Zanimljive vesti

2

Zanimljive vesti

offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

HAKERI PRETE SVETSKOM BIZNISU

Japansko Ministarstvo za ekonomiju, trgovinu i industriju objavilo je da je šteta koja je nastala usled velike hakerske krađe podataka o 40 miliona svetskih korisnika kreditnih kartica u SAD, u Japanu premašila milion dolara i da i dalje raste. Na meti kriminalaca našli su se japanski korisnici Vize, Masterkarda i domaće JCB kartice

DŽINOVSKI SLADOLED PREPLAVIO NJUJORK

Pokušaj podizanja najvećeg sladoleda na štapiću na svetu na gradskom trgu u Njujorku, završio se scenom koja je podsetila na filmove katastrofe, zbog nepredviđeno velike brzine kojom je džinovski sladoled počeo da se topi.

Voćni sladoled visine preko 7,5 metara i težine 17,5 tona topio se brže nego što su organizatori događaja mogli da predvide, preplavivši Junion-skver u centru Menhetna. Istopljeni sladoled sa ukusom kivija i jagode, koji je tekao ulicama naterao je prolaznike da trčeći potraže zaklon.

Vatrogasna služba zatvorila je nekoliko ulica, upotrebivši vatrogasna creva da bi sa pločnika sprala lepljivu masu. Nekoliko prolaznika se okliznulo i palo, ali ozbiljnije povrede nisu zabeležene.

Kompanija 'Snepl' imala je nameru da promoviše novu vrstu sladoleda, postavljem novog svetskog rekorda za najveći sladoled na štapiću. Džinovski sladoled trebalo je da ostane u jednom komadu na dnevnoj temperaturi od 27 stepeni, a organizatori nisu sasvim sigurni zašto se to nije dogodilo.

Postojeći rekord je podizanje 6,5 metara visokog sladoleda u Holandiji 1997. godine.


AUSTRALIJANCI VERUJU U VANZEMALJCE


Četiri od pet Australijanaca veruje u postojanje
vanzemaljaskih oblika života, pokazalo je jedno
istraživanje objavljeno u Australiji.

Od ukupnog broja anketiranih, koji su se izjasnili da veruju u postojanje vanzemaljaca, 84 odsto ih vidi kao prijateljski nastrojena bića, pre nego bića čija je namera da osvoje planetu Zemlju i pokore ljudsku vrstu.

Izdavačka kompanija 'Riders dajdžest' sprovela je anketu među 750 Australijanaca o njihovom stavovima po pitanjima kao što su vanzemaljaci, neidentifikovani leteći objekati [NLO] i bliski susreti ljudi sa bićima iz drugih galaksija.

Više od polovine 'verujućih', smatra da su vanzemaljci po svom izgledu slični ljudskoj vrsti, a ne da su potpuno druga vrsta.

Mlađa populacija anketiranih, sa druge strane, sklona je da vanzemljce vidi kao 'male zelene'.

Troje od četvoro anketiranih smatra da njihova vlada skriva od svojih građana činjenicu da su vanzemaljci u više navrata posetili Zemlju.

'Australijancima je u genima to da su skeptični po mnogim pitanjima, ali kada se spomenu vanzemaljci, bliski susreti i ostale teme tipa 'Dosije iks', mi zaista verujemo da je 'Istina negde tamo'', izjavio je Tom Mur, glavni urednik 'Riders dajdžesta'.


SAOBRAĆAJCI U BANGKOKU NA DIJETI


Nakon lekarskih pregleda u kojima je utvrđeno da
polovina pripadnika policije u Bangkoku pati od
zdravstvenih problema povezanih sa viškom kilograma, 85 saobraćajaca iz tajlandske prestonice započelo je specijalni program mršavljenja.

Saobraćajci koji se viđaju na velikim raskrsnicama Bangkoka utegnuti u smeđe uniforme, koje često deluju kao da su im suviše male, moraće da smanje obim struka na manje od 102 santimetra ili će u suprotnom biti prebačeni na kancelarijski posao.

'Programom mršavljenja obuhvaćeno je 85 saobraćajaca, među kojima najdeblji ima obim struka od 124 santimetara', izjavio je prvi čovek policije u Bangkoku, general Parnsiri Prapavat, na konferenciji za štampu.

Najdeblji saobraćajci započeli su dvonedeljni program mršavljenja na jednoj privatnoj klinici gde moraju da rade vežbe i da se pridržavaju strogo odredjene dijete. U slučaju nezadovoljavajućih rezultata oni će ostati još nedelju, dve, možda čak i mesec dana na klinici i moraće da vežbaju aerobik i jogu i da se podvrgnu akupunkturi.

Lekarskim pregledima 4.150 saobraćajaca koliko ih ukupno ima u Bangkoku, utvrđeno je da njih 49,36 odsto pati od upale zglobova i veoma visokog holesterola.

Zbog dugog stajanja kod njih je povećan rizik od srčanog udara, povišenog krvnog pritiska i dijabetisa.


MEĐUNARODNI MUZEJ SLATKIŠA



U gradu Montelimaru, na jugoistoku Francuske,
prestonici nugata, otvoren je međunarodni muzej slatkiša.

Muzej ima površinu od 800 kvadratnih metara, a osmišljen je kao džinovska bombonjera u kojoj se posetioci, prolazeći kroz sale posvećene određenim temama, upoznaju sa slatkim specijalitetima Francuske i čitavog sveta.

Ukoliko žele, posetioci mogu da pogledaju i neki od filmova koji se neprestano vrte, a čija je tema 'šećer u svim oblicima' ili proizvodnja lokalnog specijaliteta - nugata. Tu je i kviz u kojem mogu da učestvuju i deca i odrasli, sa zadatakom prepoznavanju bombona na osnovu njihovog mirisa.

Muzej je ustanovljen na inicijativu Tjerija Kornijea, bivšeg gradonačelnika Montelimara a trenutno poslanika u Evropskom parlamentu, i Gija Spaćalbelija, direktora jedne lokalne firme.


LAŽNI NOVINAR ISPRSKAO VODOM TOMA KRUZA



Američkom glumcu Tomu Kruzu nije bilo do smeha,
pošto ga je jedan šaljivdžija, lažno se
predstavljajući kao novinar u društvu ekipe kamermana, isprskao vodom na londonskoj premijeri njegovog najnovijeg filma 'Rat svetova'.

Lažni novinar i njegova ekipa nalazili su se na zadatku za jednu zabavnu emisiju, koja se prikazuje na jednoj od lokalnih TV stanica.

Navodno u želji da intervjuiše poznatog glumca, šaljivdžija je prineo njegovom licu lažni mikrofon, iz kojeg je izleteo mlaz vode.

Kruzu, međutim, nije bilo nimalo smešno to što je završio 'okupan'.

'Ja sam ovde da vam dam intervju i odgovorim na vaša pitanja, a vi mi uradite nešto ovako ružno. Stvarno ste dripac', rekao je glumac, vidno iznerviran.

Policija je uhapsila lažnog novinara i trojicu kamermana, koji su učestvovali u ovoj neslanoj šali. Protiv njih će možda biti podignuta optužnica za napad.

Kruzova verenica, glumica Kejti Holms, prisustvovala je londonskoj premijeri filma, ali se nije nalazila u Kruzovoj blizini prilikom incidenta.


KONKURS ZA NAJBOLJI VIC O LITVANSKIM POLICAJCIMA

Litvanska policija ume da se našali na sopstveni račun, a u Vilnjusu je čak organizovala konkurs za 'najistinitiji' vic o lokalnim 'pandurima'.

Pobednik neobičnog takmičenja je vic koji glasi:

'Ako litvanski policajac koji vas je zaustavio zbog prebrze vožnje odbije da primi mito, nasmešite se, sigurno se radi o skrivenoj kameri'.

Autori vica dobili su kao nagradu mobilni telefon. Žiri sastavljen od policajaca i poznatih ličnosti iz sveta muzike i filma morao je da bira među 375 viceva koliko ih je ukupno prispelo na konkurs.

Nagrada za 'najbolju anegdotu' dodeljena je za šalu u kojoj je podsmehu izvrgnuta živahnost litvanskih policajaca. Ta šala glasi:

'Žašto je na policijskim kolima sa obe strane nacrtana debela zelena linija? Da bi policajci lakše pronašli kvaku na vratima. A žašto je policajcima potrebno toliko vremena da izađu iz kola kada se ona zaustave? Zato što iznutra nema zelene linije'.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

PROFESOR UHAPŠEN ZBOG KRAĐE NOVČIĆA IZ TELEFONSKIH GOVORNICA


Nagrađivani profesor jednog tajlandskog univerziteta uhapšen je zbog navodne krađe novčića iz telefonskih aparata u javnim govornicama.

Policija je uhapsila Pongsaka Vivatanadeha [49], profesora prirodnih nauka sa prestižnog Čulalongkorn univerziteta u Bangkoku, pošto ga je uhvatila kako oštrim metalnim predmetom otvara aparat u jednoj javnoj govornici, izvestio je list 'Nejšn'.

Pongsak, koji je prošlog meseca osvojio nagradu 'Ambasador inovacije 2005. godine' za oblast prirodnih nauka, koju dodeljuje Nacionalna agencija za inovacije, izjavio je nakon hapšenja policiji, da je samo pokušavao da izvadi novčić koji mu je aparat progutao. On je objasnio da mu asortiman metalnih predmeta, koji su pronađeni kod njega, služi za istraživanja koja sprovodi u oblasti mehanike.

Pongsak je bio na listi osumnjičenih za sličan događaj prošle godine, ali je tada oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza. Pukovnik policije Karun Klingprajon izneo je pretpostavku da je uzrok Pongsakove navodne krađe moguće mentalno oboljenje, pre nego finansijske poteškoće.



SEDAMDESETOGODIŠNJAK UBIO LEOPARDA GOLIM RUKAMA

Jedan 73-godišnji Kenijac ubio je leoparda koji ga je napao tako što mu je iščupao jezik, izvestili su lokalni mediji. Napad se dogodio na polju gde Danijel Mburugu gaji povrće.

Leopard je iskočio iz visoke trave i bacio se na svoju žrtvu. Mburugu je imao nož u ruci, ali je u sekundi odlučio da ga baci i da golu ruku zarije u razjapljenu čeljust životinje. Svom snagom leopardu je iščupao jezik, što je zver nateralo da pusti svoj 'plen'.

'Ispustio je urlik od koga se ledi krv. Čak su i ptice prestale da pevaju. Neki glas koji je sigurno došao od Boga, šapnuo mi je da bacim nož i da gurnem ruku u širom razjapljenu čeljust, što sam i učinio', ispričao je hrabri starac posle strašnog doživljaja.

Čuvši krike jedan seljanin koji se nalazio u blizini dotrčao je na mesto napada i dokrajčio leoparda nožem. Mburugu je u selu dočekan kao junak, a lokalne vlasti platile su mu boravak u bolnici pošto mu je u borbi sa životinjom povređena ruka, prenela je agencija Rojters.


RTS

Dopuna: 25 Jun 2005 17:25

ZLOČIN IZ STRASTI U OSMOJ DECENIJI ŽIVOTA

Amerikanka Lina Driskel kojoj je 78 godina, ubila je hicima iz pištolja svog bivšeg 'dečka' 85-godišnjeg Hermana Vinsloua dok je ovaj mirno sedeo i čitao novine.

'Ubila sam ga, i opet bih to uradila u istoj situaciji!', povikala je strastvena Lina kada su policajci došli da je uhapse. Policajci su zatekli Linu u kućnoj haljini i papučama, ali ne i nespremnu jer je sa prstom na obaraču vrtela u ruci prastari pištolj.

Lina, koja je već prababa, priznala je da je ubila Hermana jer je bila besna što ju je ostavio posle višegodišnje veze i zamenio novom 'devojkom'.

KRADLJIVICA U BEGU ZABORAVILA BEBU

Jedna žena je ostavila svoju tromesečnu bebu i kolica nakon što je uhvaćena u krađi u jednoj samoposluzi u Nemačkoj, saopštile su vlasti.

'Kada je šef obezbeđenja rekao ženi da dođe u njegovu kancelariju da bi uzeno njene podatke, ona je pobegla i za sobom ostavila bebu i kolica', javila je policija u Ofenbahu. Policija je lako pronašla 36-godišnu Bugarku pošto je bila nepažljiva jer je u kolicima ostavila i svoja lična dokumenta, prenose nemački mediji.

Beba joj je kasnije vraćena, a ona će se uskoro pojaviti na sudu.


RTS

Dopuna: 29 Jun 2005 12:36

DA LI JE LOPOV PRIGLUP ILI JE NAPRAVIO POČETNIČKU GREŠKU

U prvom komentaru još nedokazanog krivičnog dela koje je počinio jedan mladić, tužilac Frenk Kumu iz američkog okruga Klark izjavio je da je prestupnik ili priglup ili da nema iskustva.

Prestupnik, izvesni Alehandro Martines [23], nalazi se u pritvoru gde čeka početak sudjenja zbog oružane pljačke. Krajem maja on je ušao u jednu piceriju, naručio picu i dok je čekao da bude poslužen počeo je da popunjava formular za zapošljavanje. U jednom trenutku izvadio je pištolj i zatražio da mu predaju sav novac iz kase. Izašao je sa naručenom picom i plenom od 200 dolara, ali je zaboravio formular na kojem se nalazilo njegovo ime i prezime, adresa i još neki podaci. Za policajce je bila dečja igra da ga pronađu, tim pre što je jedan gost picerije zabeležio i registarski broj tablice na njegovom automobilu, prenela je agencija AP.

ZMAJ OD PAPIRA DUG 2.005 METARA


Osam kineskih ljubitelja zmajeva od papira napravili su i uspeli da vinu u vazduh zmaja dugog 2.005 metara.

Zmaj se sastojao od glave i trupa sa ukupno 7.888 segmenata, prenela je agencija Rojters. Ova grupa ljubitelja zmajeva saopštila je da će, povodom Olimpijskih igara koje će se 2008. godine održati u Pekingu, pusititi pod oblake još dužeg papirnog zmaja, koji će imati tačno 2.008 metara.


RTS



offline
  • Mare  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2342
  • Gde živiš: Beč / Svilajnac

Izraelski naučnici pokušavaju da odgaje biblijsko drvo izumrlo pre dve hiljade godina


Naučnici izražavaju nadu da bi to moglo da dovede do proizvodnje novih lekova, od koristi budućim generacijama.Izraelski naučnicu su uspeli da odgaje mladicu iz semena drveta urme, starog skoro dve hiljade godina. Dr. Sara Salon, koja upravlja tim projektom, rekla je za Glas Amerike, da je to najstarije seme koje je ikada proklijalo.

“Nastojimo da sačuvamo vrlo vredne biljne vrste na Bliskom istoku, od kojih su neke izumrle, ali koje bi možda mogle da budu oživljene.”

Seme je pronadjeno u istorijskoj tvrdjavi Masada, u blizini Mrtvog mora, gde je 73. godine Nove ere 960 fanatičnih Jevreja odlučilo da izvrši samoubistvo, redije nego da dozvoli da ih zarobe vojnici Rimske imperije.

“Uspeli smo da pronadjemo nekoliko semenki, koje smo zasadili, a oko šest do sedam nedelja kasnije pojavila se klica.”

Mladica je sada visoka oko 30 centimetara. Ukoliko preživi, naučnici se nadaju da će odgajiti judejsku urminu palmu, o kojoj se pohvalno govori u Bibliji i Koranu.

“U antičko vreme je u Izraelu rasla čuvena vrsta urme, koja je bila jedan od najvažnijih izvoznih artikala. Njen crtež je bio utisnut na kovanom novcu i bila je od velike važnosti za ekonomiju, kako iz ceremonijalnih, tako i iz medicinskih razloga.”

Sara Salon kaže da bi lekovi iz drevne prošlosti mogli da postanu lekovi budućnosti.

“Bili su koriščeni za razne stvari, za oplodjavnje žena, kao afrodizijak, zatim kao lek protiv infekcija i raka; sve je to sadržano u narodnim predanjima.”

A što je najglavnije, imale su dobar ukus. ”Te urme su bile, prema istoričarima, veoma sočne.” Mladica urmine palme je simoblično nazvana Metizalem, po čoveku koje je - po predanju - živeo 969 godina, duže od bilo koje bibiliske ličnosti.

izvor http://www.voanews.com/serbian/2005-06-14-voa10.cfm

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

U ČIKAGU ZABRENJENE BOMBONE SA UKUSOM MARIHUANE

Gradska vlada u Čikagu zabranila je ovih dana prodaju lizalica i svih drugih vrsta bombona sa ukusom marihuane.

Bombone sa ukusom kanabisa i nazivima kao što su 'Ružičasti dim' ili 'Rasta', koje veoma podsećaju na drogu, legalne su u ostalom delu zemlje jer se proizvode na bazi ulja konoplje, sastojka koji se često koristi u proizvodnji dijetetskih prehrambenih proizvoda.

Ulje konoplje prehrambenim proizvodima daje ukus marihuane, ali ne izaziva efekte te droge.

'Ne shvatam dokle ljudi mogu da idu da bi zaradili dolar, a što je još gore oni ga zarađuju na deci navodeći ih da probaju nešto što će ih navesti pravo na konzumiranje droge', izjavio je predsednik gradske vlade Edvard Berk, koji je glasao za zabranu bombona sa ukusom kanabisa.

Prodavnice u Čikagu koje prekrše dekret o zabrani te vrste bombona moraće da plate novčanu kaznu do 500 dolara, a preti im i privremeno ili trajno oduzimanje dozvole za rad.

Čikago je prvi grad u SAD u kojem je zabranjena prodaja takvih bombona, ali ista mera priprema se u Njujorku i još nekim gradovima, prenela je agencija AP.

Proizvođači su saopštili da ne razumeju odluku koja se odnosi na proizvode namenjene isključivo starijima od 18 godina.

RTS

Dopuna: 02 Jul 2005 12:07

MAČE PREŽIVELO PROGRAM PRANJA SA CEĐENJEM U VEŠ MAŠINI

Jedno mače u Velikoj Britaniji, koje je zaspalo u gomili prljavog veša i zajedno sa vešom završilo u mašini za pranje, preživelo je kompletan program pranja, uključujući i ceđenje.

Vlasnica mačeta starog devet nedelja, šesnaestogodišnja Kanina Halbard iz Norviča, u istočnom delu Velike Britanije, uključila je veš-mašinu ne sanjajući da je unutra i njena maca-ljubimica.

'Program pranja je trajao tridesetak minuta, ali moja majka nije odmah izvadila veš, tako da je mače u mašini ostalo ukupno dva i po sata', izjavila je novinarima ova tinejdžerka.

'Kad smo ga našli, mače je disalo, ali je bilo veoma slabo i imalo je mnogo posekotina. Neverovatno je da se nije udavilo', rekla je Kanina. Mače je posle ove epizode dobilo ime Mehurić i u međuvremenu se sasvim oporavilo.

RTS

Dopuna: 03 Jul 2005 11:15

STUB VODE VISOK 1.000M PRIMEĆEN U PACIFIKU

U blizini nenaseljenog ostrva Južna Ivo Đima, u Pacifiku primećen je stub vode visine čitavih 1.000 metara i širine 50-100 metara, saopštila je japanska Agencija [ministarstvo] za odbranu

Ostrvo se nalazi 1.400 kilometara južno od Tokija, u sastavu pomorskog lanca Ogasavara.

Japanski mediji prenose mišljenje naučnika da je ovaj fenomen zabeležen u subotu uveče po lokalnom vremenu izazvan podvodnom vulkanskom erupcijom.

Vlasti su izdale upozorenje moreplovcima da se ne upućuju u taj region. Medjutim, japanski hidrometeorološki zavod je saopštio da nema opasnosti od cunamija, velikih i razornih morskih talasa.

RTS

offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

REKORD U USMENOM IZRAČUNAVANJU BROJA PI

Jedan Japanac oborio je svetski rekord u usmenom
izračunavanju broja Pi, uspevši da izračuna 83.431 decimalu. Akira Haragući [59], po zanimanju psiholog, započeo je maratonsku matematičku operaciju u subotu pre podne, da bi je nakon jedne teške krize pamćenja, kada je gotovo bio blokiran, završio u nedelju pre podne.

Haragući je tako uspeo da obori rekord koji je do sada držao jedan njegov sunarodnik koji je 1995. godine uspeo da izračuna 42.195 brojki koje slede iza zareza. U matematici Pi je iracionalan broj koji izražava odnos dužine kružne linije prema prečniku, a u praksi najčešće se primenjuje njegova vrednost sa dve decimale [3,14].

NAPOLEON U EGZILU UČIO ENGLESKI

Francuski imperator Napoleon Prvi Bonaparta je na ostrvu Sveta Jelena, gde je u egzilu proveo poslednje godine života, počeo da uči engleski, može se videti na izložbi koja će uskoro biti otvorena u Londonu.

Dokumentaciju, kojom se dokazuje da je Napoleon učio engleski, Nacionalnom pomorskom muzeju Grinič je povodom ove izložbe prosledila Fondacija Napoleon iz Pariza. Ta dokumentacija biće prvi put predstavljena u Velikoj Britaniji, čije građane Bonaparta oduvek fascinira.

SKOK IZ HELIKOPTERA NA PUTU DO BOLNICE

Najverovatnije nezadovoljan zbog toga što mu je ukazana pomoć, jedan Poljak povređen u saobraćajnoj nesreći napao je medicinskog radnika iz spasilačke ekipe pre nego što se bacio iz helikoptera koji ga je prenosio do bolnice.

Četrdesetrogodišnji muškarac čije ime nije objavljeno nije preživeo pad sa visine od 20 metara. Napadnuti medicinski radnik uspeo je da ostane unutar letelice, ali mu je u rvanju slomljena noga, saopštila je policija u Sosnovjecu, na jugu Poljske. Uzroci ove neobične nesreće biće utvrdjeni u istrazi koja je odmah pokrenuta, prenela je agencija AP.

Izor RTS

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

SAMIT G8 POREMETIO MIR ORLOVA

Stroge mere bezbednosti preduzete zbog održavanja samita grupe G8 poremetile su mir orlova u grofoviji Pertšir, u Škotskoj, prenela je agencija Rojters.

Neprekidno nadletanje helikoptera izaziva prave 'napade panike' kod pernatih ptica koje su postale veoma nervozne i uznemirene pa se dešava da unište sopstvena jaja.

RTS

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Preziveo pad helikoptera na 100. rodjendan

STOKHOLM - Jedan Svedjanin, koji je zeleo da 100. rodjendan proslavi voznjom u helikopteru, preziveo je udes letelice koja se srusila samo nekoliko trenutaka nakon uzletanja, saopstila je policija.
Ubrzo nakon poletanja elise helikoptera su zakacile jedno drvo i ulicni kandelabr. Letelica se srusila u oblaku dima i prasine.
Nakon udesa, starac je drugim helikopterom prebacen u bolnicu u gradu Upsali. "Ipak je dobio svoj let helikopterom", dodao je Palm.*)

Izvor: "Politika", sreda 22. 06. 2005.

--------------------
*) Who the f**k is Palm?! I cemu preneti tako brutalnu crnohumornu salu?!

Dopuna: 07 Jul 2005 9:23

Avion sleteo na „porše“

Vozač „poršea“, koji je koristio pomoćni put kako bi vežbao brzu vožnju, uspeo je da izbegne nesreću kada se avion spustio na krov njegovog automobila. Vozio je više od 100 milja na sat, u blizini nemačkog grada Bitburga. Momentalno je pritisnuo kočnice, zbog čega je avion skliznuo napred i udario u zemlju. Prema izveštaju policije, avion je uništen, ali je pilot ostao nepovređen.

izvor: "Blic", 7.jul 2005.

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

U takmicenju sa Singapurom u cistoci, vlasti Rima odlucile su da konjima koji u turisticke svrhe voze kocije stavljaju pelene kako ne bi zagadjivali ulice grada.

Konji ce nositi ovaj elegantni donji veš sive ili pink boje od 15. avgusta, nakon što se postigne dogovor izmedju gradskih vlasti i unije kocijaša.

Ovaj dio konjske opreme dobio je naziv “burence”, u znak sjecanja na dane kada su konji, kao jedino prevozno sredstvo, prevozili po gradu burice sa vinom.

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2005
  • Poruke: 3549

MEKSIKANKA RODILA 'ŠESTORKE', SVE KĆERKE

Meksikanka Hoana Elizabet Sančes stara 25 godina rodila je 'šestorke'- sve devojčice, i u dobrom je stanju, saopštio je njen lekar, a preneo AP.

Ona se porodila 'carskim rezom', bebe su težile između 1,12 i 1,3 kilograma. Porodila se u privatnoj bolnici u Montereju na severu države, rekao je doktor Viktor Manuel Pinja. Prema njegovim rečima, bebe su prošle kritičan period. Njen suprug Huan Gabrijel Moreno je trgovački putnik.

BUŠ UDARIO BICIKLOM POLICAJCA, NEZNATNO POVREĐEN

Američki predsednik Džordž Buš imao je lakši udes kada je vozeći bicikl udario škotskog policajca i zadobio manje ogrebotine, u turističkom mestu Glenigls, severno od Edinburga, glavnog grada Škotske, gde je se održava redovni samit lidera Grupe osam najbogatijih zemalja sveta [G8].

Buš je prema saopštenju Bele kuće zadobio lakše ogrebotine po rukama, a policajac je prebačen u lokalnu bolnicu. U vreme sudara, padala je slaba kiša. Buš je skliznuo s puta, a policajac koji je bio na dužnosti, prevezen je u bolnicu više iz predostrožnosti, pretrpevši neznatnu povredu clanka.

RTS

Dopuna: 09 Jul 2005 12:14

DI KAPRIO KUPIO OSTRVO

Američki glumac Leonardo Di Kaprio kupio je
ostrvo nedaleko od Belizea, u Karipskom moru i tamo namerava da podigne ekološki hotel koji će trošiti prirodnu, nepresušnu energiju.

Kako u najnovijem broju piše američki časopis 'Pipl', junak filmova 'Titanik',
'Bande Njujorka' i 'Avijatičar' kupio je ostrvo Blekador, površine 42 hektara, za sumu od 1,75 miliona dolara. Di Kaprio, koji svoja ekološka ubeđenja manifestuje i tako što vozi autobomil koji troši gorivo koje ne zagađuje okolinu, nije prvi glumac koji je kupio čitavo ostrvo. Pre
njega to je uradio Marlon Brando, koji je bio vlasnik jednog ostrva u vodama Polinezije, a nedavno se na takav korak odlučio i Džoni Dep kupovinom ostrvceta nedaleko od Bahama.

RTS

Dopuna: 10 Jul 2005 22:23

HILJADE OVACA U TURSKOJ SKOČILO SA JEDNE LITICE

Preko hiljadu ovaca skočilo je jedna za drugom sa jedne litice u istočnoj Turskoj, a ovaj neverovatni prizor, zapanjeni pastiri, koji su ih ostavili same da pasu dok su doručkovali, mogli su samo nemo da posmatraju.

Kako piše turska štampa, najpre je jedna ovca skočila sa litice u pokrajini Van nedaleko od iranske granice, da bi joj potom pridružilo još 1.500 iz stada. Epilog događaja bio je 450 mrtvih životinja, naslaganih jedna na drugu, izvestio je turski list 'Aksam'.

Ovce koje su kasnije skočile preživele su pad, uzimajući u obzir prethodno napravljenu gomilu, koja je ublažila njihov pad, preneo je AP. :-)

STRIPTIZERI SU KONAČNO DOŠLI!'

Nemački policajci iz Bremena, koji su došli u zoru u jednu kuću zbog preglasne muzike, dočekala ih je oduševljena grupa žena misleći da su to dugoočekivani striptizeri.

'Striptizeri su konačno došli!', uzviknule su žene kada su na vratima ugledale dvojicu policajaca, navodi lokalna policija.

Kada su shvatile da su to zaista policajci, slavljenice su razočarano stišale muziku.

RTS

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2005
  • Poruke: 219

Dva sata prekratka za intimu

BRISEL - Belgijski zatvorenici mogli bi da dobiju dodatno vreme za seks, pošto se jedna studentkinja Katoličkog univerziteta žalila da su dva sata za ovakvu vrstu posete prekratka. Osuđenicima je za sada odobreno da jednom mesečno imaju posetu partnera od dva sata u kontinuitetu.

Međutim, studentkinja Ina van Havere, koja sprovodi studiju o seksualnom životu zatvorenika, kaže da ovako kratke posete ugrožavaju veze između robijaša i njihovih partnera. Ona tvrdi da zbog vremenskog ograničenja, parovi moraju takoreći odmah da uskoče u krevet i da im zato skoro uopšte ne ostaje vremena za priču. Belgijski ministar pravde Loret Onkelin zatražila je primerak izveštaja i obećala da će ga dobro proučiti.

----------

Staljin se grlio sa Gorbačovom

NJU DELHI - Indusi koji su dobili ime po poznatim Rusima iz doba Sovjetskog Saveza srešće se u selu pod imenom Moskva. Komunistički uticaj je glavni razlog popularnosti ruskih imena u pokrajini Kerala. Oni su se prvi put sreli pre nekoliko meseci, kad se Lenjin rukovao sa Hruščovom, a Staljin grlio Gorbačova. Skup u Ruskom kulurnom centru u Patanamtiti okupio je dvojicu Gagarina, sedam Lenjina, šest Staljina i dva Brežnjeva.

- Posle raspada SSSR-a, trend u davanju ruskih imena se promenio. Sada se ljudi okreću ruskoj literaturi, pa svoju decu nazivaju Nataša ili Tanja - kaže Ratiš Nair, portparol Ruskog kulturnog centra.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 887 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 2 sakrivenih i 870 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: doloress, draggan, ivica976, Koridor, KOV, Kristian_KG, mikki jons, Neutral-M, robytz, scimitar19, simazr, slonic_tonic, sovanova95, stalja, Vitomir