Zanimljive vesti

8

Zanimljive vesti

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

I izvor na prethodni post xxmen



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174



offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Policija našla uplakano dete na parkingu u okolini „Spensa“

Ostavili bebu u kolima i otišli na utakmicu

NOVI SAD - Mladi novosadski bračni par ostavio je sedmomesečnu bebu samu u kolima na parkingu kod „Spensa“ preksinoć oko 20 sati i otišao da gleda košarkašku utakmicu. Uplakanu bebu, uvijenu u ćebe, sat kasnije otkrila je patrola policije koju je privukao plač deteta.

Iako su prema rečima doktorke Slavice Malešević roditelji na ovaj način doveli dete u životnu opasnost, protiv njih neće biti podignuta nikakva prijava, jer je policija utvrdila da u događaju nema elemenata krivičnog dela. Upravo iz ovog razloga imena roditelja policija nije htela da saopšti.

Nezvanično saznajemo da je beba nađena pukom slučajnošću. Policijska patrola, angažovana na redovnom obezbeđivanju „Spensa“ za vreme Evropskog prvenstva, prolazila je oko 21.30 parkingom kod Velike pečurke kada je začula izrazito jak plač bebe. Prišli su belom „golfu 3“ iz koga je dopirala buka i videli dete uvijeno u ćebe. Istog momenta angažovali su svoje kolege, koje su najpre prečešljale sve malobrojne prodavnice, kafiće i kioske koji su ostali otvoreni u Ulici Maksima Gorkog. Niko ništa nije primetio, niti čuo, jer su svi bili zaneti ili gledanjem utakmice ili ih je omela velika gužva u ulici. U toku potrage jednom od policajaca je palo na pamet, pošto je većina objekata zatvorena zbog Evropskog prvenstva, da su roditelji verovatno na košarkaškoj utakmici. Istog momenta dojavljeno je organizatorima prvenstva i u svakoj pauzi utakmice preko razglasa je počela da se emituje poruka da se vlasnici „golfa 3“ hitno jave najbližem policajcu. Osim čuđenja publike, drugog efekta nije bilo, pa su policijske patrole počele da pretražuju salu i holove „Spensa“.

U jednom od holova pronađeni su roditelji deteta i odmah odvedeni do automobila, kraj kojeg su od prvog trenutka ostala dvojica policajca da paze na uplakano dete. Koliko dugo je dete plakalo niko ne zna, jer su ga roditelji ostavili dok je spavalo. Dete je, kako saznajemo u policiji, bilo čisto, nahranjeno, jedino je izuzetno glasno plakalo. Roditelji su se pravdali da su „samo pošli u šetnju“. Sutradan su pozvani na informativni razgovor gde su potvrdili priču od prethodnog dana, da je dete spavalo i da su izašli samo u kratku šetnju. Pošto prilikom pregleda bebe nije otkrivena nijedna jedina povreda, a utvrđeno je da je dete zdravo i da nije bilo zlostavljano, roditelji su pušteni.

Protiv njih, kako je potvrdio portparol policije, major Stevan Krstić, neće biti podneta nikakva prijava.

U Centru za socijalni rad kažu da za to što prijava nije pokrenuta jedini razlog može da se traži u krivičnom zakonu. Čak i kada se otkriju ovakvi slučajevi, ako dete nije povređeno ili ako se utvrdi da roditelji ranije nisu dovodili dete u opasnost, postupak se ne pokreće. Ne određuje se ni nadzor, niti se razmatra mogućnost oduzimanja deteta.

www.blic.rs

offline
  • MRKY 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 22 Nov 2004
  • Poruke: 2138

Gej pingvin postao strejt

Roj i Silo, gej par dva muška pingvina iz zoološkog vrta u Central parku u Njujorku, koji je čak uspešno odgajio i mladunca, prekinuli su zajednički život nakon šest godina jer je Silo pronašao novog životnog partnera, tačnije partnerku Skrapi. „Silo je sada u srećnoj vezi s mladom ženkom i verovatno će ubrzo imati mladunče“, rekao je čuvar zoo vrta.


http://www.blic.rs/

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Pas na biračkom spisku
Uoči izbora na Novom Zelandu zvaničnici izborne komisije pokušavaju da otkriju kako je na spisak glasača dospeo terijer Tobi.


Izborna komisija je od policije zatražila da utvrdi kako je vlasnik četvorogodišnjeg psa rase džek rasel terijer, uspeo da ga ubaci na birački spisak za nedeljne izbore. Tobijev vlasnik Piter Rouds iz gradića Vanaka, ispričao je danas novinarima da je psa upisao pod imenom Tobi Rasel Rouds.

U rubrici zanimanje, upisao je „istrebljivač glodara“, a kao datum rođenja naveo je 4. jul 1977, kako bi dobio ekvivalent ljudskih godina.

Iako je Rouds rekao da njegov najbolji prijatelj zaista ne namerava da glasa, iz izborne komisije su mu poručili da je on počinio više prekršaja, uključujući davanje lažnih podataka.




--------------------------------------------------------------------------------

Smrtonosno cveće na poklon
Žena iz Šropšira ispustila je krik užasa kada joj je partner poklonio buket cveća - iz koga je izletela ružna, čudna žaba. Keri Svinton se uplašila da je žaba možda otrovna. Stručnjaci smatraju da se možda radi o žabi zvanoj otrovna strela, koja ima dovoljno otrova da ubije deset ljudi. Alek Vevster (25), kupio je buket cveća u Bridžnortu.


Polomio penis
Novopečeni mladoženja iz Rumunije polomio je penis dok je posmatrao svoju mladu ženu kako širi veš. George Popa (52) iz Galatija nosio je džak sa žitom u ambar kad je ugledao svoju 25-godišnju suprugu Loredanu kako širi veš. Dok ju je posmatrao, uzbudio se, ali je u jednom trenutku ispustio džak na penis u erekciji i povredio ligamente.


Pogrešili sahranu
Jedan stariji bračni par nije mogao da veruje svojim očima kada su došli na bdenje svom starom prijatelju - a on im otvorio vrata.

Penzioneri Moris i Širli Dodvel mislili su da su upravo prisustvovali kremaciji svog prijatelja Roja Spensera. Ali, kada su stigli u njegovu kuću posle sahrane na bdenje, videli su da je živ i da su, zapravo, bili na sahrani drugog Roja Spensera.

blic

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174

Zbog seksa sa devom tri mjeseca zatvora

MUŠKARAC iz Bangladeša osuđen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je radio kao vozač, na tri mjeseca zatvora, nakon što je proglašen krivim zbog seksa s devom, piše u nedjelju lokalni list Gulf News..

List dodaje da će deva morati biti ubijena, u skladu s islamskim zakonom.

Dužnosnik suda kazao je da je vozač zamijećen kako često odlazi u štalu svog poslodavca koji je postao sumnjičav i nije mu više davao da se bavi životinjama.

Ipak, jedan dan poslodavac je slijedio vozača u štalu i zatekao ga u odnosu s devom. Izgubio je strpljenje i počeo ga tući, a potom ga odveo na policiju.

Vozač je priznao djelo, dodajući da je odnose imao samo s jednom devom u koju se zaljubio.
index.hr

Stace covek se zaljubio ,treba ga razumjet Very Happy

offline
  • Srđan Jovanović
  • Pridružio: 12 Avg 2004
  • Poruke: 1461
  • Gde živiš: Čačak

Lekar tuzen zbog terapije sexom - www.b92.net/info/vesti/index.php?style=headlines&a....._id=177946
E svasta Surprised

offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Bundeva od 560 kilograma!
Jedan nemački student je oborio evropski rekord u bundevarstvu – uzgajio je bundevu tešku 559,5 kilograma!

Bavarac Martin Reiss je biljku zasadio krajem aprilu, a plodove svoga rada je "požnjeo" krajem septembra, kada je bundeva (plod) napunila 88 dana.

Austrijsko udruženje velikih bundeva, se u to čudo moralo uveriti sopstvenim očima i vagom - ustanovili su da ima tačno 559,5 kilograma, kao i da je reč o najvećem plodu ikad uzgojenom izvan Severne Amerike.

Bundeve su vrlo popularne u centralnoj Evropi, a u "vreme bundeva" (rana jesen) su i "zvezde" lokalnih festivala i restoranskih menija.


Na britanskim vizama zabranjeni osmesi
LONDON - Osmesi su zabranjeni na fotografijama za britanske vize od ponedeljka, posle uvođenja novih skenera koji se zasnivaju na biometričkom prepoznavanju i zahtevaju ozbiljan izraz lica.

Prema novim pravilima ministarstva unutrašnjih poslova, potencijalni putnici moraju na fotografijama da naprave "neutralan izraz lica sa zatvorenim ustima".

Guardian piše da se od podnosilaca zahteva za vizu takođe traži da na fotografiji pokažu svoje beonjače jer neki ljudi zatvaraju oči kada imaju izraz lica koji bi se mogao opisati kao "ozbiljan osmeh".

Vlasti pozdravljaju uvođenje biometričkih podataka u vize i ističu da je to novo efikasno sredstvo u borbi protiv terorizma, prevare i organizovanog kriminala.

"Dok bi uvođenje prepoznavanja lica moglo poboljšati međunarodnu bezbednost, uskraćivanje prava na osmeh znači da će vize i lična dokumenta pokazati manje britanskog identiteta nego ranije, što je paradoksalno", navodi se u Guardianu.


Problemi s Mercedesom
Podeblji istočnonjemački trgovac morao je da odustane od Mercedesa koji se stalno lomio pod njegovom težinom. U Stuttgartu nisu hteli da uvaže reklamaciju, ali je sud presudio u njegovu korist.

"Rekli su mi da sam predebeo za taj auto, pa se sedište stalno lomi", kaže 160 kilograma teški 37-godišnji Frank S. i dodaje: "Jedva sam se uvlačio iza volana. S autom sam morao na servis 13 puta, zbog 21 različitog kvara, samo tokom prvih 20.000 kilometara."

Budući da nisu hteli da mu vrate prethodne uplate za leasing njegovog 65.000 evra vrednog Mercedesa S-320 CDI, Frank je DaimlerChrysler tužio sudu.

Sud u Stuttgartu presudio je da Mercedes mora Franku dopustiti raskid ugovora o leasingu. Da bi dobio natrag novac koji je već uplatio, debeli ljubitelj skupih automobila (koji sad vozi Volkswagen), moraće da podnese posebnu tužbu sudu.





www.virtualnigrad.com

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2005
  • Poruke: 174

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Kraljica Elizabeta se plaši da se ne izgubi

Kraljica Elizabeta je ugradila sistem za satelitsku navigaciju u svoje automobile tako da nikad više neće moći da zaluta.

„Zanimljivo je da kraljica ima iste probleme kao i ostali ljudi i da se plaši da će se izgubiti - ali ona je preduzela nešto u vezi s tim“, saznaje se iz izvora bliskog Bakingemskoj palati. Kako piše „San“, sistemi su ugrađeni u njena tri „rols-rojsa“, dva „bentlija“ i tri „dajmlera“.

Kraljica voli da drži korak sa najnovijim tehnološkim dostignućima. Početkom ove godine kupila je iPod, a princ Hari je svojevremeno izjavio da on i njegov brat Vilijam dobijaju SMS od bake.

„Kraljica uživa da vozi, ali obično seda za volan samo na kraljevskim imanjima. Sistem za satelitsku navigaciju biće od velike koristi njenim šoferima“, saznaje se iz istog izvora.

*****************

Biorazgradive čarape

Na japansko tržište stižu biorazgradive čarape od materijala dobijenog od kukuruza. Ove čarape, koje se proizvode u Americi, biće za 20 odsto skuplje od onih koje se trenutno prodaju u Japanu. U toj zemlji par čarapa od pamuka, vune ili sintetičkih vlakana, kao što su najlon i poliester, košta oko 300 jena.


Izvor: Blic

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1632 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 9 sakrivenih i 1571 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bobomicek, bufanje, cenejac111, cinoeye, croato, DejanSt, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, Duh sa sekirom, Dukelander, dzoni19, GandorCC, gomago, goxin, hooraay, hyla, Ilija Cvorovic, Karla, kikisp, Klecaviks, Kubovac, kunktator, kybonacci, ljuba, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, MikeHammer, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, ObelixSRB, oganj123, procesor, repac, Srle993, suton, theNedjeljko, vathra, Viceroy, VJ, Vladko, wolverined4, Wrangler, šumar bk2