hitno: za one koji znaju da prave rolat od (mlevenog) mesa

1

hitno: za one koji znaju da prave rolat od (mlevenog) mesa

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

cula sam za neki rolat od mlevenog mesa, punjenim s tvrdo kuvanim jajima. jedino sto znam je da se pece u rerni i da kad je pri kraju gotovo polije pavlaka preko.

imam jedan problem. jedna mi gosca ne gotivi svinsko mleveno.
1.moze li umesto pola teleceg-svinjskog, mleveno pilece kao zamena za mleveno svinjsko?
2. ili je onda ukus nikakav, pa je bolje da se pravi od samog mlevenog pileceg mesa (ovde to ima da se kupi)?

ima li ko ovaj recept, ili sta biste vi strucnjaci jos dodali od sastojaka ovde da ispadne dobar rolat????

imam saaaassviim maaaaaaaaaaaaloo vremenaa...!Sad tj za ovaj vikend se sprema....... Embarassed pomozite mi......
kako oblikovati, sta staviti za zacine/povrce, koliko dugo peci u rerni ako je pola pola telece-pilece, ili sama pileca??



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Sto bas moras rolat taj da pravis?

I ovde se moze uzeti samo pilece belo meso Smile

Pilece belo iseceno na snicle i pohovano susamom je za mene jako ukusno.

Nisam strucnjak za meso, retko ga jedem.

Nasla sam ovaj recept:

ROLAT OD MLEVENOG MESA

Potrebno je: 500 gr. mlevenog mešanog mesa,1 manja glavica crnog luka,začin, so, 1 jaje, 1 kriška natopljenog hleba,biber,seckan peršun, 2 tvrdo barena jaja i 2 kuvane viršle.
Mleveno meso zamesiti sa 1 jajetom,začinima, solju,peršunom,rendanim crnim lukom,natopljenom i oceđenom kriškom hleba, biberom.Masu podeliti na 2 dela. Prvi deo rastanjiti na debljinu prsta, po sredini staviti barena jaja i uviti u rolat. Drugi deo mesa takode rastanjiti ali na sredinu staviti obarene viršle i uviti u rolat. Rolate stavite u podmazan pleh,prelite ih sa malo ulja i pecite na 180-200 stepeni dok ne porumene.

http://www.google.com/search?q=rolat+od+mesa&s.....S:official

Ja ne bih mesala belo pilece sa telecim u rolatu, mislim da bi bio suvlji nego sto treba.
Mozda moze samo telece?



offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

CARICA si! ovaj je opis (uvz smese i jaja) jednostavniji..
Citam li citam, ostale recepte... Bebee Dol
pa dopalo mi se to da kad razrezes da je ono "estetski";-)... a nasla sam i recept za rolat sa zelenim povrcem, pa cu ja umesto njih uzeti onaj siri praziluk. Razz
pitam li se kako li cu samo uspeti da uvezbam za dva dana.....Laughing

serviracu uz to pire sa onim sitnim lukom ("spring onions"). S cime da kompletiram glavno jelo, koje povrce mi preporucujes??

Dopuna: 16 Mar 2005 15:26

"pilece belo iseceno na snicle i pohovano susamom je za mene jako ukusno. "

vodolijce, dodaj i svoj recept... kako ga pohujes?! Confused da li je mlevenog ili je onaj iz "jednog"parceta, gotovi sa konopcicima?;-)

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Aleksaaaaandraaaaa gde siiiii kad si najpotrebnijaa SadSmileSmileSmile

Sta vole drugarice da jedu od salata?

Mislim da tu ide skoro svaka salata, pa sad sta ko voli.

Mozes da pitas u vezi svega toga i na www.serbiancafe.com znas za taj sajt sigurno, u diskusiji "Kulinarstvo" dace ti dobre savete, proverene kuvarice Smile
Ne bih da me zamrzis SmileSmileSmile

Evi ti link vezan bas za tvoj problem Smile
Rolat od mlevenog mesa
I jedan za Pileci rolat

Dopuna: 16 Mar 2005 15:47

Ja sam zadnji put pekla snicle belog mesa, istucem, pa u brasno, jaja pa susam.Kao kod klasicnog pohovanja samo ide susam na kraju.Probala sam bez jaja pa nije islo Smile
Drugacije nisam probala jer ne znam, ali mislim da u restoranu ne prave bas tako, ali je lepo i ovako, nije suvo meso, a ja volim susam.

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

Jooooooooooooooooh (jj), Vodolijce- Ubijas me!Wink Laughing
znam za sc i disk. ali rekoh da proverim MC?Very Happy

a salata nije problem. inace nisu drugarice same, nego kumovi i jos jedan drugar i drugarica. drugar je vegetarijanac, pa mi je vrlo vazno imati dovoljno i povrca pored rolata i pire-a. Preferably 2,3, varijante?Bebee Dol Confused

Za salatu, cu zelenu salatu, paradajz (na kockice), crveni luk (isto na kockice), svez krastavac, i mozda crvenu ili zelenu papriku svezu.

lm..... jos cu ja da razmislim.. (malo)
I, iskombinovati nesto za glavno jelo. Uglavnom zakacicu slikicu kad (i ako) uspe
Smile Very Happy
Hvala ti puno!!

Dopuna: 16 Mar 2005 15:58

Ja sam zadnji put pekla snicle belog mesa, istucem, pa u brasno, jaja pa susam.Kao kod klasicnog pohovanja samo ide susam na kraju.Probala sam bez jaja pa nije islo Smile
Drugacije nisam probala jer ne znam, ali mislim da u restoranu ne prave bas tako, ali je lepo i ovako, nije suvo meso, a ja volim susam.[/quote]

snicle ili si vezala sama rolat?

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Nema na cemu, drago mi je ako sam ti pomogla.
Nadam se da ce se jos neko javiti sa predlogom.

Snicle, nisam pravila rolat.

Bas je malo nezgodno udovoljiti takvom drustvu sto se tice jela.

Sreca pa je kod vas dostupnije sveze povrce nego ovde.

Ne sumnjam u tebe da ce biti sve OK, bas bih volela da okacis koju slicku !Smile

Zelim vam ugodno vece i prijatnu veceru Smile

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

Very Happy
evo i ja da postiram svoj meni, za koji sam se sad odlucila!

1. rolat od pileceg mlevenog mesa sa zelenim povrcem ili kuvanim jajima ( jos nisam odabrala, da li u stvari idu jaja uz pileci rolat? Confused Bebee Dol )
2. pire sa mladim lukom
3. pohovane (redane) tikvice (za vegetarijanca)
4. prasa, pecurke, sargarepa i luk- kao zbir povrca
5. salata: zelena salata, paradajz, crveni luk, krastavac, sveza paprika (crvena/zelena) i malo rendane sargarepe.

kao desert cu komsinicu da zamolim da mi napravi kolac od banane, slatki rolat Very Happy Laughing

finish

Dopuna: 16 Mar 2005 16:37

Vodolija ::

Sreca pa je kod vas dostupnije sveze povrce nego ovde.


gde se to nalazis vodolijo? skandinavija je ocajna za cokoladu i kafu, ali bilo je povrca, samo im je cena veca.. Bebee Dol Very Happy

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Bas sam mislila sta sam rekla, hahaha to sto ja ne kupujem mladi luk u januaru ne znaci da ga nema SmileSmileSmile
Nego zimi vise forsiram krompir i kupus iz kace(sama ga kiselim) kazu da je zdrav:)

haha

Nego kako prodje vecera?
Kakvi su utisci nesto si se ucutala?
Ima li slikica?Smile

offline
  • still 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 25 Feb 2005
  • Poruke: 639
  • Gde živiš: beli_grad>gistro

hehe taj rolat se zove "stefanel" svideo mi se kad sam ga jednom prilikom probao na tari i od tad ga stalno hasam Very Happy moja keva ga mnoogo dobro pravi..

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

@ Vodolija
jedni su dosli na vreme i jeli na vreme, drugi su stigli tek oko pola devet navece i seli mrtvi gladni! Laughing
rolat je ispao kako treba, ma da moram da kazem da mi je keva dala savet da moze i telece+junece mleveno. To sam i uradila... i sasvim ok je bilo!!
Mogu cvrsto da kazem sad da mi se vise svidja parce rolata ovakvog, nego neka snicla ili sl.

@Still
Stefanel? hehe Znas li zasto bas taj naziv? Very Happy


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 284 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 3 sakrivenih i 269 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1383 - dana 19 Okt 2014 22:26

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar.M, Chuck Norris, cikadeda, lijenština, LUDI2, Matic Robert, neca_joka2013, StepskiVuk, Wiesel092, xJeremijAx, zlatkolukic1974, Žan Klod vam dam
Siguran hosting