|
Poslao: 22 Sep 2021 22:35
|
offline
- Ixer
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 12 Avg 2021
- Poruke: 15
|
Da li prirodan med utice na ucinkovitost nekog caja, bilo kog jer ja sam poceo da pijem neke cajeve ovako na svoju ruku pa su neki gorki a ja sam mislio meda ubacivati ako ni trunku ne umanjuje efikasnost caja. Ako umanjuje i trunku, onda necu jer mogu popiti i bez meda Imam tu neku rodbinu na selu, imaju kosnice i prave med pa od njih kupujem i znam da je prirodan 100%. Negde citam neki pisu da je najbolje piti cist caj bez zasladjivanja a negde neko kaze da stavlja i med da kao nema stete po caj. Znam da ne treba med stavljati u vruc caj jer tad se unisti efikasnost meda, ja obicno sacekam da se prihladi, da nije prevruc pa onda ubacim ali nisam siguran za caj, da li njemu smeta med
|
|
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2021 05:29
|
offline
- Djole

- Mod u pemziji
- Pridružio: 02 Sep 2003
- Poruke: 4957
|
Ja sam cuo da vruc caj unistava korisne sastojke meda, za obrnuto nisam cuo. Ne znaci da je to tacno
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2021 06:41
|
offline
- Sagacity

- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
A ja baš kombinujem djumbir, limun i med. Kažu da je dobro za imunitet....
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2021 07:11
|
offline
- Kaplar2

- Super građanin
- Pridružio: 01 Nov 2013
- Poruke: 1256
|
Koliko ja znam, a nisam strucnjak, med moze samo u mlak caj. Kombinacija sa djumbirom, limunom, cimetom, belim lukom ili orasima popravlja imunitet, ili dejstvuje na jos neke nacine povoljno po organizam.
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2021 10:43
|
offline
- Ixer
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 12 Avg 2021
- Poruke: 15
|
Dobro hvala onda, to za med znam, vec sam napisao da ga stavljam kad se prihladi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 05 Maj 2025 16:05
|
|
|
Zavisi kako i kada ga staviš.
Ako sipaš med u vreo čaj odmah nakon ključanja, visoka temperatura (iznad 40–45°C) može da uništi enzime i korisne materije iz meda. Neće on postati otrovan, ali nećeš imati ni sve njegove blagodeti.
Ja lično uvek pustim da se čaj malo prohladi (5–10 minuta), pa tek onda dodam kašičicu meda. Tako i čaj zadrži svoje, a i med svoje.
Dakle — nije da smanjuje efikasnost čaja, ali med neće imati lekovit efekat ako ga "skuvaš". 😊
|
|
|
|
|
|