Smoran problem u kucanju ' "

Smoran problem u kucanju ' "

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Poruke: 9661
  • Gde živiš: Čačak

Imam Windows 7, sve je podeseno na engleskom i dodate latinicna i cirilicna tastatura.

E sad... u Firefoxu i MSNu, ali ne i u Operi i Skypu mi se desava sledeci problem.
I to samo kad je podesena US tastatura. Sa YU se to ne dogadja.
I primetio sam da kada kucam u prozoru i zamenim tastaturu (alt+shift) i vratim na US problem se vise ne desava.

Kad pritisnem ' ili " (on ne odraguje kao da nista nisam otkucao). Kada pritisnem razmak ili bilo sta drugo on otkuca i taj pritisnuti ' ili ".
Takodje, kada otkucam ' pa odmah zatim a dobijem á.

Nadam se da sam dobro objasnio.

Da li neko ima ideju sta moze biti?

Unapred hvala



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13744
  • Gde živiš: Vršac

Goran988 je naveo neko resenje koje je njemu pomoglo, probaj i ti. Smile

http://www.mycity.rs/Windows/Windows-7-vasi-utisci_17.html#996111



offline
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Poruke: 9661
  • Gde živiš: Čačak

To sam malopre uradio. Medjutim nije mi se resio problem.
ALI sad kad sam zamenio tastaturu, sve je OK. U svakom slucaju, hvala i ja nisam obratio paznju.

offline
  • soxxx 
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1482
  • Gde živiš: Gracanica, Kosovo

Problem se javlja prilikom upotrebe United States International, zato sto npr. spanski korisnici koriste tu funkciju kako bi upisivali svoja slova (' + a; ' + e; ' + n ...). Moraju ti biti postavljeni English (United States) i na keyboard i za unos, pogledaj sliku i bice ti jasnije:

offline
  • Strog  Male
  • Stručni saradnik
    Web programiranje
  • Bojan Kopanja
  • Web & Mobile developer @ ZeusSoftware
  • Pridružio: 26 Jul 2003
  • Poruke: 2597
  • Gde živiš: Stara Pazova

@soxxx Hvala na ovom razjasnjenju Wink. Ja sam i pretpostavljao da je problem u tome, ali sam pokusao da ga resim tako sto sam u potpunosti izbrisao "International" US sto ipak nije bilo resilo problem... Sada sam ga ponovo instalirao i stavio da mi je Englush US default jezik i sve je proradilo kako treba. Kada stavim na International opat imam taj problem sa navodnicima i apostrofima, a kada stavim samo na US onda tog problema nema Smile.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 644 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 3 sakrivenih i 623 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, Brana01, Bubimir, esx66, Excalibur13, Herman Terrance Aubrey, Istman, ivica976, kihot, kolle.the.kid, loon123, maCvele, Milos ZA, Parker, pavlo, shaja1, solic, Srle993