan - dan ljubavi!”, kaže Marija.

Dan zaljubljenih kao šlag na tortu

Medjutim, ima i onih koji će današnji praznik proslaviti svečano i zaljubljeno.

Trendi trudnica Snežana Dakić-Mikić i biznismen Vlada Mikić uveliko su pripremili pklone.

“Mi praktikujeno da jedno drugom svakodnevno priredjujemo mala prijatna iznenadjenja a ovaj dan nam je kao šlag na tortu. Danas ću dragog obradovati košuljom”, rekla je Snežana, dok je njena jača polovina - suprug Vlada, za trudnicu pripremio haljinu.

I Anabela i Gagi iz grupe Fanki G će proslaviti Dan zaljubljenih.

“Tog dana se potpuno posvetimo jedan drugome. Naravno, tu su i pokloni ali ne mogu da vam otkrijem šta sam spremila za Gagija jer ne bih da pokvarim iznenadjenje.

Spotristima svaki dan za ljubav

I srpski sportisti tvrde da Dan zaljubljenih koriste kako bi voljenoj još jednom dokazali svoju ljubav.

Snežana Perić i Djordje Pantić, ovaj 14. februar neće provesti zajedno.

“Ja sam u Igalu, na pripremama, a Djordje je u Beogradu. Mi više i nismo zaljubljeni, mi se sada volimo. Što se tiče poklona, meni je sasvim dovoljno što mi Djordje uvek nešto pripremi kada se najmanje nadam - slatku poruku ili neku sitnicu”, rekla je za ”Kurir” karatiskinja.

Nataša Vukoje i Nemanja Rnić će ovaj praznik provesti zajedno a i pokloni su već spremni.

”Ovo je jedan od najlepših praznika i neizmerno mu se radujem. Ne želim da otkrijem šta sam kupila Nemanji jer hoću da ga iznenadim”, rekla je Nataša, a Rnić je dodao:

”Ma meni je svaki dana Dan zaljubljenih”.


www.mtsmondo.com

Dopuna: 15 Feb 2006 17:15

Na Dan zaljubljenih osnovan Klub razvedenih !
Utorak, 14. februar 2006. 17:09

Bogati razvedeni Kinezi iz Šangaja pozvani su danas da se pridruže prvom klubu koji je namenjen upravo njima i koji se smišljeno otvara na Dan zaljubljenih.

Oko 135 dobrostojećih žena i muškaraca učestvuje na svečanom otvaranju kluba razvedenih, osnovanom radi davanja saveta onima koji više nisu u braku i radi organizovanja raznih zanimljivih aktivnosti u zamenu za "povišu" članarinu.

"Biti oslobodjen mrtvog braka je prilika da se bude srećan. Upravo zato naš klub otvaramo na Dan zaljubljenih", rekao je tim povodom direktor kluba Šu Sin.

Kao i u drugim gradovima u zemlji, u najvećoj kineskoj metropoli broj razvoda je u porastu. Prema podacima lokalne službe za gradjanska pitanja, taj porast 2005. godine iznosio je 12 odsto, prenela je agencija AFP pozivajući se na list koji izlazi na engleskom jeziku "Orijental morning post".

(Tanjug)
www.mtsmondo.com

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Lešinari: Od homo u hetero
Izvor: FoNet
Jerusalim -- Posle skoro 10 godina zajedničkog života, dva gej-lešinara iz zoološkog vrta u Jerusalimu opredelila se za heteroseksualnost.

Jehuda i Dešik, mužjaci lešinari vrste grifon, nisu se rastajali od 1997, ali je njihova ljubavna priča sada prošlost pošto su oba našla partnere suprotnog pola, rekao je novinarima direktor vrta. Dva lešinara zajedno su sagradila gnezdo u kom su podigli i tri usvojena ptića pošto su odležali na jajima koja je u gnezdo podmetnulo osoblje vrta.

Prošle godine, Dešika je privukla jedna ženka, zbog čega je prebačen u zoološki vrt nedaleko od Tel Aviva, a Jehuda i sam posle nekog vremena našao partnerkui to na Dan zaljubljenih.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&.....ategory=15

Dopuna: 21 Feb 2006 14:19

Prosjaci i na Internetu
Izvor: FoNet
Njujork -- Prosjaci u SAD nedavno su se pojavili i na Internetu.

Izvesna Karin Bosnak je uspela da smanji dug od 20.000 dolara na kredit-kartici pošto su nepoznati posetioci Interneta na njen veb-sajt, Spasite Karin, uplatili 13.000 dolara. Ona je potom postala distributer i počela da posetioce Interneta upućuje na druge sajber-prosjake, od kojih jedan moli za pomoć kako bi mogao da plati koledž i časove operskog pevanja.

Karin Bosnak je na lokalnoj televiziji dobila da vodi jedan program, a najavila je i objavljivanje knjige o prosjačenju na Internetu.

Yahoo, jedan od najvećih pretraživača Interneta na svetu, još je 1996. otvorio kategoriju Materijalno milosrđe, a poslednji uspesi prosjaka naveli su kompaniju da kategoriju preimenuje u e-prosjačenje, pa tako sada postoji 51 takav sajt.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&.....ategory=15

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2006
  • Poruke: 118
  • Gde živiš: Zemun

Novinarska skola UNS-a
Udruzenje novinara Srbije saopstilo je da je poceo upis u novinarsku skolu namenjenu pocetnicima i pripravnicima. Za polaznike su obezbedjeni ne samo teorijska nastava u skoli i praksa u redakcijama agencija, novina, radija i televizije, vec i neoophodna obuka na kompjuterima. Skola traje cetiri meseca, a predavaci su istaknuti novinari s visegodisnjom praksom i strucnjaci za medije. Posle zavrsetka skole, polozenog pismenog i usmenog ispita, slusaoci dobijaju diplome Udruzenja novinara Srbije, svedocanstvo da su stekli preduslove za rad u javnim glasilima i sluzbama za informisanje.
Izvor Glas-javnosti.rs
DR-dodat link

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Rodjena beba teška sedam kilograma
Utorak, 21. februar 2006. 20:14

Jedna Kolumbijka rodila je devojčicu tešku sedam kilograma i deset grama, što je dvostruko više od prosečne težine beba na rodjenju, saopštila je madridska bolnica u kojoj se žena porodila.

Devojčica Aranča, duga 56,5 centimetara, "najveća je beba rodjena u poslednjih 40 godina, koliko postoji ova klinika", rekao je na konferenciji za novinare šef odeljenja neonatologije Hesus Peres Rodriges.

On je dodao da je porodjaj obavljen carskim rezom, posle 39 sedmice trudnoće, kao i da se majka dobro oseća.

Španski lekar je bebinu težinu pripisao "genetskom faktoru" i objasnio da je 38-godišnja žena pre devet godina rodila bebu tešku pet kilograma.

Ipak, Aranča nije najteža beba na svetu - u januaru 2005. jedna Brazilka rodila je dečaka teškog osam kilograma.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najteža beba ikada rodjena bila je teška 10,8 kilograma. Rodjena 1879. u Kanadi, ta beba je umrla 11 sati po rodjenju.

www.mtsmondo.com

Dopuna: 22 Feb 2006 18:08

Uništio Ferari od milion dolara
Sreda, 22. februar 2006. 13:10

Ferari vredan milion dolara uništen je prilikom saobraćajne nesreće u utorak u zoru, u blizini Los Andjelesa, saopštila je policija.

Ferari Enco (Ferrari Enzo), najskuplji i najsofisticiraniji model slavnog italijanskog proizvodjača, išao je brzinom većom od 160 kilometara na sat, na autoputu duž Pacifika, kad je vozač izgubio kontrolu. Uništeni automobil je jedan od 399 modela napravljenih od 2002.

Ferari Enco imaju 660 konjskih snaga, a za njihovu konstrukciju se koristi ista tehnologija kao za bolide Formule 1.

Taj model može da dostigne brzinu od 360 kilometara na sat.

Kola su udarila u dalekovod i od siline udara raspolutila se.

U automobilu su se nalazile dve osobe: suvozač je lakše povredjen, a vozač je pobegao sa mesta nesreće, dodala je policija ali nije navela ko je vlasnik vozila.

(Beta)
www.mtsmondo.com

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Kurs za kompjutere u 106. godini
Izvor: FoNet
Nju Delhi -- Indijka Rosakuti u 106. godini odlučila da nauči da radi na kompjuteru.

Nikad nije kasno...Nikad nije kasno...

Rosakuti se u ruralnom okrugu južne Indije prijavila na besplatan kurs za rad na računaru. U toj zemlji mali postotak stanovništva ima pristup računaru, a Vlada te zemlje je, kako bi to promenila, pokrenula širok program kompjuterskog opismenjavanja, a od čijeg je početka, 2003, više od 600.000 ljudi naučilo da koristi računar.

Rosakuti, čija porodica ima 56 članova, odlučila je da nauči da radi na računaru da je unuci više ne bi zadirkivali, a unuci je prate do škole i sa časa je vraćaju kući.

Nastavnik kaže da se Rosakuti neočekivano dobro snalazi s novom tehnologijom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&.....ategory=15

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Klinika za slomljena srca u Nemačkoj
Nedelja, 26. februar 2006. 17:00

U Nemačkoj je otvorena klinika za ljude slomljenog srca, a njeno osoblje pruža hitnu pomoć svim ucveljenim i ostavljenim osobama.

Klinika se nalazi u Minhenu, u bolnici Švabing, a ciljna grupa su tinejdžeri koji ne znaju da se izbore sa nesrećnim ljubavima.

"Slomljeno srce može prouzrokovati fizičke i psihološke probleme, od gubitka apetita što uzrokuje ubrzan gubitak težine, do neverovatne boli koja ljude tera na preduzimanje drastičnih mera", izjavila je doktorka Birgit Delisle, koja je inicijator otvaranja ove specifične klinike.

Klinika će svoje usluge pružati besplatno, a stručnjaci će savetovati pripadnike oba pola kako da se nose sa činjenicom da su ostali sami.

www.mtsmondo.com
DR-editovan link

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Izvor: Blic

Devojčica se udala za psa

Sedmogodišnja devojčica Šivam Munda udala se za psa skitnicu, jer je to deo rituala odbrane od zla koje bi, da to nije uradila, pogodilo nju i njenu porodicu. Naime, devojčici su gornji sekutići izbili pre donjih, a etnička grupa Santal u Indiji, kojoj ona pripada, veruje da takav „nepravilan“ rast donosi veliko zlo i njoj i svim članovima njene porodice. Na sreću, takav razvoj događaja može da se spreči, a jedini način za to je udaja za psa, veruju Santali.

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Pazite na pravopis kada falsifikujete pasoš!
Sreda, 1. mart 2006. 13:25

Možete da budete najbolji falsifikator na svetu, ali ako ne umete da pišete ispravno, to vam onda nije od velike koristi.

Kiparski sud je osudio Pakistanca Fazala Ur Rehmana na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja, nakon što ga je policija uhapsila kada je primetila pravopisne greške na njegovom avganistanskom pasošu.

Da nije bilo tih grešaka, njegov falsifikat bi bio gotovo savršen, piše danas kiparska štampa.
On je reč ministarstvo napisao menistarstvo, a u reči vlada, na engleskom, nedostajalo je jedno slovo, navodi list "Sajpres mejl".

"Pasoš je izgledao savršeno i napravljen je profesionalno... istražitelji su rekli da izgleda gotovo kao original", rekao je jedan policajac.

(Tanjug)

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/story.php?vest=9218

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1056 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 11 sakrivenih i 1005 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bladesu, Bokiboks, bokisha253, cavatina, cinoeye, darkangel, dragoljub11987, drimer, esx66, Fog of War, goxin, HogarStrashni, hyla, ivan1973, Karla, kokodakalo, kunktator, kybonacci, Marko Marković, mercedesamg, milenko crazy north, mnn2, nemkea71, NoOneEver Dreams, Pikac-47, rajkoplje, RJ, sevenino, slonic_tonic, Srle993, stalja, Stoilkovic, Trpe Grozni, TwinHeadedEagle, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns