nesto neobicno---JAGNECA GLAVA

1

nesto neobicno---JAGNECA GLAVA

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2005
  • Poruke: 307
  • Gde živiš: skoplje

e to je jedno od moih omiljenih jela.
jednom smo spremali sa prijatelje sa kojim gledam redovno formulu 1 neobicna jela.
znaci uvek bezimo od standardan rostilj i tako to.
prosle godine mi cetvoro spremili 8 jagnecih glava...
prvo varili dobro nekoliko sati a zatim u foliju i dobro ispekli u sporet.
sa pecinim krompirom bilo je fenomenalno
posebno mozak koji nije velik ali zna da popije litru vina
i jezik svakako
ko je gurmanin zna da to dobro degustira
a dve glave su dovoljne za formulu 1..samo na kraju nismo znali ko je pobedio na utrci
ima jedna prica o coveku kojeg su zatvorili u zatvoru,kojem su rekli da odbere jelo i svaki dan dok je na robiji te 5 godine da jede samo to jelo...
on je odabrao jagnjecu glavu i svakog dana je jeo razlicito..
prvi dan oci
drugi dan mozak
treci dan jezik
cetrvti dan-meso sto je oko glave i tako to
tako da je bio jedini covek sto je ostao ziv.svi drugi koji su odabrali druga jela nisu izdrzali posl enekoliko meseci.
tako da ako zelite da ostanete zivi i imate nedaj boze slicnu situaciju odaberite,,JAGNJECU GLAVU""
A mozete i uz dobro drustvo nije problem



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Moram priznati da nisam probao a probao bih.
Jesam gurman i do sada sve što nisam voleo kad sad probam ispade na kraju dobro i ukusno, valjda to ide sa godinama. Very HappyVery Happy



offline
  • Pridružio: 19 Jan 2005
  • Poruke: 307
  • Gde živiš: skoplje

ide ide sa godinama tu si u pravu ali nesto ostaje i iz rodjenja
evo ja poticem iz familije koja se bavi kulinarstvom i uvek nam nesto tekne da se interesantno prigotvi...
ali lepo covek da je gurman i da zna da gustira hranu .pa i pice
ali obozavam jagnjetinu
proslog avgusta bio je neki praznik mi kupili jagnje lepo sve to sredili odrali i otisli na planinu..
iskopali rupu jedan metar i nesto vise prije toga u istoj rupi stavili vruce kamenje pa zatim stavili jagnje pa opet odozgo vruce kamenje.
sve to potrupali sa zemljom i posle 6 sati iskopali
BOLJE JAGNJE NISAM PROBAO U ZIVOTU---PUTERRRR

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Lele voda na usta mi je potekla. :
Čekaj jel se nečim oblaže jagnjetina, recimo alu folijom, ili je u nekoj posudi metalnoj, ili baš ide direktno na kamenje?

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2005
  • Poruke: 307
  • Gde živiš: skoplje

ne nije nikakav metalni sud u pitanju samo folija i kamenje ali lepo uzarene sa sve strane ..alufolija obavezno
potrupas zemljom da nema odakle da disi i kada izvadis topi se u usta
majku mu i ja sam ogladneo idem da nesto calabrcnem

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Zanimljivo, improvizovana rerna.
Sem pecenja, jedem samo meso od buta, nikada nisam mogla jesti neciji jezik, oci,.. al` ajde nekome je to slatko, ali ovo jagnje bih volela da probam, sad ogladnih i ja.
Jagnjetina ispod sacha ufff

offline
  • Pridružio: 11 Jul 2004
  • Poruke: 122
  • Gde živiš: Stara Pazova

Prvi put cujem, sta sve nece ljudi izmisliti, vjerovatno ima nesto drugaciji specificniji ukus nego obicno peceno jagnje.

Primjetio sam da je velika razlika izmedju jagnjadi koji se uzgajaju u krsu i ovih, kao bi ih nazvao domacih, uzgajani na jaslama.
Kad odem u Dalmaciju i jedem tamo jagnjetinu osjeti se velika razlika zaista nisam jeo bolje do Dalmatinske, pa jos crnim vinom zalijem poslje dobre janjetine, i bucnem se u plicak da ne potonem...a~joj miline samo kad se setim.

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2005
  • Poruke: 307
  • Gde živiš: skoplje

jagnetinja ispod sasha--to je nesto drugo
mi tu kazemo ispod VRSNIKA--i to je odlicno
ali ovo sto smo mi pravili je jos bolje
vredi da se proba kada nekade na neki praznik ili vikend odete na planinicu i pravis jagnece pecenje a nigde nema jagnetinu,nema miris,nema dima ali posle 6 sata imate sve.micemo to opet za 1 MAJ.pa ko voli nek izvoli.nismo tako daleku
ja bi dosao da me neko vako pokani

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2004
  • Poruke: 85
  • Gde živiš: Novi Sad

@aleksa santic

Cuo sam za ovo jos ranije ali nikada nisam imao prilike da probam (a voleo bih). Mozes li malo detaljnije da objasnis celu 'tehnologiju' Wink tj. daj nam malo detaljniji recept svega ovoga (znaci, recept bas u detalje).
Ne bi bilo bas pametno (a ni jeftino) isprobavati ovako nesto a da pre toge ne znas kako se to radi, zar ne? Wink

P.S. Ah, da. Mislim prvenstveno na peceno 'jagnje u rupi' Laughing (ili ma-kako-se-god-to-zvalo)

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

To vruće kamenje kako se zagreva?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1483 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 5 sakrivenih i 1435 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Areal84, babaroga, bigfoot, Bobrock1, cinoeye, deLacy, DonRumataEstorski, dragoljub11987, galerija, Gall, goxin, ILGromovnik, Joco Skljoco, JOntra, Karla, Krusarac, Kubovac, laurusri, Leonov, Lieutenant, mercedesamg, milos.cbr, Miloskec, milutin134, novator, Oscar, ozzy, Parker, pein, procesor, repac, ruger357, sasa87, stegonosa, Stoilkovic, styg, Trpe Grozni, vladulns, zixmix, Zoca