Zanimljive vesti

21

Zanimljive vesti

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Rusija: Najstarija žena ima 131 godinu

Bakica iz ruske republike Dagestan mogla bi poneti titulu najstarije žene na svetu, koju trenutno drži 116-godišnja Amerikanka Elizabet Bolden, rođena 15. avgusta 1890. godine.

Sarhat Rašidova, stanovnica planinskog Dagestana, prema ličnim dokumentima rođena je 1875. godine.

''Pre 3 godine, dobila je novi pasoš jer je starom prošao rok. Moji saradnici su mi je pokazali kako bi se uverili da nije slučaj o nekoj grešci. Nisam mogao da verujem svojim očima. Znao sam da je stara, ali baš toliko... Poznajem je 40 godina i nije se nimalo promenila.'' - izjavio je načelnik tamošnje policije Mararam Nurmagomedov.

131-godišnja Sarkat kaže kako ne zna tajnu svoje dugovečnosti. Nikada nije bila bolesna, niti je uzimala ikakve lekove. Mnogi u porodici bili su dugovečni, a i pokojni muž je, kaže, dugo poživeo.

Susedi i potomci iz muževog prvog braka pomažu joj oko kuće. Svoju decu nikada nije imala.

Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Četiri puta lažno kidnapovala sina
Subota, 14. oktobar 2006. 09:21

Jedna Španjolka četiri puta je fingirala otmicu svog sina i od njegovog oca iznudila više od milion evra na ime otkupnine, piše list "Mundo".

Policija u Sevilji uhapsila je ženu i njenih pet saučesnika, medju kojima je i 15-godišnji sin koji je saradjivao u prevari - zvao bi oca telefonom i preklinjao da plati ucenu.

Otac je tri puta platio otkupninu, ne sumnjajući u zaveru bivše supruge i sina. Četvrti put je postao sumnjičav i unajmio privatnog detektiva koji je otkrio prevaru.

Venčanica od 1.500 kolačića
Petak, 13. oktobar 2006. 22:44

Ukrajinski poslastičar Valentin Štefano rešio je da sam napravi venčanicu za izabranicu srca svog, a posle dva meseca rada rezultat je bio iznad svih očekivanja - Viktorija je na ceremoniji venčanja nosila haljinu izradjenu od 1.500 kremastih kolačića.

Štefano je nova zvezda vizualne umetnosti u svom gradu od oko 120.000 stanovnika u Zakarpatskoj oblasti u Ukrajini i već se proslavio svojim kreacijama, poput kadilaka od kolačića i karamela kojima je osvojio treće mesto na medjunarodnom takmičenju.

Napravio je, takodje, i doslovno slatke ženske grudi koje je izložio u piceriji u kojoj se prodaju njegovi proizvodi.

Ipak, najveći izazov je bila venčanica za njegovu dragu koja je blistala tokom venčanja u 1.200 godina starom dvorcu u Užgorodu.

Kruna, bidermajer i ogrlica koju je Viktorija nosila na venčanju bili su napravljeni od karamel šećera.

www.mtsmondo.com



offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Diznijevi likovi kažnjeni zbog ''orgijanja''

Uprava kompanije ''Walt Disney Co.'' objavila je kako je preduzela odgovarajuće mere protiv zaposlenih u pariskom Diznilendu koji su, odeveni u poznate Diznijeve likove, simulirali seks i snimili 21-minutni video snimak nazvan ''Mouse orgy''.

O kakvim se merama radi i da li je iko od učesnika dobio otkaz, u Dizniju nisu precizirali, a u službenoj izjavi ističu kako je snimanje videa ponašanje koje je bezobrazno i neprihvatljivo.

Sporni snimak je snimljen kamerom jednog od zaposlenih, a prikazuje razuzdanu zabavu animatora iz Diznilenda koji su odlučili da se ''opuste'' za vreme pauze. Snimak prikazuje Šilju kako hvata Mini Maus za grudi, Miki Maus je u gej klinču sa Sneškom, a sve počinje scenom u kojoj pas Pluton grize Mini za zadnjicu, a zatim se pretvara da vodi ljubav sa njom.

Nakon Mini, Šilja se baca i na veverice Čip i Dejl simulirajući sa njima polni odnos, a sama Mini ''vodi ljubav'' i sa Sneškom. Na snimku se u pozadini sve vreme čuje i smeh, verovatno čoveka koji je sve to snimao.




Džinovski korak za kućnu zabavu, ''glavovizor'' iz Tošibe



Tehnologija nezaustavljivo napreduje iz dana u dan, a to dokazuje i današnje izdanje britanskog Dejli Mejla gde je objavljena ova zanimljiva fotografija.

Ako je verovati ovakvom prikazu budućnosti, vrlo brzo bi se moglo dogoditi da televizor više ne gledamo nego da ga ''jednostavno'' nosimo na glavi. Ova neobična naprava omogućava potpuni doživljaj onoga što gledamo uz pregled slike u rasponu od 360 stepeni, na ekranu veličine 40 centimetara.

Ovu neobičnu napravu, koju slobodno možemo nazvati ''glavovizor'', patentirala je Tošiba ali, ipak, nije sve tako sjajno. Kad se malo bolje prouči konstrukcija same naprave, vrlo lako se može zaključiti da se sa tom ''skalamerijom'' na glavi teško može nasloniti u fotelju, a pitanje je i koliko se dugo može izdržati njena težina.

U svakom slučaju, ideja je zanimljiva, ali sigurno zahteva i tehničku doradu.



Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Izbor za novih sedam svetskih čuda
Utorak, 17. oktobar 2006. 14:53

Pedesetak druida okupilo se u utorak u Stounhendžu kako bi proslavilo njegov ulazak u najuži krug kandidata za sedam svetskih čuda.

Kamenje staro 5.000 godina nalazi se u Salsburiju u oblasti Vajlšajer. Na listi kandidata za sedam svetskih čuda je 21 kandidat, medju kojima su Akropolj, Ajfelova kula, Kip slobode u Njujorku, rimski Koloseum, Kineski zid, Maču Piču, egipatske piramide, Tadž Mahal.

Grupa "New7Wonders", čije je sedište u Švajcarskoj, pokrenula je anketu širom sveta kako bi odabralo sedam svetskih čuda.Osnivač grupe Bernar Veber u utorak je zaštitnicima Stounhenžda doneo zvaničan sertifikat o kandidaturi.

Do sada je glasalo više od 20 miliona ljudi.

Povodom zvaničnog stavljanja Stounhenžda na listu kandidata za svetska čuda, njegovi zaštitnici - druidi izveli su paganski obred - Semhajn (Samhain), kojim se obeležava kraj leta.

Za vreme obreda Stounhendž je nadletela supermoderna letelica kojim grupa "New7Wonders" obilazi svet i sve kandidate za Novih sedam svetskih čuda.

Rezultati ankete biće objavljeni 7. jula 2007. godine u Lisabonu.

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/story.php?vest=33862

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Pastor ukrao stare Biblije da bi ih prodao na Ibeju

Protestantski sveštenik i njegova supruga optuženi su da su iz svoje nekadašnje crkve ukrali stare Biblije uvezane u kožu iz 20-ih godina prošlog veka, i da su ih ponudili na prodaju na Ibeju.

Vilijam Šraut mlađi, (30), i njegova 33-godišnja supruga Karla Šraut ukrali su 30 Biblija iz Prve ujedinjene Hristove crkve u Rojersfordu, okruga Montgomeri, gde je Šraut služio kao pastor od juna 2003. do jula 2005. godine.

Policija u Rojersfordu pokušava da sa stručnjacima utvrdi vrednost Biblija i manjeg kovčega u kome su se čuvale.


Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Ne pevajte pod tušem - štedite struju!
Ponedeljak, 23. oktobar 2006. 20:47

Australijancima se savetuje da prestanu da pevaju i sanjare pod tušem kako bi uštedeli električnu energiju i vodu.

Istraživanje energetske firme „Energy Australia“ pokazuje da vežbanje glasnih žica pod tušem produžava tuširanje za devet minuta i osam sekundi!

Pevanje, sanjarenje, brijanje i ostale "neesencijalne aktivnosti" pod tušem povećavaju troškove, a uz to doprinose i globalnom zagrevanju.

"Za minut tuširanja potroši se struje koliko i prilikom gledanja televizora u trajanju od četiri sata. Kada bi se vreme koje jedna porodica provede pod tušem smanjilo za dva minuta, uštedeli bi oko 100 australijskih dolara (67 evra) godišnje", navodi australijski ekspert za štednju energije Pol Majors.

Firma „Energy Australia“ poručuje onima koji ne žele da odustanu od pevanja pod tušem da odaberu kraće pesme.

Ista firma započela akciju distribucije 500.000 „tuš-štoperica“ u Sidneju kojima pokušava da ljude podseti da štede energiju.

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/story.php?vest=34462

Plavooke preljubnice je lako "provaliti"
Utorak, 24. oktobar 2006. 16:40

Plavooki muškarci više vole žene plavih očiju zato što im boja očiju njihove dece pokazuje da li im je partnerka bila verna li ne.

Po zakonima genetike plavooki roditelji će imati i plavooku decu, što znači da muškarac s plavim očima može biti siguran da ga je njegova plavooka žena prevarila, ako im dete ima smedje oči.

"Pre nego što zatražite dokazivanje očinstva, pogledajte kakve vam oči ima dete“, kaže Bruno Ling vodja istraživanja koje su sproveli norveški naučnici.

Oni su zamolili 88 studenata da ocene privlačnost modela na fotografijama retuširanim tako da ih pola ima plave, a pola smedje oči. Plavooki muškarci radije su birali plavooke žene, dok muškarci smedjih očiju nisu bili zainteresovani za boju očiju žena na fotografijama.

Tako su plavooki muškarci možda i podsvesno naučili da raspoznaju telesno obeležje koja će im olakšati prepoznavanje vlastitoga potomka.

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/story.php?vest=34511

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Britanke su najpijanije žene sveta

Najnovije istraživanje o navikama pijenja alkohola pokazalo je kako su žene iz Velike Britanije i Irske uverljivo najveće ''pijanice'' na svetu. Istraživanje koje prenosi britanski list Independent pokazuje da je svaka treća žena, stara između 17 i 30 godina, u stanju da popije najmanje 4 pića za redom i to barem jednom u dve nedelje.

Trend povećanja zavisnosti od alkohola kod žena sve više brine stručnjake, a najviše dolazi do izražaja upravo u Britaniji gde žene popiju 11 puta više alkohola od onih u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i Rumuniji.

Kod muškaraca je situacija nešto drugačija, jer iako čak 26% muškog stanovništva u Britaniji spada u kategoriju pijanica, prvo mesto na listi drže Belgijanci, a slede Kolumbijci, Irci i Poljaci.


Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

Dopuna: 28 Okt 2006 17:15

Nuklearni test povećao prodaju kondoma u Južnoj Koreji


Nakon severnokorejskog nuklearnog testa 9. oktobra u Južnoj Koreji povećali su se prodaja prezervativa i broj rezervacija u ''hotelima ljubavi'', javljaju u četvrtak južnokorejski mediji.

Stručnjaci tvrde da su stanovnici Južne Koreje počeli da traže utehu u seksu zbog straha izazvanog mogućnošću nuklearnog rata. ''Čini se da se zbog straha izazvanog severnokorejskim nuklearnim testovima povećala želja za oživljavanjem svakodnevice.'' - objasnio je profesor Li Jun-hod sa univerziteta Dongkuk u Seulu.

Apoteke su u nedelji nakon nuklearnog testa zabeležile porast prodaje prezervativa od 28%, piše dnevnik ''Chuson''.


Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Najveća bundeva na svetu teška 676 kilograma


Među bundevama koje su u dobrotvornoj akciji pred Noć veštica prekjuče prodavane na železničkoj stanici na Menhetnu, našla se i jedna teška čak 676 kg, a ako je verovati organizatoru, reč je o najvećoj bundevi na svetu.

U akciji je prikupljan novac za njujoršku Banku hrane, koja pomaže siromašnima.

Manje bundeve koštale su po 5, a veće po 10 dolara, dok do najveće bundeve posetioci nisu mogli da dođu, već im je ona samo prikazana na ekranima na stanici.

Glasnogovornica stanice Karen Veber rekla je da je bundeva rekorder kupljena od muškarca na Rod Ajlandu, međutim nije htela da kaže koliko je koštala.

Najavila je da će bundeva nakon akcije biti poklonjena Banci hrane Ulster Kauntija.

Noć veštica, koja se obeležava 31. oktobra, korene vuče iz keltskih verovanja, a engleski naziv ''Hallowen'' dobila je zbog činjenice da pada noć uoči hrišćanskog praznika Svih svetih (All Hallows Eve).

Prvi dan oktobra u keltskom kalendaru je označavao početak nove godine, a Kelti su verovali da tog dana svetom lutaju duhovi umrlih u protekloj godini.

U noći veštica, američka deca maskirana idu od vrata do vrata, tražeći bombone i druge poslastice, a tradicionalni element proslave je i ''Jack-o-lantern'', lik urezan u bundevi.

Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

Dopuna: 05 Nov 2006 1:37

Mis interneta skida se za Plejboj


Najtraženija žena na internetu, Sindi Margolis, odlučila je da se reši etikete ''devojke iz komšiluka'' pa će svoje atribute sa 40 godina napokon razotkriti Plejboju. U dobrotvorne svrhe, naravno.

Svojevremeno najtraženija ženska slika na internetu, uvrštena i u Ginisovu knjigu rekorda, mis svega i svačega, nakon dugogodišnjeg nagovaranja, osvanuće u američkom izdanju Plejboja za decembar.

''Preduzetnica'' koja slavu duguje približno 43 miliona onlajn fanova okušala se u raznim ulogama, od voditeljke emisija, glumice, modela, ipak je najuspešnija u onome što jeste – Sindi Margolis zvezda interneta.

''Uvek sam bila poznata kao devojka koja zadržava odeću na sebi. Zvali su me da poziram kad sam imala 35, ali nisam to očekivala za 40. rođendan. Osetila sam snagu i inspiraciju.'' - izjavila je Sindi koja će se naći na 10 Plejbojevih stranica.

Majka troje dece ipak se pomučila kako bi vratila nekadašnju formu, jer priznaje kako obožava brzu hranu, pa je zamolila oca svih zečica da pričeka 3 meseca.

Osim što su joj ispunili ovu molbu, deo prihoda decembarskog broja biće namenjen njenoj fondaciji za lečenje neplodnosti - ''Get a download of this''.



Aseksualna Paris Hilton


Bogata naslednica svetski poznatog lanca hotela tvrdi da je njen seksi imidž samo maska za medije, i kako u stvarnosti to ne želi da bude. Više voli hranu i televiziju nego seks.

Iako je stekla globalnu slavu distribucijom amaterskog za-odrasle-o filma ''One night in Paris'' preko interneta, Paris Hilton za sebe kaže da to uopšte nije ona. Bar u duši.

Paris se požalila da često naleće na muškarce koji imaju prigovora na njenu seksualnu nesklonost, jer se povode za njenim imidžom ''najseksi simbola''.

''Ja im na to samo kažem ''Kako god, umukni. Ni ne želim da budem''. Radije bih gledala film ili Izgubljene ili, ono, jela.''


Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/novembar2006.html

Dopuna: 07 Nov 2006 21:22

Vikipedija zbog Borata blokirala unose na stranicu Kazakhstana


Internet enciklopedija Vikipedija morala je zbog uspeha filma ''Borat'' da blokira sve unose na stranicu republike Kazakhstan u središnjoj Aziji, objavili su britanski mediji u ponedeljak.

Za razliku od uobičajene prakse enciklopedije Vikipedija, na stranici Kazakhstana obični korisnici više ne mogu upisivati nove podatke jer su svi unosi blokirani. Razlog za to su neki šaljivi korisnici koji su britanskog komičara Sašu Barona Koena koji u filmu Borat glumi kazakhstanskog reportera, na stranicama Vikipedije pretvorili u kazakhstanskog državnog poglavara.

Osim toga fanovi Borata su u internet enciklopediji promenili i tekst kazakhstanske nacionalne himne. Privremeno izmenjen naslov himne glasi: ''Kazakhstan najveća zemlja sveta. Svim drugim zemljama vladaju male devojčice.'' Drugi inspirisani korisnici Vikipedije na stranicu o Kazakhstanu dodali su i podatak da se žene u toj zemlji od 1978. godine smeju voziti autobusima. Blokiranje stranice Kazakhstana koje onemogućuje nove unose za sad vredi samo za originalnu Vikipediju na engleskom jeziku.


Izvor: http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/novembar2006.html

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Pedofil se skrivao ispod kreveta tri meseca
Petak, 10. novembar 2006. 18:59

Britanac Skot Ksenings (22) zaveo je 12-godišnju devojčicu i živeo u njenoj sobi tri meseca, pre nego što je otkriven!

Ksenings u krevetu izdubio veliku rupu, gde se skrivao, ako bi neko eventualno ušao u subou. Iz sobe je izlazio vrlo retko i to samo kada u kući nije bilo nikoga.

Njih dvoje su se upoznali prošle godine u autobusu nakon čega su nastavili da razmenjju SMS poruke. Posle nekoliko meseci dogovorili su mesto sastanka, kada je Ksenings prevario devojčicu, rekavši joj da nema gde da živi i da ga zbog sitnog prekršaja traži policija.

Devojčica ga je neopaženo uvela u kuću, zatim su izdubili rupu unutar kreveta. Njegovo skrovište je otkriveno tek nakon što je devojčica pobegla sa Heningsom, ostavivši pismo majci da se ne brine.

Policija je pronašla Heningsa i devojčicu u jednom stanu u Mančesteru još istog dana, nakon čega je on priznao da je boravio u kući, ustvrdivši da devojčicu nije seksualno i mentalno zlostavljao.

Ksenings je proglašen krivim za silovanje i seksualni napad i osudjen na dve godine i tri meseca zatvora.

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/story.php?vest=36390

offline
  • M.R.K.  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 27 Dec 2005
  • Poruke: 628
  • Gde živiš: Krusevac

Ljudi jel se meni cini ili je 90% ovih vesti sa http://sto-posto-zabava.com/zanimljive-vesti/oktobar2006.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 871 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 2 sakrivenih i 856 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, draggan, ILGromovnik, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, opt1, pacika, radionica1, saputnik plavetnila, stalja, TBF1D, šumar bk2