Zanimljive vesti

10

Zanimljive vesti

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174

'NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO DRUGIMA'

Nagradu od pet miliona juana [617.000 dolara] dobijenih na lutriji jedan Kinez, po imenu Vang iz oblasti Sinđang na severozapadu Kine, poklonio je u dobrotvorne svrhe. Suma je umanjena za vrednost državne takse i cenu jednog radija koji je sedamdesetjednogodišnji penzionisani zemljoradnik sebi kupio.

'Drago mi je da mogu da učinim nešto za druge. Ovoliko novca meni ništa ne znači, ali će značiti onima u nevolji', izjavio je novinama smireni starac u pohabanom kaputu čija mesečna penzija iznosi 600 juana[74 dolara].

Osoblje lutrije je potrvrdilo da se Vang u potpunosti razlikovao od drugih dobitnika, koji dolaze da preuzmu nagradu u stanju krajnje uzbudjenosti ili nervoze.
RTS.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

edna žena mora biti dovoljna
Iako je poligamija tamo legalna, Srednjoafrička Republika naredila je radijskim i televizijskim postajama da prestanu emitirati pjesme koje potiču muškarce da traže nove žene.

Postajama je poručeno da ne emitiraju nijednu pjesmu koja bi mogla potaknuti muškarce da potraže nove partnerice ako one s kojima su već u braku ne zadovoljavaju njihove potrebe, objavio je ministar komunikacija Fidele Ngoundgika. Takva glazba, prema njima, ometa razvoj države.

"Ne dolazi u obzir da se glazbi mizoginskoga karaktera dopusti da utječe na pitanje jednakosti i poštovanja prema ženama Srednjoafričke Republike", rekao je Ngoundgika.

"Žena Srednjoafričke Republike ključan je dio razvoja države", objasnio je.

Poligamija je u toj bivšoj francuskoj koloniji legalna. Srednjoafrička je Republika jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a muškarci smiju imati do četiri žene. Žene su pravo glasa dobile tek 1986., a zlostavljanje žena obrezivanjem, iako zabranjeno, u ruralnim je sredinama i dalje često.

IskonInternet

Dopuna: 07 Dec 2005 12:32

Toalet s daljinskim upravljanjem

Američka kompanija „Toto“ smislila je savršen poklon za ljude koji imaju sve: WC na daljinsko upravljanje, koji košta 3.000 dolara.

Toalet „neorest“ predstavlja poslednju reč tehnike: kad mu priđete, diže se poklopac, kad stanete neposredno pored njega, spušta se daska. „Neorest“ automatski povlači vodu i spušta poklopac kad obavite „posao“.

Pomoću daljinca kontrolišete temperaturu daske i aktivirate mehanizam za zapiranje. Pojavljuje se cev iz koje lagano štrca voda naviše. Korisnik WC-šolje može da reguliše mlaz i temperaturu vode.

Zatim sledi fen. Po rečima Lesli Širli, prodavačice iz izložbenog salona u Centralnoj Arizoni, prodaja ide sporo - zbog cene. Međutim, „neorest“ je našao kupce među holivudskim zvezdama.

Tako je o njemu oduševljeno govorio Vil Smit u nedavnom intervjuu na televiziji. Ugrađeni su i u glavno sedište „Gugla“.
blic



offline
  • Pridružio: 05 Nov 2004
  • Poruke: 56
  • Gde živiš: bg-kg

Mozda je malo bajato....ali razmislite kada sledeci put krenete u park Smile

Veverice pojele psa


SANKT PETERBURG - Na dalekom istoku Rusije pobesnele veverice napale su i rastrgle psa-skitnicu.
Takve veverice koje inace odlikuje pitomost i koje se uglavnom hrane semenjem, kako ocenjuju strucnjaci, srecu se prvi put.
Do incidenta je došlo u centru mesta Lazo. U parku je sedelo nekoliko mestana, a jedan pas lutalica je lajao na veverice koje su se verale po obližnjem drvecu. Odjednom su se veverice sakupile i neocekivano ustremile na psa.
- Bukvalno su rastrgle psa za minut - izjavila je Anastasija Trubicina koja se nalazila u parku, dodajuci da su prisutni pokušali da intervenisu, ali uzalud.
Posle neobicnog incidenta ljudi ne puštaju decu u park, jer se plase novog napada podivljalih zivotinja.

novosti.rs

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Kopija venčanice britanske princeze Dajane prodata je na aukciji u Londonu za 100.000 funti, što je dvostruko veća suma od očekivane.

Haljinu od svile boje slonovače kupio je privatni kupac koji je želeo da ostane anoniman, saopštio je portparol aukcijske kuće. Prodata venčanica je identična kopija one koju je princeza Dajana nosila na venčanju sa princom Čarlsom 29. jula 1981, navode svetske agencije.

Princeza je kopiju naručila iz predostrožnosti, za slučaj da se desi neka nezgoda ili problem s originalnom. Nije sasvim jasno da li ju je ledi Dajana ikada obukla: prema nekim izvorima, probala ju je ujutru na dan venčanja, ali Elizabet Emanuel koja je haljinu kreirala, tvrdi da princeza kopiju nikada nije obukla.

Venčanica je bila izložena u muzeju voštanih figura Madam Tiso u Londonu, koji ju je i ponudio na prodaju. Originalna venčanica je izložena u kući njene porodice van grada, u blizini Northemptona, u centralnoj Engleskoj.
rts

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Kondom veličine 27 metara

BEOGRAD - Na Obelisk sa desne strane Brankovog mosta, za koji malo ko u gradu zna da je zapravo postavljen u čast Prve konferencije nesvrstanih, održane u Beogradu 1961. godine, preksinoć su za sada nepoznate osobe postavile kondom dužine od oko 27 metara, koliko je ovaj spomenik visok.

U Omladini JAZAS-a Glasu je rečeno da su i oni saznali od novinara za ovakav čin i da smatraju da je ideja zanimljiva i da je do sada slično urađeno tokom promocije prevencije HIV/AIDS-a u Argentini i Parizu. Koliko oni znaju, Beograd je sada treći grad gde se neko osmelio da na ovakav spomenik stavi kondom.

Lidija Kotur, osoba zadužena za odnose sa javnošću u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda, rekla je za Glas da u Zavodu ne znaju ko je uopšte to uradio, jer se njima niko nije obratio za saglasnost za ovaj čin.

- Saznali smo za to od sugrađana koji su nas zvali i od kolega koji dolaze iz Novog Beograda. Uopšte ne znamo ko je to uradio jer niko nije ni tražio saglasnost, niti bi je dobio za tako nešto i da je tražio - prokomentarisala je za Glas Lidija Kotur.
Ona kaže da je Zavod odmah obavestio nadležne institucije u gradu koje su obećale da će već tokom dana skinuti kondom.

glas javnosti
lol

Dopuna: 09 Dec 2005 11:35

evo kako to izgleda https://www.mycity.rs/must-login.png Smile

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@DR

Slika koju si okacio je iz Buenos Airesa... Akciju za podizanje tog spomenika su inicirale vlasti Argentine... Ali nema veze... Smile

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Da,da iz Argentine je

offline
  • Igor
  • Pridružio: 18 Apr 2005
  • Poruke: 903
  • Gde živiš: NBG

Kladio se u svoju smrt i izgubio
12. decembar 2005.


Britanac Artur King-Robinson (91), koji se kladio u 500 funti (870 dolara) da će umreti do kraja prve nedelje u decembru, izgubio je opkladu, saopštila je jedna londonska kladionica. King-Robinson je položio 500 funti početkom godine, opkladivši se u šest prema jedan da će umreti u datom roku, jer se plašio da će njegova supruga Sintija (85) morati da plati porez na nasledstvo od 3.000 funti u slučaju da je u tom periodu zaista preminuo. Ovako je svoju suprugu zaštitio, jer bi novcem od opklade mogla da plati porez. „Mislio sam da sam sve čuo posle 30 godina provedenih u ovom poslu”, rekao je Grejem Šarp, predstavnik kladionice, prenela je agencija Rojters. „Ali, da će neko da se kladi u svoju smrt, toga do sada nije bilo. Drago mi je da je Artur izgubio”, dodao je on. King-Robinson se plašio da će njegova supruga morati da proda kuću u kojoj su živeli 50 godina da bi platila porez. „Izgubio sam 500 funti, ali mi je savest mirna”, rekao je brižni starac. (Beta)

offline
  • Pridružio: 26 Sep 2005
  • Poruke: 155
  • Gde živiš: Vojvodina-Bačka Palanka

NOVOM SUPERMENU DIGITALNO SMANJILI MUŠKOST

12.12.2005. 17:06

Izvor: Mobtel

Holivudski autori danas koriste kompjutere i digitalnu tehniku da bi glumcima stvorili izgled po svom ukusu, pa devojkama povećavaju grudi, a muškarcima smanjuju prirodnu muškost. Novi akcioni junak Brandon Rut u filmu "Povratak Supermena" o zvezdi poznatog stripa u uskom kostimu previše je isticao svoju seksualnu obdarenost, pa su mu producenti, u brizi za dečicu koja idu u bioskop, jednostavno "srezali" veličinu penisa. Tabloidi pišu da se na snimanju filma žensko osoblje otimalo oko skidanja njegovog kostima nakon snimanja, kako bi iskoristile priliku da ga štipaju za guzu i bolje pogledaju njegovu muškost.

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174

Brazil: Gradonačelnik želi zabraniti smrt / Svi koji "umru prerano" moraju platiti kaznu!

Roberto Pereira, gradonačelnik brazilskog grada Biritiba-Mirim, želi zakonom zabraniti umiranje svojim građanima, smatrajući da će na taj način riješiti problem prepunog groblja.

Pereira želi donijeti zakon kojim će rođaci svih koji su "umrli prerano" morati platiti kaznu zbog njihove smrti ili će čak završiti u zatvoru.

Zakonom bi se od 28.000 stanovnika tražilo da maksimalno paze na svoje zdravlje, a od kada je gradonačelnik iznio svoje planove, posjeta fitness centrima i doktorima je nevjerojatno porasla!
24sata.info

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 837 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 793 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Bobrock1, ccoogg123, ds69, Georgius, gomago, hologram, JOntra, Kandrbandrdzilo, Karla, ladro, laganini123, Lošmi, madza, MB120mm, mercedesamg, mile23, Misirac, muaddib, NikolaGTR, NoOneEver Dreams, nuke92, panzerwaffe, pein, raptorsi, RJ, robert1979, royst33, Srky Boy, stegonosa, styg, vladulns, |_MeD_|, šumar bk2, žeks62, 1107