Zanimljive vesti

1

Zanimljive vesti

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Kako svaki dan naizlazim na gomilu interesanthin vesti iz novina (uglavnom Glasa javnosti) , odluchih da podelim to i sa vama Wink. Predlazem da se svi prikljuche i podele sa nama zanimljivosti iz sveta.

Novine bez vesti

SEUL - Među najneobičnijim izdanjima koje u izveštaju o svetskoj štampi nabraja Svetsko udruženje novina, svakako su uzbekistanske novine "bez vesti", prenosi Tanjug. Naime, privatna dnevna štampa u Uzbekistanu može, prema važećem zakonu, da objavljuje oglase, horoskope i pojedine druge rubrike, ali ne i vesti, precizira se u izveštaju objavljenom juče u Seulu.

U Ekvatorijalnoj Gvineji, na primer, novine se fotokopiraju jer ne postoje štamparije, dok se u Mozambiku distribucija dnevne štampe obavlja faksom. U Indiji, gde se novine objavljuju na 18 jezika, postoje dvojezična pa čak i trojezična izdanja. U Jordanu, zakon obavezuje osobu koja želi da postane glavni i odgovorni urednik da prethodno odradi deset godina kao novinar. Prema istom zakonu, osnivači dnevnih listova moraju da raspolažu kapitalom od minimum 700.000 dolara.



Potera za nagim turistima

LONDON - Britanska policija organizovala je opsežnu potragu za tri osobe kada je na plaži pronađena njihova odeća, da bi se ispostavilo da su turisti otišli u hotel na spavanje nagi, posle noćnog kupanja, prenosi Beta.

U nedelju u zoru, kada je na plaži u letovalištu Skegnes, na istoku Engleske, pronađena gomila odeće od koje su tragovi stopala vodili ka moru, hitno su upućeni spasilački čamci i helikopter.

Provera u hotelu rasvetlila je "nestanak" turista, koji su policajcima ispričali da, posle noćnog kupanja, u mraku nisu uspeli da pronađu odeću, pa su odlučili da goli odu na spavanje.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 25 Jan 2004
  • Poruke: 2784
  • Gde živiš: Niš

Super bi bilo, ali da ne bude ovde obicnih postova, nego samo vesti. Neka neko od modova za zabavu stavi ovu temu kao izdvojenu i stavi napomenu u prvom postu da se u ovoj temi samo stavljaju zanimljive vesti bez komentara, a potom neka obrise ovu moju poruku.



offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Đaci se skinuli zbog lošeg stanja obrazovnog sistema

MANILA - Nekoliko filipinskih učenika skinulo je svu odeću nedaleko od predsedničke palate u Manili, u znak protesta protiv propadanja obrazovnog sistema u ovoj zemlji, prenosi Tanjug. Protestna šetnja nagih mladića, koji su u rukama nosili transparente, trajala je 15 minuta duž prometne raskrsnice u Manili, pre nego što ih je policija rasterala.

"Gola istina je da vlada nikada ne posmatra obrazovanje kao osnovno pravo građanina", navodi se u njihovoj izjavi. Prema rečima demonstranata, učenici državnih škola u Manili suočiće se ove godine sa nedostatkom od 50.000 učionica i 3,5 miliona klupa i udžbenika.

Filipini, koji su predstavljali vodeći obrazovni centar u Aziji sedamdesetih godina, godinama beleže propadanje u sferi obrazovanja zbog nedovoljnih budžetskih sredstava koja se odvajaju za državne škole, pokazuju mnogobrojna istraživanja. Tako se dešava da u nekim slučajevima profesori fizičkog vaspitanja predaju i engleski jezik, matematiku i prirodne nauke.

----------
Tvrdi da je radio 28 sati dnevno

LONDON - Britanac Džasvinder Bejnz (45) našao se na sudu zbog naduvavanja radnog učinka, tvrdeći, čak da je u jednom danu radio 28 sati u kontinuitetu.

Bejns, po profesiji socijalni radnik iz Vanboroua, na jugu Engleske, bio je plaćen po satu od jedne vladine agencije. Između novembra 2002. i aprila 2003. godine, on je u svoju radnu listu upisao da je radio sedam dana u nedelji tokom šest meseci, a da je jedini izuzetak u tom periodu bio Božić. Za "prekovremene" radne sate naplatio je 66.000 funti (97.000 evra), koje je iskoristio da isplati kredit za kupovinu luksuzne kuće sa bazenom, đakuzijem i saunom.

Ovaj prevarant, koji poseduje i kuću u Španiji, dobio je novac i od regionalne socijalne službe za 80 sati rada u vreme za koje je utvrđeno da se odmarao u Španiji. Za dan kada je putovao od Engleske do Španije, upisao je da je radio 16 sati, a sutradan da je na radnom zadatku proveo više od 24 sata.

Njegov rekord, ipak, ostaje 15. decembar 2002. godine kada je, kako je zabeležio, radio 28 sati i 24 minuta.

----------

Bugari čekaju u redu da daruju spermu!

SOFIJA - U Bugarskoj je u poslednjih nekoliko godina broj darodavaca sperme za potrebe veštačke oplodnje uvećan čak 10 puta, prenosi Srna.

Najzainteresovaniji su građevinci, koji i nisu posebno poželjni, jer njihova sperma nije dovoljno životno sposobna zbog vibracija mašina za kojima rade i prljavštine kojoj su izloženi svakodnevno. Većina ih nema visoko, čak ni srednje obrazovanje, što je uslov koji mladi supružnici postavljaju pri izboru genetičkog materijala.

Posebno je važno da donatori nisu gej. Inače, naknada za darodavce iznosi 11 evra po "isporuci". Bugarski stručnjaci kažu da su među donatorima najnepoželjniji vozači i radnici na kompjuterima, jer zbog posla kojim se bave, skoro i da nemaju šanse da postanu donatori sperme. Razlog je što sede veći deo radnog dana, a to izaziva zastoj krvi u oblasti testisa i nije dobro za proizvodnju spermatozoida.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

Želi da odgaja piliće sa četiri noge

Rumunski seljak Doru Grigoras se nada da će se obogatiti pošto se na njegovoj farmi izleglo pile s četiri noge. „Zamislite samo koliko bismo bataka dobili od kokošaka s četiri noge“, izjavio je on. On namerava da sačeka da četvoronogo pile odraste, pa da ga onda iskoristi da bi uzgajao piliće s četiri noge. Ukoliko mu uspe da „proizvede“ nov soj pilića, namerava da ih proda lancu brze hrane. Čak i ako mu to ne pođe za rukom, zaradiće velike pare samo od reklame.

--------------------------------------------------------------------------------

Zapalio pod u kući da bi oterao goste

Neki ljudi su spremni na svašta samo da nateraju nezvane goste da odu. Policija, međutim, kaže da je Din Krejg u tome otišao predaleko. Taj 46-godišnjak iz Dženive u Ilinoisu prosuo je u nedelju ujutru alkohol po podu kuće, a zatim ga zapalio upaljačem samo da bi oterao dvojicu nezvanih gostiju. Kako je saopštila policija, niko nije povređen, a Krejg je optužen za podmetanje požara. Pušten je uz kauciju od 25.000 dolara, a suđenje mu je zakazano za 9. jun.

www.blic.rs

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

VISKI PODMLAĐUJE?!

Nakon što su pivopije i vinopije dobile alibi od nauke za nalivanje svojim omiljenim alkoholnim napicima, sada je i viski dobio atribut borca protiv starenja! Kako pokazuje najnovije istraživanje škotskih naučnika, viski uništava slobodne radikale, koji su odgovorni za propadanje ljudskog organizma.

- Korisnije je piti viski nego vino. Što je viski ekskluzivniji i skuplji, to ima bolje dejstvo, jer sadrži više dragocene elagične kiseline - izjavio je tim povodom lekar Džim Sve, koji radi kao konsultant u industriji alkoholnih pića, koji takođe tvrdi da viski štiti i od raka!

Ipak, ljubitelje "vatrene vodice" verovatno će "spustiti" podatak da treba da se ograniče na samo jednu čašicu dnevno - u suprotnom, prestaju blagotvorna dejstva, a počinje pijanka! Još samo da nam naučnici dokažu kako je mamurluk dobar za zdravlje...

offline
  • Mare  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2342
  • Gde živiš: Beč / Svilajnac

U MELJINAMA ROĐENA BEBA OD ŠEST KILOGRAMA


Dragana Damjanović iz Herceg Novog rodila je 29. maja zdravu mušku bebu tešku šest kilograma i 100 grama, čime je postavila rekord porodilišta Vojne bolnice u Meljinama.

Majka je studentkinja četvrte godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu. Od pre četiri godine živi u Herceg Novom, u srećnom braku sa Sergejem, koji je zdravstveni radnik. Znala je da nosi krupnu bebu, a zahvaljujući osoblju porodilišta u Meljinama, sve je proteklo u najboljem redu.

'Aljoša je dobio ocenu 10. Presrećna sam što je medju 900 beba do sada rodjenih u našem porodilištu, otvorenom 2003. godine i ovaj delija medju bebama', izjavila je načelnica porodilišta pri Centru vojnomedicinskih ustanova u Meljinama dr Zravka Anušić.

POSLE SVAĐE SA ŽENOM, SPALIO SVU UŠTEDJEVINU


Posle svađe sa ženom oko novca, jedan Izraelac je otvorio kućni sef, izvadio svu uštedjevinu -oko tri miliona šekela [više od 600.000 dolara], i zapalio ih pred zabezeknutim pogledom svoje supruge koja je zbog toga podnela tužbu.

Ova neobična priča desila se u sredu imućnom bračnom paru iz Rehavota, nedaleko od Tel Aviva, piše list 'Jediot aharonot', prenela je agencija AFP.

'Za 36 godina službe nikada nisam video ovako nešto', rekao je jedan od vatrogasaca koji je došao sa svojom ekipom posle poziva da neko pokušava da zapali kuću.

U dvorištu kuće, policija je pronašla vreće sa ugljenisanim novčanicama.


Izvor RTS

offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

DIPLOMATSKI INCIDENT ZBOG HARIJA POTERA

Belgija je poslala Holandiji zvanično izvinjenje zbog diplomatskog incidenta koji je izazvao šef belgijske diplomatije Karel De Guht upoređujući holandskog premijera Jana Petera Balkanendea sa Harijem Poterom.

Premijer Belgije Gi Verhofstat je pozvao svog holandskog kolegu Balkanendea i izvinio se, pa bi se na osnovu toga moglo zaključiti da je nesrećni incident okončan. Mnogo ranije Balkanendea su i njegovi sugrađani upoređivali sa Hari Poterom, zbog sličnosti naočara sa onim koji u filmu nosi glumac Daniel Radklif, njegove nemirne frizure i mladalačkog izgleda.

Guht je, međutim, posle holandskog 'ne' na referendumu o Ustavu Evropske unije, praktično optužio Balkanendea za to odbijanje i u izjavi jednom flamanskom dnevniku rekao da holandski premijer nema harizmu i da je on mešavina Hari Potera i provincijskog buržuja.

To je veoma naljutilo holandsku vladu i šef diplomatije Bernard Bot je pozvao belgijskog ambasadora i uručio mu protest, što je za odnose dveju susednih zemalja događaj bez presedana. Da bi stvar bila još gora Karel De Guht je, osvrćući se na holandski referendum, rekao da su holandski glasači površni i nepouzdani.

Bernard Bot je tu izjavu ocenio kao veoma neumesnu.

izvor RTS

Dopuna: 07 Jun 2005 21:55

NOVI ROBOT SPASILAC

Konstruktori sa Univerziteta Osaka, na čelu sa profesorom Tecuom Araijem, predstavili su javnosti novog robota spasioca po imenu Asterisk.

Ovaj robot, visine 52 centimetra, nosi video kameru i ima čak šest udova, što mu ogućava da se kreće po neravnom terenu ili visi okačen o sajle prilikom spasavanja unesrećenih

izvor RTS

UHAPŠEN RASEL KROU


Glumac Rasel Krou uhapšen je zato što je navodno telefonom gađao jednog službenika njujorškog hotela 'Menhetn' u kome je odseo, saopštila je policija.

U toku prepirke sa službenikom hotela, Krou ga je navodno telefonom pogodio u lice, dodao je predstavnik policije Majk Visokovski.

Australijski glumac, koji u novom filmu 'Čovek Pepeljuga' tumači boksera, trebalo bi da se pred krivičnim sudom Menhetna pojavi u toku dana.

Krou je 2001. dobio Oskara za najboljeg glumca, za ulogu u filmu 'Gladijator'.

izvor RTS

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Britanki Rozalind Gregson doživotno zabranjeno držanje životinja
Živela sa 271 kućnim ljubimcemp

LONDON - Jedna Britanka je uhapšena pošto je inspekcija u njenom domu pronašla 271 kućnog ljubimca koji su s njom živeli u veoma lošim higijenskim uslovima.

Rozalind Gregson (55) osuđena je na tri meseca zatvora, a kazna je propraćena zabranom da do kraja života bude vlasnik ijedne životinje. Britanka živi s mužem u kući u Lenkašeru, severoistočna Engleska. Životinje, većinom psi, pronađeni su u jadnom stanju: izgladneli, bolesni, prekriveni mokraćom i izmetom. Mnogi su imali povrede i infekcije. Kraljevsko udruženje za sprečavanje nasilja nad životinjama moralo je da uspava čak devet životinja.

Kada je to udruženje u septembru pregledalo kuću, pronašlo je 246 pasa, 16 ptica, sedam mačaka, jednog zeca i jednu činčilu. Odbrana 55-godišnje žene je kao argument istakla njenu opsesiju životinjama koja datira od smrti njenog sina od prevelike količine droge pre 15 godina. "Ništa više ne kontrolišem, to je opsesija i nisam mogla da se obuzdam", izjavila je Rozalind Gregson u policiji.

----------
U usta mu stalo 160 slamčica

PELRIMOV - Dvadesetogodišnji Lukaš Šafranek uspeo je da u usta smesti čak 160 slamčica za sok, čime je oborio nacionalni češki rekord i to prvog dana Međunarodnog festivala bizarnosti. Ova neobična manifestacija, koja okuplja ljude neobičnih moći, veština i interesovanja, počela je u petak, u češkom gradu Pelrimovu.


----------

Ovce čiste vazduh

LONDON - Da bi smanjili zagađenje vazduha koje izazivaju autobusi, u jednoj kompaniji za prevoz autobusima s juga Engleske došli su na ideju da opreme jedno vozilo neobičnim sistemom s mokraćom ovaca, prenosi Tanjug.

Vozilo je opremljeno rezervoarom u kojem se nalazi mokraća koja se raspršuje u izduvne gasove i na taj način smanjuje emitovanje azotnog oksida u vazduh. Amonijak koji se nalazi u urei pretvara azotni oksid u azot i vodu koji se potom izbacuju u atmosferu.

offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

POSTAO LOPOV ZBOG DOBITKA NA LOTOU


Nemac koji je pre osam godina osvojio 1,5 miliona maraka igrajući loto, priznao je da je počinio seriju krađa nakon što je osvojeni dobitak od igara na sreću potrošio.

Nemačko tužilaštvo je navelo da je ovaj čovek, inače otac troje dece, 2003. godine zaključio da mu ne preostaje ništa drugo nego da živi od krađe, s obzirom da je osvojeni dobitak na lotou iz 1997. godine davno potrošio.

Osumnjičeni je provalio u 70 kuća, barova i obio više automobila. Pored novca, lopov je uzimao i nakit, satove, kamere, pa čak i tri para jelenskih rogova, koje je čuvao u svom podrumu.

'Zaista ne znam gde je sav taj novac otišao', rekao je bivši milioner.



VIŠE OD 3.000 POZIVA NA PREDSEDNIKOV MOBILNI


Indonežanski predsednik Susilo Bambang Judhojono, koji je javno objavio broj svog mobilnog telefona kako bi građani mogli slobodno da mu se žale na vladine službe, primio je minulog vikenda više od 3.000 poziva.

Indonežanski listovi su preneli da se mnogo ljudi žalilo kako nisu uspeli da stupe u kontakt sa predsednikom. 'Broj je trenutno blokiran i više se ne može koristiti. Predsednik je zatražio pet novih brojeva, ali to zahteva prethodno postavljanje novog informatičkog sistema', izjavio je predsednikov predstavnik za štampu.

Kako je prenela agencija Rojters, ne zna se da li je šef države lično odgovorio na neki od poziva.


'MONOPOL' SLAVI 70. RODJENDAN


Za kratko vreme se može steći basnoslovno bogatstvo ali i izgubiti sve jednim potezom, pa čak i otići u zatvor ili se vratiti na početnu poziciju - sve ovo je moguće uz društvenu igru 'Monopol' koja ove godine slavi 70. rođendan. Delo američkog inženjera Čarlsa Daroua, koji je ovu igricu smislio kada je ostao bez posla, 'Monopol' nije odmah oduševio industriju igračaka koja je godinu dana odbijala da ga proizvede, smatrajući je nesavršenom igrom koja predugo traje, podsetila je agencija AFP.

Ova igra, koja se danas proizvodi na 26 jezika i koja je prodata u 250 miliona primeraka, predstavlja svojevrsnu glorifikaciju kapitalizma i finansijske moći a jedini cilj igre jeste postati što bogatiji kupujući i prodajući imovinu.

Među vatrenim pobornicima ove igre su i neke poznate ličnosti poput Vinstona Čerčila i Aristotela Onazisa. Saznavši da i Marija Kalas voli da igra 'Monopol', grčki brodovlasnik i miljarder joj je svojevremeno poklonio jedan primerak presvučen zlatom i ukrašen dijamantima vredan dva miliona dolara.

Izvor RTS

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

KAD GLUPAN I TUPAN OPLJAČKAJU BANKU

Dvojica mladih Australijanaca, koji su opljačkali banku u SAD, dobili su kod kuće nadimke 'Glupan i Tupan' zbog trapavosti iskazane tokom i posle 'poduhvata'.

Džef Entoni Prins [19] već je na sudu priznao da je 21. marta sa Lukom Kerolom ukrao 132.000 dolara iz Veststar banke u Vejlu, skijaškom centru u Koloradu, 160 kilometara zapadno od Denvera.

Par se fotografisao s ukradenim novcem, a na mestu pljačke ostavio je niz tragova, preneli su lokalni mediji.

Portparol kancelarije državnog tužioca u Denveru, naveo je da su mladići u jednoj zlatari u Denveru hteli da kupe 'roleks' sat vredan 30.000 dolara - novčanicama od po pet dolara. Uhapšeni su dva dana posle pljačke, na međunarodnom aerodromu u Denveru, odakle su nameravali da otputuju u Meksiko.

Luk Karol [19] će se o krivici izjasniti iduće nedelje. Prinsu će kazna biti izrečena 8. septembra, a ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti do 25 godina robije.


RTS

Dopuna: 20 Jun 2005 9:41

UGUŠIO SE JEDUĆI SUPRUGU


Jedan Južnoafrikanac umro je usled gušenja, pošto je ubio svoju ženu i pojeo deo njenog lica, saopštila je policija. Policija je upala u kuću četvoročlane porodice u selu Kvazulu Natal, nedaleko od granice Južne Afrike sa Mozambikom, posle prijave njihovih komšija da je u kući u toku porodična svađa, izjavila je kapetan policije Tinki van Vuren agenciji Rojters. Ušavši u kuću policajci su pronašli telo tridesetogodišnje žene na smrt izbodene. 'Njen suprug je pronađen kako sedi na njenom telu', izjavila je van Vurenova. 'Pošto ju je ubio, on je počeo da jede meso sa njenog lica. Zatim je krenuo nožem na policajce.

Oni su ga isprskali sprejom sa biberom, ali to nije imalo efekta', dodala je ona. Posle kraće borbe, policajci su stavili lisice muškarcu, starom oko 33 godine, za koga se navodi da u porodici nema slucajeva mentalnih oboljenja. On je, međutim, ubrzo počeo da se guši, pao u nesvest i preminuo. Dve ćerke ovog para, koje su prisustvovale ubistvu majke i smrti oca, upućene su na razgovor kod psihijatra, a isto je učinjeno i sa policajcima koji su izvršili hapšenje, navela je van Vurenova. 'Mi izlazimo na kraj sa brojnim slučajevima porodičnog nasilja, ali ne do ovih granica, kada ono prelazi u kanibalizam', dodala je ona.


RTS

Dopuna: 22 Jun 2005 10:06

AUTOMOBILOM KROZ ZID KUĆE


Jedan Amerikanac iz Litl Roka, u američkoj državci Arkanzas, nakratko je pomislio da je isped njegove kuće eksplodirala bomba, pre nego što je shvatio da je jedan automobil proleteo kroz zid njegove kuće i 'parkirao se' se na njegovom krevetu. 'To je, zaista, bilo ludo buđenje', izjavio je Riki Mej, koji je posle nesvakidašnje nesreće prenet u bolnicu.

Vozač 'letećeg' automobila vraćao se rano ujutro sa svojom ženom iz kazina kad se uspavao za volanom, saopštila je policija. U saopštenju se dodaje da je vozilo izletelo sa puta, udarilo u telefonski stub i potom proletelo kroz zid kuće. Udarivši u krevet, automobil je obmotao dušek oko spavača što mu je spasilo život.

Bračni par iz 'letećeg' automobila zadobio je samo lakše povrede.

RTS

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 977 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 915 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, bankulen, bladesu, Bobrock1, bojank, bojankrstc, bojcistv, bokisha253, brundo65, cemix, cenejac111, crnitrn, damirZR, Denaya, Dimitrise93, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Frunze, ginjica, GORDI, Griffon vulture, Ilija Cvorovic, ivicasimo, Japidson, Karla, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, Levi, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, mikrimaus, mile23, milimoj, Milometer, Milos ZA, milutin134, Miroljub1979, Mixelotti, mnn2, novator, raketaš, repac, royst33, Sir Budimir, slonic_tonic, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, voja64, zzapNDjuric99, |_MeD_|, 125