Zanimljive vesti

4

Zanimljive vesti

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Našao ljudski prst u tanjiru

SAN FRANCISKO - Jedan kalifornijski zatvorenik tužio je firmu iz Floride koja priprema i pakuje hranu zato što je zagrizao ljudski prst u vegetarijanskom obroku koji je naručio, javlja Beta. Felipe Roča, koji je u zatvoru Pelikan bej zbog preprodaje droge, traži najmanje 75.000 dolara odštete od firme "G. A. Fud servisiz". On je zagrizao prst koji je jedan od radnika kompanije izgubio u "industrijskoj nezgodi", izjavio je njegov advokat Džefri Švarcšild.

Kompanija se izvinila zbog nezgode koja se dogodila u martu ove godine, ali Roča nije zadovoljan, dodao je advokat. "On je pretrpeo psihičke i fizičke povrede zato što je gospodin Roča vegetarijanac", izjavio je advokat. "On se razboleo, nije mogao da jede zbog tog incidenta i izgubio je sedam kilograma." Roča je pokrenuo tužbu pred okružnim sudom u San Francisku.

----------

Umetnost je i kad voda teče iz slavine

LONDON - Mark Mekgauen ušao je pre tri nedelje u čajnu kuhinju u galeriji u južnom Londonu, pustio hladnu vodu i ne namerava da je zatvori čitavih godinu dana! "Tekuća voda", kako je nazvao svoje umetničko delo, pokušaj je pobune protiv rasipanja vode u Londonu i onih koji puštaju da nerazumno otiče u odvod. "Kad imaš slavinu u kući, ne razmišljaš o njoj. Zato je ovo umetnost - jer tera ljude na razmišljanje", rekao je borac za zaštitu prirode.

Otvorena slavina skupo je umetničko delo koje će odneti gotovo 15 miliona litara vode. "Umetnik" bi mogao i da potone u sudsku borbu protiv londonskog vodovoda jer je njegova sudopera već progutala 730.000 litara vode i to u toku sezone koja je proglašena najsušnijom u Londonu od 1976. Na sve to umetnik je odgovorio: "Ako uludo trošite vodu, onda to činite godinu dana" i dodao "Da nije tako ozbiljna, moja bi umetnost bila smešna, ali nije, zar ne?"

----------

Oglasom traže ženski leš

LIMA - Peruanski državni univerzitet postavio je na vladin sajt na Internetu oglas kojim nudi 2.070 sola (640 dolara) za ženski leš koji je potreban za vežbe studenata medicine, javlja Beta. Ponuda je data uprkos tome što je prodaja i kupovina leševa u Peruu zabranjena. Morbidni oglas postavljen je na sajt Centra za promociju malog i mikro biznisa (njnjnj. prompyme. gob. pe), na kojem su državne institucije obavezne da objavljuju tendere za snabdevanje, kako bi se obezbedila transparentnost poslovanja.

Oglas je postavio Univerzitet u Kahamarki, na severu Perua. Univerzitetu su potrebni i školske table, kreda i anatomski modeli. Portparol ministarstva zdravlja izjavio je da je prodaja leševa zabranjena, ali da je studentima medicine dozvoljeno da iz mrtvačnica preuzme leševe koje niko ne dolazi da traži. Lekar Paolo Aljanka izjavio je da se seća da je, s četvoricom kolega, 250 sola (75 dolara) plaćao jednu ruku ili grudni koš. "Jedan moj prijatelj je celo telo kupio za 300 sola (92 dolara), sa sve glavom, a troškove su podelili njih petorica".



offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

ŠESDESET GRLA STOKE ZA BRAK SA ČELSI KLITON

Bivši američki predsednik Bil Klinton boravio je ovih dana u Najrobiju u sklopu afričke turneje posvećene borbi protiv side sigurno ne znajući da mu jedan Kenijac već pet godina nudi 20 krava i 40 koza radi sklapanja braka sa njegovom ćerkom Čelsi.

Godvin Kipkemoi Šepkurgor, gradski savetnik u gradu Nakuru na severozapadu Kenije, i dalje čeka odgovor na pismo napisano 2000. godine dok se Klinton nalazio u poseti u susednoj Ugandi u kom je zatražio ruku njegove ćerke, prenela je agencija AFP.

Šepkurgor je samac i odlučan da to i ostane sve dok ne dobije odgovor. 'Spreman sam da čekam koliko je potrebno', izjavio je on agenciji AFP.

POŠTAR POBEDIO NA TAKMIČENJU HEMINGVEJEVIH DVOJNIKA

Bob Dauti, 61- godišnji poštar sa Floride, proglašen je za najboljeg dvojnika Ernesta Hemingveja na takmičenju koje se svake godine održava u Ki Vestu, na Floridi, u čast slavnog američkog pisca.

On je pobedio u konkurenici 160 kandidata iz nekoliko zemalja koji su svi imali snežno belu kosu i obaveznu vunenu rolku.

Dauti, kome je omiljeno Hemingvejevo delo 'Starac i more', uspeo je da osvoji titulu tek u trinaestom pokušaju.

Festival 'Hemingvejevi dani' održava se svake godine 21. jula, na dan rođenja američkog pisca i Nobelovca, rođenog pre 106 godina.

Gost ovogodišnjeg, 25. po redu festivala, bio je Ričard Hemingvej [44], najmlađi od četvoro dece Ernesta Hemingveja.

RTS

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174

Tony Blair potrošio 1.800 funti za šminkanje


LONDON - Britanska vlada je nedavno otkrila da je dio novca domaćih poreznih obveznika potrošen za jednu veoma neobičnu stvar - za šminku premijera Tonyja Blaira, za koju je proteklih šest godina izdvojeno više od 1.800 funti (2.600 eura), priopćila je britanska vlada.

Na pitanje lorda Huninghama, člana Konzervativne stranke, koje je pismenim putem uputio britanskom parlamentu, vlada je u svom odgovoru objasnila da je ured u Downing Streetu od 1999. godine potrošio 1.050 funti (1.513 eura) za premijerovo šminkanje pred javne nastupe.

Kako je prenijela agencija AP, u posljednje dvije godine blizu 790 funta (1.140 eura) dato je na ime plaćanja usluga profesionalnih šminkera koji se brinu da Tony Blair uvijek izgleda lijepo u javnosti.

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

DŽINOVSKI MIŠEVI TAMANE
ALBATROSE NA OSTRVU GOF

LONDON - Džinovski miševi proždiru ogromne količine morskih ptica koje se gnezde na ostrvu Gof u južnom delu Atlantika, što može dovesti do istrebljenja nekih vrsta tih ptica, tvrdi britansko Kraljevsko udruženje za zaštitu ptica (RSPB). Na ostrvu je došlo do pravog masakra albatrosa i morskih lasti, za šta je odgovorna populacija od oko 700.000 miševa tri puta većih od onih u Velikoj Britaniji, koji jednostavno proždiru ženke ptica, tvrde stručnjaci RSPB.

Iako džinovskog rasta, miševi sa ostrva Gof ne bi trebalo da predstavljaju pretnju albatrosima koji mogu da imaju do 10 kilograma, što znači da su do 250 puta teži od malih glodara. Ta "sitnica" uopšte nije obeshrabrila miševe koji su razradili sistem po kome prvo jedan od njih "pusti krv" nekoj ženki, koja odmah privuče ostale pripadnike mišjeg roda.

Smatra se da je samo 2.000 parova albatrosa preživelo kontinuirane napade džinovskih miševa, prenela je agencija AFP. Krvavi posao malih predatora olakšala je sigurno i činjenica da albatrosi nemaju nikakvu odbranu protiv prirodnih neprijatelja, zbog čega su i odabrali ostrvo Gof za razmnožavanje.

Miševi su na to ostrvo, koje je inače britanska teritorija i jedan od najbolje očuvanih ostrvskih ekosistema na svetu, sa kolonijom ptica od 10 miliona jedinki, najverovatnije stigli brodovima u 19. veku. Umesto da ubrzo uginu, kao što se događa u sličnim situacijama, na Gofu su očigledno preživeli zahvaljujući blagoj klimi, smatraju stručnjaci RSPB-a.

(TANJUG)
kurir
p.s. ne znam da li je svima zanimljivo ali meni jeste

offline
  • Pridružio: 07 Maj 2005
  • Poruke: 865
  • Gde živiš: my city, preko puta tri kaputa

meni je jako žao albatrosa.

jako lepe ptice, fantastični letači.

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Trudna 27 godina

DžAKARTA - Ekipa 15 indonežanskih lekara odstranila je tokom trosatne operacije 27 godina star, kalcifikovani fetus (lithopaedion) iz utrobe jedne 54-godišnje žene sa ostrva Java. Okamenjeni fetus, začet 1978, bio je težak 1,6 kilograma. "Moguće da je ovo svetski rekord. Žena je 27 godina nosila mrtvo dete koje je bilo potpuno formirano", izjavio je jedan od ginekologa koji su obavili operaciju. "Ovo je izuzetno redak slučaj.

Reč je o vanmateričnoj trudnoći. Ženi je svojevremeno savetovano da se podvrgne operaciji, ali se ona posle pregleda nije više javila bolnici", rekao je on. Žena za koju je samo rečeno da se zove Tamina, izjavila je da je znala da nosi mrtvu bebu, ali da nije imala neophodan novac za operaciju. "Povremeno sam osećala bol, ali sam se trudila da ne obraćam pažnju", kazala je. Otišla je u bolnicu tek kada je obolela od stomačne infekcije.

----------

Slobodno za golaće

BEČ - Jedan bečki muzej besplatno će danas primati posetioce koji na izložbu erotskih radova Klimta i Šilea dođu nagi ili u kupaćem kostimu, javlja Beta. "U ovom periodu ljudi često više vole da idu na plažu nego u muzeje zato što tamo mogu da se šetaju razgolićeni.

Pomislili smo da bi ovo bio način da ih privučemo", izjavila je predstavnica muzeja Verena Dalic. Izložba "Gola istina" otvorena je sredinom maja i trajaće do 22. avgusta, a već je privukla 70.000 posetilaca.

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Navedite izvor!

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

па забога навела сам још у првој теми да је све из гласа јавности...бар оно што ја постујем!

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Majice sa mirisom čokolade

Oni koji ne mogu bez čokolade moći će ubuduće da nose majice sa mirisom kakaoa, izjavio je idejni tvorac majice Mark Husman.

Spajajajući modu i miris, Husman smatra da će sladokusci koji budu nosili majicu zadovoljavati svoje čulo mirisa, a da pritom ne osete krivicu koju izaziva neprekidno grickanje čokolade.

'Svi znaju kakav je miris čokolade. Ideja je bila da zavisnici od čokolade osećaju njen miris, a da pritom ne unose kalorije', rekao je Husman agenciji Rojters.

Majice nose natpise uradjene od specijalne gume sa mirisom čokolade i glase - 'Obožavam čokoladu' i 'Ja sam zavisnik od čokolade'. Prodaju se po ceni od 34,95 dolara [28,83 evra].

Mark Husman razmišlja i o proizvodnji majica sa mirisom kafe i žvakaće gume od jabuke i jagode.

RTS

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 958 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 907 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, ajo baba, Apok, arsa, Brana01, CikaKURE, cvrle312, dankisha, Dimitrije Paunovic, DPera, dragoljub11987, drimer, Duh sa sekirom, havoc995, ivica976, Karla, kolle.the.kid, ladro, Leonov, lord sir giga, MB120mm, mercedesamg, mikrimaus, Milometer, moldway, mrvica78, Nikolaa11, PAGZLY, radoznao, raptorsi, royst33, sap, ser.hill, slonic_tonic, Srle993, Stoilkovic, suton, Trpe Grozni, tubular, vaso1, VJ, VP6919, zillbg, zixmix